Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Fenerbahçe - Celtic 1 - 1 [Πέμπτη 10.12.2015]


Υπό άλλες συνθήκες, το ισόπαλο αποτέλεσμα μέσα σε μια τόσο δύσκολη έδρα όπως το Şükrü Saraçoğlu Stadium θα μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχία˙ ωστόσο, το γεγονός ότι η Celtic αποχαιρέτησε το Europa League χωρίς να πετύχει ούτε μία νίκη, δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισμούς. Το θετικό είναι πως οι Κέλτες δεν παρουσίασαν την αποκαρδιωτική εικόνα προηγούμενων ευρωπαϊκών εμφανίσεων, και σ’ αυτό συνέβαλε και η απουσία βαθμολογικού άγχους. Οι τούρκοι πήραν το προβάδισμα στο 39’ με τον Lazar Marković, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε λανθασμένη έξοδο του Craig Gordon. Η αποβολή του Diego Ribas da Cunha με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 67’, έδωσε τη δυνατότητα στους Κέλτες να κερδίσουν χώρο και να απειλήσουν. Έτσι, στο 75’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν: ο Mikael Lustig επιχείρησε σέντρα από τα δεξιά, και ο Kris Commons στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (δευτερόλεπτα πριν είχε αντικαταστήσει τον ανούσιο Scott Allan) ισοφάρισε με θαυμάσια κεφαλιά. Στους 6 αγώνες που έδωσε για το Europa League, η Celtic ηττήθηκε τρεις φορές (τις δύο στο Celtic Park) και αναδείχτηκε ισόπαλη άλλες τρεις (τις δύο εκτός έδρας), με συντελεστή τερμάτων 8-12 (4-6 εντός και 4-6 εκτός). Από τα οκτώ τέρματα της Celtic, τα τέσσερα  πέτυχε ο Kristian Commons, και από ένα οι Nir Bitton, Leigh Griffiths, Mikael Lustig και Callum McGregor. Τα 12 τέρματα του παθητικού, τα χρεώνεται ο Craig Gordon, αφού ο Ronny Deila επιμένει να κρατά παροπλισμένο τον Logan Bailly






Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Fenerbahçe [4-2-3-1]: Fabiano Ribeiro de Freitas, Gökhan Gönül, Abdoulaye Ba, Bruno Eduardo Regufe Alves, Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza Dias, Mehmet Topal, Diego Ribas da Cunha, Lazar Marković (Ozan Tufan 83’), José Fernando Viana de Santana "Fernandão" (Caner Erkin 88’), Alper Potuk. Ο Vítor Manuel de Oliveira Lopes Pereira άφησε στον πάγκο τους Volkan Demirel, Uygar Mert Zeybek, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec, Ramazan Civelek.
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Mikael Lustig, Dedryck Boyata, Jozo Šimunović, Kieran Tierney, Nir Bitton, Stefan Johansen (Tomas Rogić 74’), Callum McGregor, Scott Allan (Kris Commons 74’), Stuart Armstrong (James Forrest 63’), Nadir Çiftçi. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Logan Bailly, Emilio Izaguirre, Efe Ambrose, Gary Mackay-Steven.

Ο Βέλγος διαιτητής Serge Gumienny έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Stefan Johansen (5’, για φάουλ επί του Diego Ribas da Cunha), Diego Ribas da Cunha (5’ και 67’, με αποτέλεσμα την αποβολή του), Jozo Šimunović (14’, για φάουλ επί του Gökhan Gönül), Abdoulaye Ba (51’, για φάουλ επί του Nadir Çiftçi), Dedryck Boyata (83’), Kieran Tierney (90’, για φάουλ επί του Alper Potuk), Mikael Lustig (94’, για απόκρουση με το χέρι).  


Το 1-0 από τον Lazar Marković στο 39’


Diego Ribas da Cunha και Stefan Johansen μονομάχησαν σκληρά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα την αποβολή του Βραζιλιάνου μέσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα (κλώτσησε εκτός φάσης τον Νορβηγό) στο 67’



Το 1-1 από τον Kris Commons στο 75’


Παρά την απογοητευτική ευρωπαϊκή εικόνα της ομάδας, αρκετοί φίλοι της Celtic βρέθηκαν και στο Şükrü Saraçoğlu Stadium



Στην άλλη αναμέτρηση του 1ου Ομίλου, ο Ajax δεν μπόρεσε να υποτάξει τη Molde παρά το ότι πήρε το προβάδισμα με τέρμα του Donny van de Beek 14’. Οι Νορβηγοί ισοφάρισαν με τον Harmeet Singh 29’ και οι Ολλανδοί έμειναν εκτός διοργάνωσης. Έτσι, η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Molde 11 (10-7), Fenerbahçe 9 (7-6), Ajax 7 (6-6), Celtic 3 (8-12)



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου