Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Hamilton - Celtic 1 - 1 [Παρασκευή 26.2.2016]


Σχεδόν σαράντα ημέρες νωρίτερα, η Celtic είχε φορτώσει με οκτώ τέρματα τη Hamilton στο Celtic Park. Αυτήν τη φορά όμως, οι Κέλτες δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε τους τρεις βαθμούς της νίκης. γεγονός είναι πως η απόδοση της Celtic ήταν μέτρια, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, και δεν είναι επαρκής δικαιολογία το ότι οι Κέλτες αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος με 10 παίκτες. Το μόνο θετικό είναι πως και η Aberdeen δεν κατάφερε να νικήσει, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η διαφορά των έξι βαθμών. Οι πρωταθλητές πήραν το προβάδισμα στο 35’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Leigh Griffiths˙ η ποινή καταλογίστηκε λόγω ανατροπής του σκόρερ από τον Dougie Imrie. Στο 42’ ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Dedryck Boyata επειδή ανέτρεψε τον Carlton Morris ο οποίος ετοιμαζόταν να μπει στη μεγάλη περιοχή μόνος απέναντι στον Logan Bailly. Η αποβολή του Dedryck Boyata πανικόβαλε τον Ronny Deila, ο οποίος αποφάσισε να ενισχύσει την άμυνα αντικαθιστώντας τον Kristian Commons με τον Charlie Mulgrew. Παρ’ όλα αυτά, οι Κέλτες πίεσαν στο δεύτερο μέρος κι έχασαν εντυπωσιακές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το πέναλτι του Leigh Griffiths που απέκρουσε ο Michael McGovern στο 66’. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με δεξί σουτ του Eamonn Brophy στο 73’, μετά από σύγχυση στη μεγάλη περιοχή της Celtic. Προς το τέλος η Hamilton πίεσε για δεύτερο τέρμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Πάντως, το τελευταίο σφύριγμα συνοδεύτηκε από έντονα σφυρίγματα αποδοκιμασίας εκ μέρους των πολλών φίλων της Celtic που βρέθηκαν στο γήπεδο…





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Hamilton Academical [3-5-2]: Michael McGovern, Zygmunt Gordon, Michael Devlin, Lucas De Lima Tagliapietra, Antons Kurakins, Alister Crawford, Gramoz Kurtaj (Greg Docherty 78’), Darian MacKinnon, Darren Lyon (Eamonn Brophy 70’), Dougie Imrie, Carlton Morris (Oumar Diaby 90’). Ο Martin Canning άφησε στον πάγκο τους Alan Martin, Grant Gillespie, Alejandro D'Acol, Christopher Mandiangu.
Celtic [4-2-3-1]: Logan Bailly, Dedryck Boyata, Carl Mikael Lustig, Erik Sviatchenko, Kieran Tierney, Scott Brown, Kristian Commons (Charlie Mulgrew 44’), Gary Mackay-Steven (Ryan Christie 75’), Scott Allan (Colin Kazim-Richards 86’), Stefan Johansen, Leigh Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Craig Gordon, Stuart Armstrong, Patrick Roberts, Callum McGregor.

Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Zygmunt Gordon (49’, για φάουλ επί του Stefan Johansen), Lucas De Lima Tagliapietra (66’, για διαμαρτυρία), Darian MacKinnon (80’, για φάουλ επί του Kieran Tierney), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Dedryck Boyata (42’) για φάουλ επί του Carlton Morris. Κόπηκαν 5.017 εισιτήρια στο New Douglas Park της πόλης Hamilton.

Το 0-1 από τον Leigh Griffiths στο 35’


Η αποβολή του Dedryck Boyata στο 42’


Το χαμένο πέναλτι του Leigh Griffiths στο 66’


Το 1-1 από τον Eamonn Brophy στο 73’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Aberdeen – St.Johnstone              1-1
Dundee - Inverness C.T.                 1-1
Hearts – Kilmarnock                       1-0
Motherwell - Partick Thistle          3-1
Ross County - Dundee United         0-3
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 62 (27), Aberdeen 56 (27), Hearts 47 (26), St.Johnstone 36 (27), Ross County 36 (28), Dundee 35 (27), Inverness C.T. 33 (26), Motherwell 32 (28), Partick Thistle 31 (25), Hamilton 30 (28), Kilmarnock 28 (28), Dundee United 20 (27)         


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου