Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Paris Saint-Germain – Celtic 7 - 1 [Τετάρτη 22.11.2017]


Η απελπισία σε όλο της το μεγαλείο: πέρσι ο διασυρμός από την Barcelona, φέτος ήταν η σειρά της Paris Saint-Germain να σκορπίσει τη (βελτιωμένη μεν, ανεπαρκέστατη δε) Celtic και στις δύο αναμετρήσεις για τη φάση των Ομίλων. Οι Κέλτες ξεκίνησαν ιδανικά στο Parc des Princes, προηγήθηκαν μόλις στο πρώτο λεπτό με θαυμάσιο δεξί σουτ του Moussa Dembélé (το πρώτο τέρμα που δέχονται οι πρωταθλητές Γαλλίας στη φετινή διοργάνωση), αλλά πολύ σύντομα ήρθε η κατάρρευση. Στο 9’ ο Neymar, με αριστερό σουτ από πλάγια θέση, ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Η Celtic δεν κλείστηκε, προσπάθησε να απειλήσει με κάποια σουτ των Moussa Dembélé και Jules Olivier Ntcham, αλλά οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν. Απεναντίας, οι Γάλλοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, στο 22’, πάλι με τον Neymar, με αριστερό σουτ, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία ολόκληρης της κέλτικης αμυντικής γραμμής. Από εκεί και πέρα οι επιθετικοί της Paris Saint-Germain έκαναν κυριολεκτικά ό,τι ήθελαν, ενώ η άμυνα της Celtic θύμιζε παιδική χαρά. Στο 28’, ο Edinson Cavani, με κοντινό δεξί σουτ και τελείως ανενόχλητος, πέτυχε το 3-1, αξιοποιώντας κεφαλιά-πάσα του Neymar. Στο 35’ ήταν η σειρά του τρίτου της παρέας των παριζιάνων επιθετικών να πετύχει τέρμα: ο Kylian Mbappé, με δεξί σουτ από πλάγια θέση, εντελώς ανενόχλητος και αυτός, πέτυχε το 4-1, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος, οι Κέλτες κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση, αλλά η αντίστασή τους κράτησε μέχρι το 75’ όταν ο Marco Verratti πέτυχε το 5-1 με δεξί σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή. Στο 79’ ο Edinson Cavani αξιοποίησε τη σέντρα του Javier Pastore, και με δεξί σουτ εν κινήσει πέτυχε το 6-1. Το τελειωτικό χτύπημα έδωσε στο 80’ ο Dani Alves, με θαυμάσιο σκαφτό δεξί σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, βρίσκοντας εκτός θέσης τον Craig Gordon. Τουλάχιστον, ηττήθηκε η Anderlecht από την Bayern και παραμένουν ζωντανές οι ελπίδες για συνέχεια στο Europa League







Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Paris Saint-Germain [4-3-3]: Alphonse Areola, Thiago Emiliano da Silva, Marcos Aoás Corrêa "Marquinhos", Daniel Alves da Silva, Layvin Kurzawa, Marco Verratti (Giovani Lo Celso 76’), Adrien Rabiot, Julian Draxler (Javier Pastore 67’), Kylian Sanmi Mbappé Lottin (Ángel Di María 76’), Edinson Roberto Cavani Gómez, Neymar da Silva Santos Júnior. Ο Unai Emery Etxegoien άφησε στον πάγκο τους Kevin Trapp, Presnel Kimpembe, Thomas Meunier, Yuri Berchiche Izeta.
Celtic [4-1-4-1 και 3-4-2-1]: Craig Gordon, Mikael Lustig (Bitton 13’), Dedryck Boyata, Jozo Šimunović, Scott Brown, Kieran Tierney, Jules Olivier Ntcham (Kouassi Eboue 69’), Tomas Rogić, James Forrest, Callum McGregor, Moussa Dembélé (Leigh Griffiths 77’). Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Patrick Roberts, Scott Sinclair, Stuart Armstrong.

Ο Έλληνας διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Jozo Šimunović (35’, για φάουλ επί του Kylian Sanmi Mbappé Lottin), Nir Bitton (45’ + 1’, για φάουλ επί του Neymar da Silva Santos Júnior). Κόπηκαν 46.288 εισιτήρια στο Parc des Princes.  

Ανέλπιστα καλό ξεκίνημα με το θαυμάσιο τέρμα του Moussa Dembélé στο 1’, αλλά…


Το 1-1 από τον Neymar στο 9’


 Το 2-1 από τον Neymar στο 22’


Το 3-1 από τον Edinson Cavani στο 28’


Το 4-1 από τον Kylian Sanmi Mbappé στο 35’ 


Το 5-1 από τον Marco Verratti στο 75’ 


Το 6-1 από τον Edinson Cavani στο 79’ 


Το 7-1 από τον Dani Alves στο 80’ 




Στην άλλη αναμέτρηση του Ομίλου, η Bayern πέρασε δύσκολα από τις Βρυξέλες, επικρατώντας της Anderlecht με 1-2. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με τον Robert Lewandowski στο 51’, οι Βέλγοι ισοφάρισαν στο 63’ με τον Sofiane Hanni, αλλά οι πρωταθλητές Γερμανίας πήραν τη νίκη στο 77’ με τον Corentin Tolisso. Το αποτέλεσμα αυτό ευνοεί τη Celtic, αλλά η τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League θα κριθεί στην αναμέτρηση των δύο ομάδων (Celtic- Anderlecht) στο Celtic Park. Βαθμολογία: Paris Saint-Germain 15 (24-1), Bayern 12 (10-5), Celtic 3 (5-17), Anderlecht 0 (1-16)




Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου