Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Aberdeen - Celtic 2 - 1 [Τετάρτη 3.2.2016]


Ο κατήφορος συνεχίζεται για τη Celtic: μετά τον αποκλεισμό από το League Cup, ήρθε και η ήττα από την Aberdeen, γεγονός που μείωσε τη διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα στους τρεις βαθμούς. Αυτή ήταν η τρίτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, και η Aberdeen επικράτησε και στις δύο που έγιναν στην έδρα της –και, μάλιστα, με το ίδιο σκορ. Όπως έχουμε ξαναπεί, όταν ο αντίπαλος είναι ιδιαίτερα παθιασμένος και ορμητικός, η Celtic του Ronny Deila αποσυντονίζεται και μετατρέπεται σε ασυνάρτητο μπουλούκι. Γεγονός είναι πως η Aberdeen διψάει για ένα Πρωτάθλημα (κατέκτησε το τελευταίο της την περίοδο 1984-1985), και φέτος ελπίζει πως θα τα καταφέρει. Από την άλλη, έχουμε μια νωθρή Celtic, ίσως κορεσμένη (πότε πρόλαβε;), που δείχνει έλλειψη πάθους και τσαγανού, μια ομάδα χλιαρή και αναξιόπιστη. Ο Ronny Deila δήλωσε πως θα παραιτηθεί αν η Celtic δεν τερματίσει πρώτη στη φετινή Scottish Premiership, αλλά η γενική εικόνα της ομάδας δεν είναι εκείνη που θα της άξιζε.
Στην αναμέτρηση του Pittodrie Stadium, οι πρωταθλητές προσπαθούσαν επί αρκετή ώρα να απειλήσουν με μακρινά σουτ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι που, στο 31’ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με άπιαστο αριστερό σουτ του Jonny Hayes λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 37’ ήρθε και το δεύτερο τέρμα για την Aberdeen: ο Jonny Hayes εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Kenny McLean έστειλε με κεφαλιά την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, και ο Simon Church με κοντινή αριστερή προβολή την έστειλε στα δίχτυα του άναυδου Craig Gordon. Στο δεύτερο μέρος, η άθλια αμυντική λειτουργία της Celtic έφερε αρκετές φορές τους παίκτες της Aberdeen σε θέση βολής, αλλά άλλοτε η αστοχία τους και άλλοτε οι επεμβάσεις του Craig Gordon απέτρεψαν ένα τρίτο τέρμα. Προς το τέλος, οι γηπεδούχοι δικαίως ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Steven McLean τους το αρνήθηκε: σε μια φάση που η θλιβερή αμυντική γραμμή άφησε την μπάλα να περάσει στη μεγάλη περιοχή, ο Dedryck Boyata αγκάλιασε από πίσω τον Adam Rooney και στη συνέχεια τον έριξε κάτω. Τελικά, η Celtic κατάφερε να μειώσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με αριστερό σουτ του Leigh Griffiths από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Εν κατακλείδι: ομάδα που έχει τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες σε σύνολο 24 αγώνων, πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ για να στεφθεί πρωταθλήτρια…





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Aberdeen [4-4-1-1]: Scott Brown, Shaleum Logan, Graeme Shinnie, Ashton Taylor, Mark Reynolds, Kenneth McLean, Niall McGinn (Andrew Considine 72’), Jonathan Hayes (Cameron Smith 86’), Craig Storie, Adam Rooney, Simon Church (Peter Pawlett 76’). Ο Derek John McInnes άφησε στον πάγκο τους Adam Collin, Barry Robson, Scott McKenna, Francis Ross.
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Dedryck Boyata, Mikael Lustig (Scott Allan 78’), Erik Sviatchenko, Kieran Tierney, Nir Bitton, Scott Brown, Stuart Armstrong (Colin Kazim-Richards 46’), Gary Mackay-Steven, Callum McGregor (James Forrest 68’), Leigh Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Logan Bailly, Emilio Izaguirre, Efetobore Ambrose, Carlton Cole. 

Ο διαιτητής Steven McLean έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Stuart Armstrong (44’, για φάουλ επί του Shaleum Logan), Colin Kazim-Richards (65’), Scott Brown (66’, για φάουλ επί του Niall McGinn), Simon Church (71’, για φάουλ επί του Dedryck Boyata). Κόπηκαν 19.003 εισιτήρια στο Pittodrie Stadium της πόλης Aberdeen.

Το 2-0 από τον Simon Church στο 37’


Το 2-1 από τον Leigh Griffiths στο 93’



Ο νεοαποκτηθείς Colin Kazim-Richards αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος, και το μόνο που κατάφερε ήταν το να εισπράξει μία κίτρινη κάρτα στην πρώτη του εμφάνιση…



Το ασύνδετο ασκέρι αποσύρεται μετά από άλλη μία αποκαρδιωτική εμφάνιση…



Ο εμφανώς προβληματισμένος Ronny Deila, αρνείται πεισματικά να προβεί σε οποιαδήποτε αυτοκριτική…


Η βαθμολογία [εντός παρένθεσης, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 55 (24), Aberdeen 52 (24), Hearts 41 (23), Ross County 33 (24), St.Johnstone 32 (22), Dundee 30 (24), Inverness C.T. 29 (23), Partick Thistle 28 (23), Hamilton 28 (25), Motherwell 26 (24), Kilmarnock 24 (25), Dundee United 13 (23)


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου