Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

St.Johnstone - Celtic 0 - 4 [Σάββατο 4.11.2017]


Στον 12ο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες πέρασαν νικηφόρα από το McDiarmid Park, και κατέρριψαν την προηγούμενη καλύτερη επίδοση (εκείνη της περιόδου 1915-1917, πάλι από τη Celtic) που ήταν 62 συνεχείς εγχώριες αναμετρήσεις χωρίς ήττα. Η ομάδα του Brendan Rodgers είναι αήττητη για 63 συνεχόμενους εγχώριους αγώνες και φιλοδοξεί (και έχει τις δυνατότητες) να δημιουργήσει ένα πραγματικά αξεπέραστο ρεκόρ. Ο Brendan Rodgers παρέταξε την ίδια αρχική ενδεκάδα που εντυπωσίασε στην αναμέτρηση του Champions League με την Bayern, και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει την ταλαιπωρημένη από απουσίες (λόγω τραυματισμών) St.Johnstone. Η αντίσταση των γηπεδούχων κράτησε 28 λεπτά, όταν οι πρωταθλητές πήραν το προβάδισμα με δεξί σουτ του Scott Sinclair από το ύψος του πέναλτι, αξιοποιώντας εκτέλεση κόρνερ από τον Stuart Armstrong. Στο 72’ ο Moussa Dembélé πέτυχε το δεύτερο τέρμα με δεξί σουτ εν κινήσει, αξιοποιώντας συρτή σέντρα του Stuart Armstrong από τ’ αριστερά. Πολύ σύντομα, στο 75’, ήρθε και το τρίτο τέρμα, αν και με αυτογκόλ: ο Moussa Dembélé επιχείρησε συρτή σέντρα από τ’ αριστερά με αποδέκτη τον Scott Sinclair, και ο Steven Anderson στην προσπάθειά του ν’ αποκρούσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του αιφνιδιασμένου Alexander Clark. Το τέταρτο τέρμα ήρθε στο 89’, με δεξί σουτ του Jules Olivier Ntcham από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Τα ρεκόρ καταρρίπτονται, η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς, η απόδοσή της απέναντι στους πρωταθλητές Γερμανίας το απέδειξε, ο Brendan Rodgers χτίζει με τρόπο ουσιαστικό και σε γερά θεμέλια, ελπίζουμε πάντα στην ευρωπαϊκή καταξίωση…








Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
St.Johnstone [4-2-3-1]: Alexander Clark, Scott Tanser, Joseph Shaughnessy, Steven Anderson, Aaron Comrie, Blair Alston, David Wotherspoon (Liam Craig 68’), Paul Paton, Richard Foster (Kyle McClean 76’), Stefan Scougall (Michael O'Halloran 58’), Steven MacLean. Ο Thomas "Tommy" James Wright άφησε στον πάγκο τους Alan Mannus, Denny Johnstone, Liam Gordon, Graham Cummins.
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Nir Bitton, Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Kieran Tierney, Scott Brown, Scott Sinclair, Stuart Armstrong (Jules Olivier Ntcham 76’), Callum McGregor (Tomas Rogić 60’), James Forrest (Jonathan Hayes 77’), Moussa Dembélé. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Cristian Gamboa, Odsonne Édouard, Kristoffer Ajer.

Ο διαιτητής Bobby Madden έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Paul Paton (55’, για φάουλ επί του Scott Brown), David Wotherspoon (65’, για φάουλ επί του Tomas Rogić). Κόπηκαν 6.800 εισιτήρια στο McDiarmid Park της πόλης Perth.  

Το 0-3 από το αυτογκόλ του Steven Anderson στο 75’


Το 0-4 από τον Jules Olivier Ntcham στο 89’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής:
Hamilton Aberdeen                  2-2
Hibernian Dundee                     2-1
Rangers - Partick Thistle            3-0
Ross County Motherwell           3-2   
Hearts Kilmarnock                    1-2
Η βαθμολογία [εντός παρένθεσης, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (12) 30, Aberdeen (12) 27, Hibernian (13) 25, Rangers (12) 24, Motherwell (12) 19, Hearts (13) 15, St.Johnstone (13) 15, Ross County (13) 14, Hamilton (13) 12, Kilmarnock (13) 11, Partick Thistle (13) 10, Dundee (13) 8




Σχετικές αναφορές:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου