Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Celtic - Motherwell 1 - 2 [Σάββατο 19.12.2015]


Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Billy McNeill έξω από το Celtic Park δεν συνοδεύτηκαν από καλή εμφάνιση (ούτε από επιθυμητό αποτέλεσμα), και η Motherwell έφυγε νικήτρια από το γήπεδο αυτό για πρώτη φορά μετά από τις 5.4.2008, υποχρεώνοντας τους πρωταθλητές στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα για την τρέχουσα Scottish Premiership. Το πρώτο μέρος πέρασε χωρίς πολλές συγκινήσεις, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά και να βγαίνουν μπροστά με ξαφνικές αντεπιθέσεις. Οι Κέλτες κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 49’, με αριστερό σουτ του Nir Bitton –αν και η μπάλα χτύπησε στο δεξί πόδι του Keith Lasley, αλλάζοντας πορεία. Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε η καθίζηση, με τους φιλοξενούμενους να ανατρέπουν το σκηνικό μέσα σε έξι λεπτά. Στο 53’, ο Louis Moult βρέθηκε αφύλακτος μέσα στη μικρή περιοχή και, με δεξί πλασέ, ισοφάρισε αξιοποιώντας σέντρα του Marvin Johnson από τ’ αριστερά. Στο 59’ η καταστροφή ολοκληρώθηκε: ο Nir Bitton έχασε την μπάλα από τον Keith Lasley, εκείνος τροφοδότησε τον Scott McDonald (παίκτης της Celtic από το 2007 έως το 2010) και ο Jozo Šimunović τον ανέτρεψε˙ ο Louis Moult έστειλε τον Craig Gordon στην αριστερή του γωνία και την μπάλα στο κέντρο της εστίας, πετυχαίνοντας το 1-2. Λίγο αργότερα, ένα λάθος του Dedryck Boyata μέσα στην περιοχή έφερε τον Scott McDonald σε θέση βολής, αλλά ο Craig Gordon παρενέβη σωτήρια. Στο 72’ ο Kris Commons εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, και το αριστερό σουτ του Nir Bitton απέκρουσε ο Stephen Pearson (και αυτός παίκτης της Celtic από το 2004 έως το 2007) απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας. Στο 80’, άλλη μία γρήγορη αντεπίθεση των φιλοξενουμένων εξέθεσε την άμυνα των πρωταθλητών: ο Marvin Johnson βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε το απέκρουσε με τα πόδια ο Craig Gordon. Κοντολογίς, η Celtic έδειξε και πάλι πως δυσκολεύεται να απαλλαχθεί από τις παθογένειες που τη μαστίζουν: ασυντόνιστη αμυντική γραμμή, έλλειψη αυτοπεποίθησης και πάθους, μια ομάδα ασταθής και αναξιόπιστη, του ύψους ή του βάθους. Σύλλογος με τα χαρακτηριστικά της Celtic, θα έπρεπε να σαρώνει με άνεση όλες τις εγχώριες διοργανώσεις και να διαπρέπει στην Ευρώπη˙ αντ’ αυτού, βλέπουμε μια φοβισμένη και ανασφαλή ομαδούλα που δεν εμπνέει κανέναν σεβασμό. Πιστεύουμε, δε, πως ο Ronny Deila έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα αυτή…








Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Jozo Šimunović, Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Kieran Tierney, Nir Bitton, Kristian Commons, Tomas Rogić (Carlton Cole 74'), Callum McGregor, James Forrest (Scott Allan 67'), Nadir Çiftçi. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Leonardo Fasan, Emilio Izaguirre, Efetobore Ambrose, Stuart Armstrong, Stefan Johansen.
Motherwell [4-4-2]: Connor Ripley, Steven Hammell, Stephen McManus (Louis Laing 77'), Josh Law, Ben Hall, Liam Grimshaw (Lionel Ainsworth 46', Luke Watt 81'), Stephen Pearson, Marvin Johnson, Keith Lasley, Louis Moult, Scott McDonald. Ο Mark Edward McGhee άφησε στον πάγκο τους Craig Samson, David Clarkson, Dom Thomas, James McFadden.

Ο διαιτητής Bobby Madden έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Nir Bitton (78’) για φάουλ επί του Scott McDonald. Κόπηκαν 42.603 εισιτήρια στο Celtic Park.




Το 1-1 από τον Louis Moult στο 53’



Το 1-2 από τον Louis Moult στο 59’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Dundee – Hamilton                                4-0
Inverness C.T. - Dundee United            2-2
Kilmarnock – Aberdeen                         0-4
Partick Thistle - Ross County               1-0
St.Johnstone – Hearts                         0-0        
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 42 (18), Aberdeen 41 (19), Hearts 32 (18), St.Johnstone 31 (19), Ross County 24 (19), Dundee 23 (19), Partick Thistle 23 (18), Hamilton 22 (18), Inverness C.T. 21 (18), Motherwell 21 (18), Kilmarnock 17 (19), Dundee United 10 (19)



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου