Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Celtic - Rangers 3 - 0 [Κυριακή 29.04.2012]

Άλλος ένας όρκος νίκης τηρήθηκε…

Στο τελευταίο Old Firm της περιόδου 2011-2012, οι Κέλτες απέδειξαν περίτρανα ότι δικαίως στέφθηκαν πρωταθλητές Σκωτίας. Το τελικό 3-0 δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις και αμφιβολίες και, γι’ αυτό, είναι καιρός να βουλώσουν πολλά στόματα. Η Celtic ξεκίνησε με πέντε αλλαγές (Fraser Forster, Adam Matthews, Glenn Loovens, Scott Brown και Γιώργος Σαμαράς, αντί για τους Lukasz Zaluska, Ki Sung Yueng, Cha Du Ri, Pawel Brozek και Thomas Rogne) σε σχέση με την ενδεκάδα που νίκησε τη Motherwell την προηγούμενη Κυριακή. Η αναμέτρηση είχε φρενήρη ρυθμό εξαρχής, αλλά οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα και να αποβάλλουν το άγχος. Συγκεκριμένα, στο 17’, ο Kris Commons εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Charlie Mulgrew με κεφαλιά «ψαράκι» λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα (η οποία, πρώτα, χτύπησε στο έδαφος) στα δίχτυα του Allan McGregor σημειώνοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Από το σημείο εκείνο, οι πρωταθλητές πήραν τα ηνία και κυριάρχησαν πλήρως. Έτσι, στο 31’, ο Gary Hooper πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη δεξιά πλάγια γραμμή, ξέφυγε από τον Dorin Goian και τροφοδότησε τον Kris Commons ο οποίος, αφού ξέφυγε από τους αντίπαλους αμυντικούς, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με «σκαφτό» σουτ μπροστά από τον Allan McGregor έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Rangers –επιτυγχάνοντας το πρώτο του τέρμα για την τρέχουσα περίοδο. Τέλος, ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε στο 54’ όταν ο Γιώργος Σαμαράς τροφοδότησε τον Gary Hooper και ο Άγγλος επιθετικός κεραυνοβόλησε τον Allan McGregor, στέλνοντας την μπάλα στην επάνω αριστερή γωνία της εστίας του για το τελικό 3-0.
Ο Charlie Mulgrew μόλις έχει ανοίξει το σκορ και πανηγυρίζει…

Ο Kris Commons σημειώνει το 2-0 και το απολαμβάνει με τον δικό του τρόπο…

Το 3-0 από τον Gary Hooper

Έντονη αντίθεση συναισθημάτων…

Πάντα μαχητικός ο Γιώργος Σαμαράς…

Πανευτυχής ο (τιμωρημένος) Neil Lennon

Συγκλονιστική (και πάλι) η παρουσία των φίλων της ομάδας…


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic (4-4-2): Forster, Izaguirre, Mulgrew, Loovens, Matthews, Brown, Ledley, Wanyama, Σαμαράς (Stokes 81’), Commons (McCourt 85’), Hooper (Watt 89’). Ο Alan Thompson άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Wilson, Cha Du-Ri, McGeouch.
Rangers (4-5-1): McGregor, Goian, Wallace, Whittaker, Bocanegra, Bartley, McCulloch, Edu, Aluko, McCabe (Ness 57’), Little (Kerkar 72’). Ο Alistair McCoist άφησε στον πάγκο τους Alexander, Broadfoot, Perry, Bedoya, Healy.
Ο διαιτητής Calum Murray έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Lee Wallace (18’), Kyle Bartley (75’) και Scott Brown (90’). Κόπηκαν 58.546 εισιτήρια στο Celtic Park.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Dundee United – Hearts                   2-2
Dunfermline – Aberdeen                  3-0
Kilmarnock – Inverness C.T.             4-3
Motherwell – StJohnstone               5-1
StMirrenHibernian                      1-0
Η βαθμολογία (κάθε ομάδα έχει δώσει 35 αγώνες): Celtic 87, Rangers 66, Motherwell 58, Dundee United 53, St Johnstone 50, Hearts 49, Kilmarnock 43, Aberdeen 39, St Mirren 39, Inverness C.T. 32, Hibernian 27, Dunfermline 24

Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17803512]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/football/spl/2011-2012/celtic-rangers-508061.html]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2552]
Rhebel Celtic [http://rhebelrhebel.co.uk/3043/celtic-say-bye-bye-rangers/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου