Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Molde - Celtic 3 - 1 [Πέμπτη 22.10.2015]


Ίσως πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως η Celtic του Ronny Deila είναι μια θλιβερή μετριότητα, ένα ανασφαλές σύνολο χωρίς τσαγανό και πάθος. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την άθλια λειτουργία της αμυντικής γραμμής, τότε μόνο αισιόδοξοι δεν μπορούμε να είμαστε. Βάσει όσων συνέβησαν και στο Aker Stadion του Molde, οι Κέλτες δεν μπορούν να έχουν σοβαρές ελπίδες για να περάσουν στην επόμενη φάση του Europa League. Επίσης, μια ομάδα που έχει σχεδόν 70% κατοχή της μπάλας και δέχεται τρία τέρματα, δεν μπορεί να έχει σοβαρές βλέψεις. Οι Νορβηγοί έδειξαν από νωρίς πως δεν είχαν όρεξη για παιχνιδάκια, και δεν συγχώρεσαν τους Κέλτες για τις ευκαιρίες που έχασαν. Στο 11’ ο Mohammed Elyounoussi τροφοδότησε τον Ola Williams Kamara, εκείνος απέφυγε τον Dedryck Boyata και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Craig Gordon ο οποίος δεν έπεσε σωστά. Στο 18’ ήρθε το δεύτερο χαστούκι: παρά την πίεση του Leigh Griffiths, ο Joona Toivio πραγματοποίησε σέντρα από τ’ αριστερά, η μπάλα έφτασε στην άλλη πλευρά, και ο Vegard Forren με θαυμάσιο αριστερό σουτ εν κινήσει κεραυνοβόλησε τον Craig Gordon. Με ανούσια επιθετική φλυαρία της Celtic κύλησε ο λοιπός χρόνος μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 55’ οι Κέλτες κατάφεραν να μειώσουν με θαυμάσια προσπάθεια του Kris Commons, ο οποίος απέφυγε τον Vegard Forren και πλάσαρε επιτυχώς τον τερματοφύλακα Ethan Horvath. Ένα λεπτό αργότερα οι ελπίδες της Celtic κατέρρευσαν και πάλι, όταν ο αφύλακτος Mohammed Elyounoussi αξιοποίησε τη σέντρα του Mattias Moström από τα δεξιά, και με αριστερό σουτ εν κινήσει πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Craig Gordon. Στο 76’ ο Ronny Deila επέλεξε να αντικαταστήσει τον Kris Commons (τον πλέον δραστήριο και ουσιαστικό παίκτη της Celtic) με τον Nadir Çiftçi, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του μέσου της Celtic. Ένα σουτ, εκτός περιοχής, του Nir Bitton στο 88’ που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ήταν η καλύτερη ευκαιρία της Celtic για ένα δεύτερο τέρμα…





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Molde [4-3-3]: Ethan Horvath, Martin Linnes, Knut Olav Rindarøy (Per Egil Flo 52’), Vegard Forren, Joona Toivio, Daniel Berg Hestad, Harmeet Singh, Etzaz Hussain, Mattias Moström, Ola Williams Kamara (Eirik Hestad 74’), Mohamed Elyounoussi (Mushaga Bakenga 84’). Ο Ole Gunnar Solskjær άφησε στον πάγκο τους Neydson da Silva, Fredrik Semb Berge, Tommy Høiland, Sander Svendsen.
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Emilio Izaguirre, Efe Ambrose, Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Nir Bitton, Scott Brown, Stuart Armstrong (Gary Mackay-Steven 74’), Kris Commons (Nadir Çiftçi 76’), Stefan Johansen, Leigh Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Logan Bailly, Tyler Blackett, Tomas Rogić, Callum McGregor, Kieran Tierney.

Ο Ρώσος διαιτητής Vladislav Yuryevich Bezborodov έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Efe Ambrose (82’), για φάουλ επί του Martin Linnes. Κόπηκαν 9.166 εισιτήρια στο Aker Stadion (ή Molde Stadion) της νορβηγικής πόλης Molde.

Το 1-0 από τον Ola Williams Kamara στο 11’


Το 2-0 από τον Vegard Forren στο 18’


Το 2-1 από τον Kris Commons στο 55’


Το 3-1 από τον Mohamed Elyounoussi στο 56’

Μόλις οι Κέλτες μείωσαν σε 2-1, οι Νορβηγοί ανταπάντησαν με τρίτο τέρμα…


Η άστοχη απόφαση του Ronny Deila να αντικαταστήσει τον Kris Commons με τον Nadir Çiftçi στο 76’, πυροδότησε την έκρηξη του κορυφαίου παίκτη της Celtic


Όλα δείχνουν πως και η δεύτερη ευρωπαϊκή απόπειρα του Ronny Deila με τη Celtic θα καταλήξει σε αποτυχία…




Άλλη μία ευρωπαϊκή απογοήτευση για τους φίλους της Celtic


Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Fenerbahçe επιβλήθηκε του Ajax με 1-0 με τέρμα του Fernandão στο 89’. Έτσι, η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: Molde 7 (7-3), Fenerbahçe 3 (4-5), Ajax 2 (3-4), Celtic 2 (5-7)


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου