Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Celtic - Dundee United 5 - 0 [Κυριακή 25.10.2015]


Ευτυχώς που υπάρχουν και οι εγχώριες διοργανώσεις, ώστε να έχει την ευκαιρία η Celtic να καλύπτει κάως το ευρωπαϊκό της χάλι. Τα τελευταία χρόνια η Dundee United έχει γίνει ο καλύτερος «πελάτης» της Celtic, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές να φορτώνουν τους "Terrors" με βαριές ήττες. Και αυτήν τη φορά, το γνώριμο σκηνικό επαναλήφθηκε: η ευρισκόμενη στο χείλος του γκρεμού Dundee United έφυγε με πέντε τέρματα από το Celtic Park, και βυθίστηκε για τα καλά στον πάτο της βαθμολογίας. Η νίκη των γηπεδούχων ήταν περισσότερο από άνετη, και η αναμέτρηση δεν σηκώνει σοβαρή ανάλυση˙ σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη νέα απώλεια βαθμών της Aberdeen, οι πρωταθλητές στρογγυλοκάθισαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στο 23’ οι Κέλτες πήραν το προβάδισμα: η κάθετη μπαλιά του Scott Brown έστειλε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων επέδειξαν τραγική ασυνεννοησία, με αποτέλεσμα ο Leigh Griffiths να παρέμβει και με κοντινό πλάγιο πλασέ να παραβιάσει την εστία του Luis Zwick. Στο 40’ ο Stuart Armstrong εκτέλεσε φάουλ από τ’ αριστερά, και ο Dedryck Boyata πέτυχε το 2-0 με γυριστή κεφαλιά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Scott Fraser ανέτρεψε τον Kieran Tierney, και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι˙ εκτέλεσε εύστοχα ο Kris Commons, πετυχαίνοντας το 3-0. Στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους, αριστερό συρτό σουτ του Gary Mackay-Steven έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Luis Zwick. Στο 53’, θαυμάσιο αριστερό σουτ του Kris Commons άφησε άναυδο τον Γερμανό τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-0. Η ασφυκτική πίεση των πρωταθλητών έφερε και το πέμπτη τέρμα, λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης: ο Scott Brown εφόρμησε από τ’ αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε δεξί σουτ, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Aaron Kuhl και κατέληξε στα δίχτυα για πέμπτη φορά.







Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Efetobore Ambrose, Jozo Šimunović, Dedryck Boyata, Kieran Tierney, Scott Brown, Stuart Armstrong (Callum McGregor 73’), Kristian Commons (Tomas Rogić 65’), Gary Mackay-Steven, Stefan Johansen, Leigh Griffiths (Nadir Çiftçi 65’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Logan Bailly, Tyler Blackett, Nir Bitton, Mikael Lustig.
Dundee United [4-4-2]: Luis Maria Zwick, Sean Dillon, John Souttar, Ryan McGowan, Mark Durnan, John Rankin, Charles Telfer (Simon Murray 66’), Scott Fraser (Aidan Connolly 91'), Aaron Kuhl, Billy McKay, Darko Bodul (Adam Taggart 55’). Ο Mika-Matti Petteri "Mixu" Paatelainen άφησε στον πάγκο τους Michał Szromnik, Coll Donaldson, Harry Souttar, Jamie Robson,. 

Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Scott Fraser (45’, για φάουλ επί του Kieran Tierney και τον καταλογισμό πέναλτι), Jozo Šimunović (73’, για φάουλ επί του Billy McKay). Κόπηκαν 42.718 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το 1-0 από τον Leigh Griffiths στο 23’


Το 2-0 από τον Dedryck Boyata στο 40’


Το 3-0 από τον Kris Commons στο 45’


Το 4-0 από τον Kris Commons στο 53’



Χωρίς εντάσεις, αυτήν τη φορά, η αντικατάσταση του Kristian Commons από τον Tomas Rogić στο 65’


Το 5-0 από τον Scott Brown στο 89’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής:
Aberdeen – Motherwell                   1-1
Dundee – Kilmarnock                       1-2
Hearts – Ross County                      2-0
Inverness C.T. - St.Johnstone        0-1
Partick Thistle - Hamilton               1-1
Η βαθμολογία: Celtic 29, Aberdeen 25, Hearts 23, Ross County 18, Hamilton 18, St.Johnstone 17, Dundee 16, Kilmarnock 15, Inverness C.T. 13, Motherwell 11, Partick Thistle 10, Dundee United 5
  
    
Πηγές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου