Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Motherwell - Celtic 1 - 1 [Τετάρτη 29.11.2017]

Για 10 λεπτά η Motherwell έζησε έντονα τη δική της φαντασίωση, αλλά στο τέλος προσγειώθηκε στην πραγματικότητα. Όλες οι ομάδες στη Σκωτία έχουν λυσσάξει να σπάσουν το αήττητο της Celtic, αλλά προσώρας το βλέπουν να αυξάνεται στους 66 συνεχόμενους αγώνες εγχώριων διοργανώσεων. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλουν ένα μέτριας ποιότητας και καταστροφικό ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, με αποτέλεσμα έναν αγώνα χωρίς ρυθμό και με πολλά νεύρα. Οι Κέλτες προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, αλλά ο τερματοφύλακας Trevor Carson έσωσε την εστία του σε πληθώρα περιπτώσεων. Η Motherwell αποφάσισε να βγει μπροστά στα μισά του δεύτερου μέρους, οπότε δημιούργησε και κάποιες προϋποθέσεις για γκολ. Τελικά, τα κατάφερε στο 78’ όταν ο Mikael Lustig προσπάθησε να αποκρούσει το γέμισμα του Craig Tanner με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του αιφνιδιασμένου Craig Gordon. στο 85’ ο Tomas Rogić, με αριστερό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Trevor Carson. Στο 88’ ήρθε η λύτρωση για τη Celtic, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Scott Sinclair˙ είχε προηγηθεί ανατροπή του Callum McGregor από τον Andy Rose. Το πέναλτι αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους και, σε συνδυασμό με το πέναλτι του τελικού της Κυριακής, φούντωσε τη γνωστή παραφιλολογία και συνωμοσιολογία περί ευνοϊκής διάθεσης των διαιτητών απέναντι στη Celtic







Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Motherwell [3-4-1-2]: Trevor Carson, Peter Hartley, Charles Dunne, Cédric Kipré, Richard Tait, Carl McHugh (Ryan Bowman 75’), Elliott Frear (Craig Tanner 66’), Allan Campbell, Chris Cadden, Louis Moult, Deimantas Petravičius (Andy Rose 46’). Ο Stephen Robinson άφησε στον πάγκο τους Russell Griffiths, Liam Grimshaw, Gael Bigirimana, Ellis Plummer.
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Jozo Šimunović, Dedryck Boyata, Mikael Lustig (Odsonne Édouard 81’), Kieran Tierney, Patrick Roberts (Tomas Rogić 11’), Scott Brown, Stuart Armstrong (Scott Sinclair 73’), Callum McGregor, James Forrest, Leigh Griffiths. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Jules Olivier Ntcham, Erik Sviatchenko, Kristoffer Ajer.

Ο διαιτητής William Collum έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Allan Campbell (51’, για φάουλ επί του Stuart Armstrong), Carl McHugh (74’, για φάουλ επί του Callum McGregor), Louis Moult (81’, για φάουλ επί του Scott Brown), Charles Dunne (86’, για καθυστέρηση), Leigh Griffiths (90’+3’). Κόπηκαν 9.164 εισιτήρια στο Fir Park της πόλης Motherwell.  

Το 1-0 από το αυτογκόλ του Mikael Lustig στο 78’


Ο Andy Rose ανατρέπει τον Callum McGregor, η ποινή καταλογίζεται, και ο Scott Sinclair εκτελεί εύστοχα ισοφαρίζοντας στο 88’





Σε άλλον εξ αναβολής αγώνα της Scottish Premiership:
Rangers – Aberdeen          3-0
Βαθμολογία [εντός παρένθεσης, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 34 (14), Aberdeen 30 (15), Rangers 27 (15), Hibernian 26 (15), Motherwell 23 (14), St.Johnstone 18 (14), Hearts 17 (15), Hamilton 16 (15), Ross County 15 (15), Kilmarnock 12 (15), Dundee 12 (15), Partick Thistle 11 (14) 


Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου