Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

St.Johnstone - Celtic 0 - 3 [Κυριακή 13.12.2015]


Πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, οι Κέλτες πέρασαν από τον McDiarmid Park στον 17ο αγώνα τους για τη Scottish Premiership. Η νίκη αυτή διατηρεί τους πρωταθλητές στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά η Aberdeen (η οποία δείχνει να συνήλθε) ακολουθεί από κοντά. Πριν την έναρξη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Arnold Fabián Peralta Sosa (αγωνίστηκε με τη Rangers από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015), ο οποίος δολοφονήθηκε στην πατρίδα του την Ονδούρα σε ηλικία 26 ετών. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί από το δεύτερο λεπτό, σε μια φάση όπου φάνηκαν και πάλι τα τεράστια αμυντικά κενά της Celtic: ο Michael O'Halloran βρέθηκε μόνος απέναντι στον Craig Gordon, αλλά το δεξί πλασέ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της Celtic. Οι Κέλτες πήραν το προβάδισμα στο 35’ με τον Nadir Çiftçi: ο Callum McGregor εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, και ο Τούρκος επιθετικός, με κοντινό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησε ένα δύσκολο δεκάλεπτο για τη Celtic, καθώς οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά προσπαθώντας να ισοφαρίσουν. Στο 49’ ο Dedryck Boyata πέτυχε το δεύτερο τέρμα με κεφαλιά, αξιοποιώντας εκτέλεση κόρνερ του Callum McGregor από τα δεξιά. Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς το πολύ δυνατό και μακρινό αριστερό σουτ του Brian Easton έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Craig Gordon. Στο 67’ ήρθε το τρίτο τέρμα, με κεφαλιά του Nadir Çiftçi μετά από σέντρα του Mikael Lustig από τα δεξιά, εδραιώνοντας τη νίκη για τους Κέλτες. Εν ολίγοις, η Celtic δεν εντυπωσίασε, αλλά το θετικό είναι πως έδειξε αποτελεσματικότητα ακόμη και απόντος του πρώτου της σκόρερ Leigh Griffiths.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
St.Johnstone [4-5-1 και 4-4-2]: Alan Mannus, David Mackay, Steven Anderson, Joseph Shaughnessy, Brian Easton, Christopher Millar (Liam Caddis 34'), Murray Davidson, David Wotherspoon, Liam Craig, Michael O'Halloran, Steven MacLean (Christopher Kane 81’). Ο Thomas James Wright άφησε στον πάγκο τους Alexander Clark, Thomas Scobbie, John Sutton, Brad McKay, Craig Thomson.
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Emilio Izaguirre, Jozo Šimunović, Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Stuart Armstrong (Kristian Commons 72’), Tomas Rogić (Carlton Cole 81’), Stefan Johansen, Callum McGregor, James Forrest, Nadir Çiftçi (Scott Allan 89’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Logan Bailly, Efetobore Ambrose, Gary Mackay-Steven, Kieran Tierney.

Ο διαιτητής Crawford Allan έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Emilio Izaguirre (23’, για φάουλ επί του David Wotherspoon), Steven MacLean (45’, για φάουλ επί του Dedryck Boyata), David Mackay (45’, για διαμαρτυρία), Stefan Johansen (59’, για φάουλ επί του David Wotherspoon), David Wotherspoon (63’, για φάουλ επί του James Forrest). Κόπηκαν 6.418 εισιτήρια στο McDiarmid Park της πόλης Perth.  

Το 0-1 από τον Nadir Çiftçi στο 35’


Το 0-2 από τον Dedryck Boyata στο 49’


Το 0-3 από τον Nadir Çiftçi στο 67’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Aberdeen - Hearts                            1-0
Dundee United - Partick Thistle        0-1
Hamilton - Ross County                      1-3
Inverness C.T. - Kilmarnock               2-1
Motherwell - Dundee                         3-1
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 39 (17), Aberdeen 38 (18), Hearts 31 (17), St.Johnstone 30 (18), Ross County 24 (18), Hamilton 22 (17), Inverness C.T. 20 (17), Partick Thistle 20 (17), Dundee 20 (18), Motherwell 18 (17), Kilmarnock 17 (18), Dundee United 9 (18)


Πηγές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου