Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Celtic - Bayern München 1 - 2 [Τρίτη 31.10.2017]


Ίσως είναι από τις λίγες φορές που δικαιούμαστε να είμαστε ευχαριστημένοι, παρά την ήττα. Ευχαριστημένοι, όχι με το αποτέλεσμα, αλλά με την απόδοση της ομάδας, που βελτίωσε θεαματικά την απόδοσή της και αντιμετώπισε χωρίς φόβο μία από τις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το κυριότερο είναι πως η πρωταθλήτρια Γερμανίας δεν άξιζε τη νίκη, και ας είχε την κατοχή της μπάλας. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Βαυαροί περνούν στην επόμενη φάση του Champions League μαζί με την Paris St-Germain, ενώ η Celtic εκτός απροόπτου θα συνεχίσει στο Europa League. Βέβαια, η Bayern αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Robert Lewandowski και Thomas Müller, αλλά και πάλι ήταν μια πλήρης ομάδα σε όλες της τις γραμμές. Οι Κέλτες δεν κλείστηκαν, επιτέθηκαν και απείλησαν, έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία στο 5’ όταν ο Stuart Armstrong δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, αφήνοντας αναξιοποίητη την μπαλιά του James Forrest. Παρόλα αυτά, οι Γερμανοί πέτυχαν πρώτοι τέρμα: στο 22’, ο Kingsley Coman ξέφυγε από τον Dedryck Boyata, κατέβασε την μπάλα με το αριστερό του χέρι, και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Craig Gordon που είχε επιχειρήσει άστοχη έξοδο. Η Celtic αντέδρασε αμέσως και πίεσε για την ισοφάριση, αλλά ο David Alaba έδιωξε την μπάλα στη σέντρα του Stuart Armstrong πριν αυτή φτάσει στον αμαρκάριστο Moussa Dembélé. Η επιμονή της Celtic καρποφόρησε στο 74’, όταν ο Callum McGregor ισοφάρισε με κοντινό αριστερό σουτ, αξιοποιώντας θαυμάσια μπαλιά του James Forrest. Η ισοφάριση ξεσήκωσε τον κόσμο στις κερκίδες του Celtic Park, αλλά τα πανηγύρια κράτησαν μόλις τρία λεπτά: στο 77’ ο David Alaba πραγματοποίησε σέντρα από τ’ αριστερά, ο Nir Bitton δεν πήδηξε για ν’ αποκρούσει, και ο Javi Martínez με θαυμάσια κεφαλιά πέτυχε το 1-2, σκορπίζοντας απογοήτευση στους Κέλτες. Εν κατακλείδι, η πολύ καλή εμφάνιση θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε νίκη, αν υπήρχε περισσότερη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση από την αμυντική γραμμή.








Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Mikael Lustig, Dedryck Boyata, Nir Bitton, Kieran Tierney, Scott Brown, Stuart Armstrong (Leigh Griffiths 79’), Scott Sinclair (Tomas Rogić 64’), James Forrest, Callum McGregor, Moussa Dembélé. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Cristian Gamboa, Jonathan Hayes, Jules Olivier Ntcham, Kristoffer Ajer.
Bayern München [4-2-3-1]: Sven Ulreich, Márcio Rafael Ferreira de Souza "Rafinha", Jérôme Boateng, Niklas Süle, David Alaba, Corentin Tolisso (Joshua Kimmich 83’), Javi Martínez, Arturo Vidal (Sebastian Rudy 59’), Arjen Robben (Thiago Alcântara do Nascimento 90’+4’), James Rodríguez, Kingsley Coman. Ο Josef "Jupp" Heynckes άφησε στον πάγκο τους Tom Starke, Mats Hummels, Marco Friedl, Manuel Wintzheimer. 

Ο Ολλανδός διαιτητής Danny Makkelie δεν έδειξε καμία κάρτα. Κόπηκαν 58.269 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το 0-1 από τον Kingsley Coman στο 22’


Το 1-1 από τον Callum McGregor στο 74’ 


Το 1-2 από τον Javi Martínez στο 77’ 


Αυτήν τη φορά, η απογοήτευση οφείλεται στο ότι η πολύ καλή εμφάνιση δεν επιβραβεύτηκε με ανάλογο αποτέλεσμα… 


Έντονη και εμφανής η αντίθεση των συναισθημάτων… 


Οι Βαυαροί πανηγυρίζουν για μια νίκη που δεν τους άξιζε… 




Στην άλλη αναμέτρηση του 2ου Ομίλου, η Paris Saint-Germain διέλυσε την Anderlecht με 5-0, με τέρματα των Verratti (30’), Neymar (45’+4’), Kurzawa (52’, 72’, 78’). Βαθμολογία: Paris Saint-Germain 12 (17-0), Bayern 9 (8-4), Celtic 3 (4-10), Anderlecht 0 (0-14)




Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου