Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Hibernian - Celtic 2 - 4 [Σάββατο 21.10.2017]


Μετά από συναρπαστική αναμέτρηση στο Hampden Park, η Celtic επικράτησε της Hibernian και πέρασε στον τελικό του League Cup. Επίσης, με τη νίκη αυτή, οι Κέλτες επέκτειναν το αήττητό τους σε 60 συνεχόμενους αγώνες εγχώριων διοργανώσεων. Το ευτύχημα ήταν η επιστροφή του Mikael Lustig (που σήμανε και την τοποθέτηση του ανεπαρκούς Cristian Gamboa στον πάγκο), που συνοδεύτηκε με τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας. Τα άλλα δύο τέρματα πέτυχε ο Moussa Dembélé, ο οποίος δείχνει να συνέρχεται μετά τον τραυματισμό του και να διεκδικεί θέση στη βασική ενδεκάδα. Οι Κέλτες πήραν το προβάδισμα στο 15’ όταν, μετά από φάση διαρκείας, ο Mikael Lustig (ξεφεύγοντας από τον Brandon Barker) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό αριστερό σουτ. Στο 42’ και πάλι ο Mikael Lustig διπλασίασε τα τέρματα της Celtic: ο Leigh Griffiths εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, και ο προωθημένος Σουηδός αμυντικός (ξεφεύγοντας αυτήν τη φορά από τον David Gray) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ross Laidlaw με δεξί σουτ εν κινήσει. Η υπεροχή της Celtic συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, και λίγο έλειψε να έρθει και το τρίτο τέρμα, αλλά το αριστερό σουτ του Kieran Tierney στο 55’ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ross Laidlaw. Στη συνέχεια, η Hibernian άρχισε να πιέζει και πέτυχε τέρμα στο 59’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Anthony Stokes˙ είχε προηγηθεί πτώση του Martin Boyle μέσα στη μεγάλη περιοχή, όταν ο Dedryck Boyata έδιωξε καθαρά την μπάλα χωρίς να βρει τα πόδια του επιθετικού της Hibernian. Στο 61’ ο Brendan Rodgers έκανε τις καθοριστικές κινήσεις που έδωσαν νέα πνοή στην ομάδα: ο James Forrest στη θέση του Patrick Roberts, και ο Moussa Dembélé αντί του Leigh Griffiths. Στο 66’ ήρθε το τρίτο τέρμα όταν, μετά από φάση διαρκείας, ο Moussa Dembélé έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δεξί κοντινό σουτ αξιοποιώντας την πάσα του Scott Sinclair. Παρ’ όλα αυτά, η Hibernian κατάφερε να μειώσει στο 71’ με δεξί σουτ του 19χρονου Oliver Shaw (ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Vykintas Slivka), πιάνοντας στον ύπνο όλους τους αμυντικούς της Celtic. Η Hibernian προσπάθησε για την ισοφάριση, αφήνοντας ακάλυπτα τα νώτα της, και αυτό οι Κέλτες το εκμεταλλεύτηκαν στο 88’ πετυχαίνοντας το τέταρτο τέρμα τους με δεξί σουτ του Moussa Dembélé, μετά από γρήγορη αντεπίθεση.









Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Hibernian [4-2-3-1]: Ross Laidlaw, David Gray (Steven Whittaker 46’), Paul Hanlon, Lewis Stevenson, Efetobore Ambrose Emuobo, Marvin Bartley (Martin Boyle 46’), John McGinn, Vykintas Slivka (Oliver Shaw 70’), Dylan McGeouch, Brandon Barker, Anthony Stokes. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Ofir Marciano, Daniel Swanson, Simon Murray, Ryan Porteous.
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Nir Bitton, Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Kieran Tierney, Patrick Roberts (James Forrest 61’), Scott Brown, Scott Sinclair, Stuart Armstrong (Tomas Rogić 73’), Callum McGregor, Leigh Griffiths (Moussa Dembélé 61’). Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Cristian Gamboa, Jules Olivier Ntcham, Kristoffer Ajer. 

Ο διαιτητής Kevin Clancy έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Mikael Lustig (44’, για φάουλ επί του Efe Ambrose), Lewis Stevenson (51’, για φάουλ επί του Patrick Roberts), Scott Brown (69’, για φάουλ επί του John McGinn). Κόπηκαν 39.813 εισιτήρια στο Hampden Park της Γλασκώβης. 

Στον άλλον ημιτελικό, η Motherwell επικράτησε των Rangers με 2-0 (σκόραρε ο Louis Moult στο 52’ και στο 74’), και θα είναι η αντίπαλος της Celtic στον τελικό της 26ης Νοεμβρίου.

Το 0-1 από τον Mikael Lustig στο 15’


Το 0-2 από τον Mikael Lustig στο 42’


Ο Dedryck Boyata διώχνει την μπάλα, ο Martin Boyle βουτάει και ο διαιτητής δίνει το κάλπικο πέναλτι. Το εκτελεί ο Anthony Stokes, πετυχαίνοντας το 1-2 στο 59’


Το 1-3 από τον Moussa Dembélé στο 66’ 


 Το 2-3 από τον Oliver Shaw στο 71’


Το 2-4 από τον Moussa Dembélé στο 88’



Αποζημιώθηκαν οι οπαδοί της Celtic


Brendan Rodgers και Neil Lennon βλέπουν τους παίκτες τους να μονομαχούν μπροστά στις άδειες κερκίδες του Hampden Park, εικόνα ντροπής για αγώνα της ημιτελικής φάσης. Περίπου 10.000 εισιτήρια που είχε παραλάβει η Hibernian έμειναν αδιάθετα, αφού η ομάδα του Εδιμβούργου δεν μπόρεσε να τα πουλήσει, με αποτέλεσμα το θλιβερό θέαμα των κενών καθισμάτων…



Επίσης, το Σάββατο διεξήχθησαν και τρεις αγώνες για τη Scottish Premiership:
Hearts – St.Johnstone               1-0
Partick Thistle – Dundee            2-1
Ross County – Hamilton              2-1
Η βαθμολογία [εντός παρένθεσης, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (9) 23, Aberdeen (9) 23, Rangers (9) 17, Motherwell (9) 16, Hearts (10) 15, St.Johnstone (10) 14, Hibernian (9) 13, Ross County (10) 10, Dundee (10) 8, Hamilton (10) 7, Kilmarnock (9) 6, Partick Thistle (10) 6   


Σχετικές αναφορές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου