Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Aberdeen - Celtic 0 - 3 [Τετάρτη 24.10.2017]


Με θαυμάσια εμφάνιση και πειστικό σκορ πέρασε η Celtic από την έδρα της βασικότερης αντιπάλου στη διεκδίκηση της πρωτιάς για τη Scottish Premiership. Οι Κέλτες άλωσαν το Pittodrie, παρέμειναν αήττητοι για συνεχόμενους 61 αγώνες στις εγχώριες διοργανώσεις, και αποσπάστηκαν 3 βαθμούς από την αντίπαλό τους στον βαθμολογικό πίνακα. Η κυριαρχία των πρωταθλητών στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε από νωρίς και, μόλις στο 13’, πήραν το προβάδισμα με υπέροχο αριστερό σουτ του Kieran Tierney που αξιοποίησε συρτή σέντρα του Moussa Dembélé. Στο 24’ ο Moussa Dembélé ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Kári Árnason, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε ποινή –αν και θα μπορούσε. Στο 39’ ήρθε το δεύτερο τέρμα, όταν ο Kieran Tierney πραγματοποίησε σέντρα από τ’ αριστερά, και ο Moussa Dembélé με κοντινό δεξί σουτ (ουσιαστικά, με την κνήμη) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Joe Lewis. Στο 57’ παραλίγο να σημειωθεί τρίτο τέρμα, σε μια γρήγορη αντεπίθεση: ο Joe Lewis απέκρουσε το δεξί σουτ του James Forrest, ο Moussa Dembélé επιχείρησε δεξί σουτ, αλλά ο Kári Árnason απέκρουσε λίγο πριν τη γραμμή της εστίας των γηπεδούχων. Πάντως, το τρίτο τέρμα ήρθε στο 63’, πάλι από τον Moussa Dembélé: ο Stuart Armstrong εκτέλεσε φάουλ από τ’ αριστερά, ο Dedryck Boyota έστρωσε την μπάλα με κεφαλιά στον Moussa Dembélé, και ο Γάλλος επιθετικός με νέα κοντινή κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο για τους Κέλτες. Στο 84’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Scott Brown βρήκε την μπάλα με το δεξί του χέρι (η μπάλα ξεκίνησε από το αριστερό του πόδι), αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε πρόθεση. Εν ολίγοις, ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της Celtic από τότε που την ανέλαβε ο Brendan Rodgers, μπορούμε να πούμε πως η ομάδα έδειξε αξιοθαύμαστη πληρότητα σε όλες τις γραμμές της.









Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Aberdeen [4-1-3-2]: Joe Lewis, Shaleum Logan, Andrew Considine, Kári Árnason, Scott McKenna, Graeme Shinnie, Anthony O'Connor, Kenneth McLean, Gary Mackay-Steven (Greg Tansey 67’), Adam Rooney (Scott Wright 59’), Stevie May (Danny Rogers 77’). Ο Derek John McInnes άφησε στον πάγκο τους Mark Reynolds, Greg Stewart, Nicky Maynard, Dominic Ball.
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Nir Bitton, Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Kieran Tierney, Scott Brown, Stuart Armstrong, Tomas Rogić (Scott Sinclair 72’), Callum McGregor, James Forrest (Jonathan Hayes 77’), Moussa Dembélé (Leigh Griffiths 82’). Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Patrick Roberts, Jules Olivier Ntcham, Kristoffer Ajer.

Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Kári Árnason (24’, για φάουλ επί του Tomas Rogić), Anthony O'Connor (44’, για φάουλ επί του Callum McGregor), Andrew Considine (60’, για φάουλ επί του James Forrest), Scott McKenna (62’, για φάουλ επί του Moussa Dembélé). Κόπηκαν 20.528 εισιτήρια στο Pittodrie Stadium.  

Το 0-1 από τον Kieran Tierney στο 13’


Το 0-2 από τον Moussa Dembélé στο 39’


Το 0-3 από τον Moussa Dembélé στο 63’ 




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής:
Hamilton - Partick Thistle             0-0
Hibernian Hearts                        1-0
St.Johnstone - Ross County          0-0
Dundee – Motherwell                     0-1
Rangers – Kilmarnock                     1-1 
Η βαθμολογία [εντός παρένθεσης, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 26 (10), Aberdeen 23 (10), Motherwell 19 (10), Rangers 18 (10), Hibernian 16 (10), St.Johnstone 15 (11), Hearts 15 (11), Ross County 11 (11), Hamilton 8 (11), Dundee 8 (11), Kilmarnock 7 (10), Partick Thistle 7 (11)



Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου