Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Celtic - Fenerbahçe 2 - 2 [Πέμπτη 1.10.2015]


Το τρις εξαμαρτείν, και όχι μόνο… Όπως και στην αναμέτρηση με τον Ajax (και νωρίτερα με τη Malmö), έτσι και με τη Fenerbahçe, η Celtic δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα και αρκέστηκε σε άλλη μία ισοπαλία με το ίδιο σκορ. Άλλη μία αυτοκτονία, αυτήν τη φορά απέναντι σε αντίπαλο που δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση –αλλά που σε καμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένος να υποστεί και δεύτερη συνεχή ήττα. Η κέλτικη άμυνα ήταν και πάλι τραγική, ενώ ο Efe Ambrose διέπραξε και πάλι σε οδυνηρά σφάλματα συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Πάντως, με τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά (η επίθεση χτίζει και η άμυνα γκρεμίζει), η Celtic πολύ δύσκολα θα περάσει στην επόμενη φάση του Europa League. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Κέλτες, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 28’: ο Kris Commons εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Mikael Lustig με κεφαλιά έστρωσε την μπάλα στον αφύλακτο Leigh Griffiths ο οποίος με διπλή προσπάθεια (πρώτα με δεξί και μετά με αριστερό κοντινό σουτ) νίκησε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της τουρκικής ομάδας. Στο 32’ ο Kris Commons αξιοποίησε συρτή σέντρα του James Forrest και, με αριστερό σουτ εν κινήσει, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Fabiano Ribeiro de Freitas. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, ξεκίνησε η κατάρρευση˙ οι Τούρκοι άρχισαν να κερδίζουν χώρο στο γήπεδο και κατάφεραν να μειώσουν στο 43’: ο Efe Ambrose επιχείρησε με κεφαλιά να γυρίσει την μπάλα στον Craig Gordon, αλλά ο José Fernando Viana de Santana ("Fernandão") παρενέβη και με δεξιά προβολή την έστειλε στα δίχτυα. Να σημειωθεί πως ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε αντικαταστήσει τον Volkan Şen μόλις τρία λεπτά νωρίτερα. Οι Τούρκοι αναθάρρησαν και στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκαν απειλητικοί εξαρχής. Έτσι, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 48’, πάλι με τον Fernandão, ο οποίος με γυριστή κεφαλιά νίκησε στον αέρα τον Efe Ambrose. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και για τρίτο τέρμα, αλλά η ισοπαλία παρέμεινε μέχρι το τέλος.








Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Ambrose, Boyata, Lustig, Bitton, Brown, Commons, Johansen (Rogić 82’), Forrest (Armstrong 90’), Tierney (Blackett 82’), Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Bailly, Janko, Mackay-Steven, Çiftçi.
Fenerbahçe [4-3-3]: Fabiano Ribeiro de Freitas, Kaldırım, Kjær, Özbayraklı, Alves, Topal, Tufan (Diego Ribas da Cunha 46’), Meireles (Ba 78’), Şen (Fernandão 40’), Van Persie, Nani. Vítor Manuel de Oliveira Lopes Pereira άφησε στον πάγκο τους Demirel, Zeybek, Potuk, Erkin.

Ο Δανός διαιτητής Kenn Hansen έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Raul José Trindade Meireles (19’, για φάουλ επί του James Forrest), Stefan Johansen (57’, για φάουλ επί του Robin van Persie), James Forrest (64’, για φάουλ επί του Diego Ribas da Cunha), Bruno Eduardo Regufe Alves (67’, για φάουλ επί του Scott Brown), Dedryck Boyata (74’, για φάουλ επί του José Fernando Viana de Santana "Fernandão"), Kjær (90’, για φάουλ επί του Tomas Rogić). Κόπηκαν 41.330 εισιτήρια στο Celtic Park.  

Το 1-0 από τον Leigh Griffiths στο 28’



Το 2-0 από τον Kris Commons στο 32’


Το 2-1 από τον José Fernando Viana de Santana ("Fernandão") στο 43’


Το 2-2 από τον José Fernando Viana de Santana ("Fernandão") στο 48’


Ο Ronny Deila βλέπει απογοητευμένος να πετιούνται δύο πολύτιμοι βαθμοί στα σκουπίδια…


Κατήφεια και απογοήτευση μετά το τελευταίο σφύριγμα. Το βλέμμα του Craig Gordon προς τον Efe Ambrose τα λέει όλα…


Το μήνυμα στο πανό της Green Brigade ήταν σαφές, αλλά δεν έπιασε τόπο…



Στην άλλη αναμέτρηση του 1ου Ομίλου, η Molde έδειξε για μία ακόμη φορά τις άγριες διαθέσεις της, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ajax. Οι Νορβηγοί προηγήθηκαν με τον Daniel Hestad στο 8’, αλλά οι Ολλανδοί ισοφάρισαν με τον Viktor Fischer στο 19’. Έτσι, η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: Molde 3 (4-2), Celtic 2 (4-4), Ajax 2 (3-3), Fenerbahçe 1 (3-5)



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου