Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Stjarnan - Celtic 1 - 4 [Τετάρτη 22.7.2015]


Οι Κέλτες ξεκίνησαν άσχημα την αναμέτρηση στο Stjörnuvöllur της πόλης Garðabær, αλλά βρήκαν σύντομα την ισορροπία τους (συνολική κατοχή μπάλας 64%) και υπερίσχυσαν για δεύτερη φορά της ισλανδικής Stjarnan. Ο Ronny Deila παρέταξε την αρχική ενδεκάδα πραγματοποιώντας δύο αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης Τετάρτης στο Celtic Park: ο Gary Mackay-Steven ξεκίνησε αντί του James Forrest, και ο Virgil van Dijk αντί του Emilio Izaguirre. Οι πρωταθλητές Ισλανδίας πήραν το προβάδισμα μόλις στο 7’ με δεξί σουτ του Ólafur Karl Finsen, σε μια φάση που έδειξε τις χτυπητές αδυναμίες της κέλτικης άμυνας. Στο 33’ ο Stefan Johansen εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, και ο Nir Bitton με κοντινή κεφαλιά πέτυχε την ισοφάριση. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το δεύτερο τέρμα της Celtic: ο Charlie Mulgrew επιχείρησε συρτό αριστερό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του αιφνιδιασμένου Gunnar Nielsen. Στο 88’ ο Leigh Griffiths με αριστερό κοντινό σουτ, αξιοποίησε την πάσα του Gary Mackay-Steven και πέτυχε το 1-3. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Stefan Johansen αξιοποίησε τη συρτή σέντρα του Charlie Mulgrew, και με αριστερό σουτ εν κινήσει έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας των Ισλανδών. Στον τρίτο προκριματικό γύρο (ένα βήμα πριν τη φάση των Ομίλων), οι Κέλτες θ’ αντιμετωπίσουν τη σκληροτράχηλη Qarabağ (πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν), στις 29 Ιουλίου στο Celtic Park και στις 5 Αυγούστου στο Baku. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο, η Qarabağ απέκλεισε την (πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου) Rudar Pljevlja: έφερε 0-0 στο Baku και νίκησε 0-1 στην Pljevlja.





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Stjarnan [4-3-3]: Nielsen, Aegisson, Gudjónsson, Daniel Laxdal, Árnason, Praest, Rúnarsson (Gunnarsson 59’), Björgvinsson (Björnsson 46’), Punyed, Finsen, Hansen (Barddal 81’). Ο Rúnar Páll Sigmundsson άφησε στον πάγκο τους Jóhann Laxdal, Palsson, Knutsson, Jóhannesson.
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Lustig (Ambrose 52’), Boyata, van Dijk, Mulgrew, Brown, Bitton, Mackay-Steven, Johansen, Armstrong (Griffiths 62’), Çiftçi (Rogić 82’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Bailly, Izaguirre, Stokes, Forrest

Ο Βέλγος διαιτητής Jonathan Lardot έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Brynjar Gudjónsson (61’) για φάουλ επί του Nadir Çiftçi.  




Η αρχική ενδεκάδα της Celtic, όπως παρατάχθηκε στην Ισλανδία: στην επάνω σειρά (από αριστερά προς δεξιά) οι Craig Gordon, Dedryck Boyata, Charles Mulgrew, Virgil van Dijk, Nir Bitton˙ στην κάτω σειρά οι Stefan Johansen, Stuart Armstrong, Mikael Lustig, Scott Brown, Gary Mackay-Steven, Nadir Çiftçi.



Το 1-0 από τον Karl Finsen στο 7’




Το 1-1 από τον Nir Bitton στο 33’



Το 1-2 από τον Charlie Mulgrew στο 49’


Το 1-3 από τον Leigh Griffiths στο 88’


Το 1-4 από τον Stefan Johansen στο 93’



Προβληματισμός στον πάγκο της Celtic για την εικόνα του πρώτου μέρους, αλλά στο τέλος ο Ronny Deila πανηγύρισε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου