Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Celtic - Hearts 1 - 2 [Κυριακή 15.04.2012]


Πίκρα και απογοήτευση προκαλεί η νέα παταγώδης αποτυχία (μετά την ήττα στον τελικό του League Cup της 18ης Μαρτίου) και απόδειξη ότι η ομάδα δεν έχει ακόμη την απαιτούμενη σταθερότητα για να εμπνέει εμπιστοσύνη και, πολύ περισσότερο, για να επιτύχει μια αξιοπρεπή πορεία στις επόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις –όπως ονειρεύεται ο Neil Lennon. Όσο και αν διαμαρτύρεται για τις διάφορες διαιτητικές αποφάσεις ο Neil Lennon, γεγονός είναι ότι η Celtic μπορεί τη μία εβδομάδα να είναι ομάδα του ύψους και την αμέσως επόμενη του βάθους. Επίσης, οι πραγματικά μεγάλες ομάδες (πρέπει να) είναι σε θέση να ξεπερνούν τις όποιες διαιτητικές αστοχίες (ακόμη και αν είναι σκόπιμες, όπως ισχυρίζεται ο τεχνικός της Celtic) και να επικρατούν με άνεση και όχι στα σημεία. Ο Neil Lennon θεωρεί πως πολλοί διαιτητές τον έχουν «στοχοποιήσει» και γι’ αυτό σφυρίζουν ασμένως εις βάρος της Celtic και, όντας εκνευρισμένος, ανέθεσε στον συνεργάτη του Alan Thompson να μιλήσει στα Μ.Μ.Ε. και να κάνει λόγο για «διαιτητικές αποφάσεις που μας έχουν κοστίσει…». Εκτός από την περίπτωση του πέναλτι που καταλογίσθηκε εις βάρος τους, οι Κέλτες διαμαρτύρονται και για το ότι ο διαιτητής Euan Norris άφησε ατιμώρητο (σε πολλές περιπτώσεις) το σκληρό και αντιαθλητικό παιχνίδι των παικτών της Hearts, καθώς και για τον μη καταλογισμό πέναλτι εις βάρος της Hearts –σε χέρι του Andy Webster, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Το πρώτο μέρος κύλησε με τη Celtic να υπερέχει (60% κατοχή της μπάλας στα 90’) και να χάνει ευκαιρίες, χωρίς όμως να μπορεί να διασπάσει με αποτελεσματικότητα την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της Hearts. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ψυχρολουσία για τους Κέλτες όταν, στο 47’, ο Craig Beattie έβγαλε μπαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή της Celtic, η άμυνα αδράνησε και ο Rudi Skacel πέρασε τον Fraser Forster για να δώσει το προβάδισμα στην Hearts. Στο 87’ οι Κέλτες αναθάρρησαν, όταν ο Charlie Mulgrew έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά και ο Gary Hooper με δυνατή καρφωτή κεφαλιά εντός της μικρής περιοχής ισοφάρισε. Όμως, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Marius Zaliukas επιχείρησε σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή της Celtic και η μπάλα προσέκρουσε στον αγκώνα του Joe Ledley˙ την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Craig Beattie, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας και τον Forster στην αριστερή του γωνία, δίνοντας έτσι την πρόκριση στην ομάδα του Εδιμβούργου και αναγκάζοντας τους Κέλτες να αρκεστούν στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος –όταν, μέχρι τις 18 Μαρτίου, ονειρεύονταν έναν τριπλό θρίαμβο…
Όρκος για τη νίκη, αλλά…

Ο Rudi Skacel περνά τον Fraser Forster και δίνει το προβάδισμα στην Hearts.

Το τελειωτικό χτύπημα από τον Craig Beattie

Έντονες διαμαρτυρίες του Neil Lennon για τις διαιτητικές αποφάσεις…



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic (4-4-2): Forster, Wilson, Mulgrew, Loovens, Lustig (Wanyama 74'), Brown (McGeouch 82'), Ledley, Ki Sung-Yeung, Σαμαράς (Stokes 60'), Commons, Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska και Izaguirre.
Heart of Midlothian (4-4-2): MacDonald, Grainger, Barr, Webster, McGowan, Zaliukas, Black (Santana 65'), Driver, Skacel, Elliott (Prychynenko 78'), Robinson (Beattie 46'). 0 Paulo Sergio άφησε στον πάγκο τους Ridgers και Templeton.
Ο διαιτητής Euan Norris έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Charlie Mulgrew (22’), Ian Black (22’), Kelvin Wilson (80’), Craig Beattie (92’). Κόπηκαν 36.609 στο Hampden Park της Γλασκώβης. Στον άλλον ημιτελικό, η Hibernian επικράτησε της Aberdeen με 2-1 και θα αναμετρηθεί με την Hearts στον τελικό της 19ης Μαΐου –για πρώτη φορά, μετά το 1896, δύο ομάδες του Εδιμβούργου αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου.

Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17649430] και [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17721320]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/15042012/58/spl-controversial-penalty-sees-hearts-stun-celtic.html] και [http://uk.eurosport.yahoo.com/football/scottish-cup/2011-2012/celtic-heart-of-midlothian-490817.html#yeug-football-matchcast]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2492] και [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2493]
Rhebel Celtic [http://rhebelrhebel.co.uk/3002/celtic-not-good-enough-to-beat-hearts-and-officials/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου