Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

East Kilbride - Celtic 0 - 2 [Κυριακή 7.2.2016]


Η East Kilbride εδρεύει στην ομώνυμη πόλη (σχεδόν 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Γλασκώβης), και είναι μια ημιεπαγγελματική ομάδα της Scottish Lowland Football League (ένα σκαλοπάτι κάτω από τη Scottish League Two, την Τέταρτη Κατηγορία της χώρας), διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν 15 ομάδες από την κεντρική και νότια Σκωτία˙ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η East Kilbride βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 29 βαθμούς, 19 λιγότερους από την πρωτοπόρο Edinburgh City, αλλά έχοντας δώσει δύο αγώνες λιγότερους. Παρόλα αυτά, η (ουσιαστικά) ερασιτεχνική αυτή ομάδα (η οποία διαθέτει γήπεδο μόλις 500 θέσεων, γι’ αυτό και η αναμέτρηση διεξήχθη στο Excelsior Stadium της πόλης Airdrie) αμύνθηκε σωστά απέναντι στους καλοπληρωμένους επαγγελματίες της Celtic και ηττήθηκε με το αξιοπρεπέστατο 0-2. Από την άλλη, η κατάσταση στη Celtic παραμένει προβληματική, ο Ronny Deila αμφισβητείται κάθε μέρα και περισσότερο, ενώ η Aberdeen επικράτησε της St.Johnstone με 3-4 στο McDiarmid Park κι έπιασε τους Κέλτες στην πρώτη θέση –έστω και με έναν αγώνα περισσότερο. Οι Κέλτες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η υπεροχή τους ήταν φλύαρη και ελάχιστα παραγωγική. Το πρώτο τέρμα πέτυχε στο 21’ ο Leigh Griffiths, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Gary Mackay-Steven από τα δεξιά. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με πανδαισία σπαταλημένων ευκαιριών από πλευράς Celtic, είτε λόγω αστοχίας είτε λόγω έγκαιρων επεμβάσεων του τερματοφύλακα Matt McGinley. Το δεύτερο τέρμα ήρθε στο 50’: ο Leigh Griffiths επιχείρησε ακροβατική ενέργεια στέλνοντας την μπάλα προς την εστία, ο Craig Howie απέκρουσε πάνω στη γραμμή, και ο Colin Kazim-Richards που καιροφυλακτούσε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Το δεύτερο μέρος έκλεισε όπως και το πρώτο (με σωρεία χαμένων ευκαιριών κι ένα σουτ του Scott Brown στο δοκάρι, στο 82’), ολοκληρώνοντας μια αναμέτρηση που έμοιαζε περισσότερο με προπόνηση και σίγουρα δεν ικανοποίησε τους φίλους της Celtic








Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
East Kilbride [4-5-1]: Matt McGinley, Scott Stevenson, Craig Howie, Barry Russell, Bernard Coll, Craig Hastings (Liam Gormley 63’), Gavin Lachlan, Anton Brady (Gavin Millar 90’), Martin McBride, Frazer Johnstone (Marc Templeton 85’), Jack Smith. Ο Billy Ogilvie άφησε στον πάγκο τους Jacob Kean, Michael Morris, Lewis Macdonald, Jordan Craig.
Celtic [4-4-2]: Logan Bailly, Efe Ambrose, Erik Sviatchenko, Dedryck Boyata, Kieran Tierney, Gary Mackay-Steven (Scott Allan 69’), Scott Brown, Charlie Mulgrew (Nir Bitton 77’), James Forrest, Leigh Griffiths, Colin Kazim-Richards (Ryan Christie 81’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Leonardo Fasan, Emilio Izaguirre, Stuart Armstrong, Mikael Lustig. 

Ο διαιτητής George Salmond έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Craig Howie (15’, για φάουλ επί του Leigh Griffiths), Anthony Brady (31’, για φάουλ επί του Kieran Tierney). Κόπηκαν 7.767 εισιτήρια στο Excelsior Stadium της πόλης Airdrie.

 Το 0-1 από τον Leigh Griffiths στο 21’



 Ο Leigh Griffiths στέλνει την μπάλα προς την εστία με ακροβατική ενέργεια, ο Craig Howie αποκρούει επάνω στη γραμμή, και ο Colin Kazim-Richards πετυχαίνει από κοντά το 0-2 στο 50’


Οι παίκτες της East Kilbride κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα για την ψυχωμένη τους εμφάνιση…



Κι όμως, ο Ronny Deila δήλωσε «ικανοποιημένος». Να, ορίστε: http://www.celticfc.net/news/10012




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του 5ου Γύρου:
Hearts – Hibernian                                2-2
Motherwell - Inverness C. T.                 1-2
Dundee United - Partick Thistle            1-0
Ross County - Linlithgow Rose               4-2
Rangers – Kilmarnock                             0-0
Annan Athletic - Greenock Morton        1-4
Dumbarton – Dundee                              0-0      


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου