Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Eibar - Celtic 1 - 4 [Σάββατο 18.7.2015]



Στον τέταρτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας, οι Κέλτες αντιμετώπισαν τους Βάσκους της Eibar (18η στο ισπανικό πρωτάθλημα της περιόδου 2014-2015), με αφορμή τον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση της Eibar. Ο Ronny Deila ανέθεσε στον νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα Logan Bailly, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις (απέκρουσε και πέναλτι), αλλά την παράσταση έκλεψε ο Leigh Griffiths με τα τρία τέρματα που πέτυχε. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 25’, όταν ο Daniel Nieto Vela δεν μπόρεσε να νικήσει τον Logan Bailly όταν εκτέλεσε πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος, όταν ο Dedryck Boyata είχε αποκρούσει σουτ του με το αριστερό του χέρι. Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα, αλλά με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι Κέλτες πήραν το προβάδισμα: στο 50’ ο Leigh Griffiths εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, και ο Efe Ambrose με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Στο 60’ ο Leigh Griffiths με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (είχε ανατραπεί ο ίδιος από τον τερματοφύλακα Xabier Iruretagoiena Arantzamendi) διπλασίασε τα τέρματα της Celtic. Στο 68’ οι γηπεδούχοι μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Mikel Arruabarrena Aranbide, ποινή που είχε καταλογιστεί όταν ο Emilio Izaguirre απέκρουσε με το αριστερό χέρι σουτ του Rubén García. Στο 75’ ο Leigh Griffiths, με αριστερό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, σημείωσε το 1-3. Στο 89’, και πάλι ο Leigh Griffiths αξιοποίησε την καταπληκτική μακρινή μπαλιά ακριβείας και, με διπλή προσπάθεια, πλάσαρε τον Βάσκο τερματοφύλακα πετυχαίνοντας το τελικό 1-4.




Η Celtic αγωνίστηκε με την ακόλουθη σύνθεση [4-2-3-1]: Bailly, Fisher (Janko 60’), Boyata (Ambrose 46’), van Dijk, Mulgrew (Izaguirre 46’), Brown, Bitton (Rogić 60’), Forrest (Tierney 60’), Çiftçi (Stokes 46’), Armstrong (Lindsay 60’), Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Fasan και Šćepović.

Ο πολύ σχολαστικός Βάσκος διαιτητής Iñaki Vicandi Garrido έδειξε τρεις κίτρινες κάρτες σε παίκτες των γηπεδούχων (Andoni Errasti, Julen Iriarte και Ander Capa) και δύο κίτρινες σε παίκτες της Celtic (Jamie Lindsay και Scott Brown). Κόπηκαν 3.061 εισιτήρια στο Δημοτικό Στάδιο Ipurua της πόλης Eibar.

Η αρχική ενδεκάδα της Celtic, όπως παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με την Eibar: στην επάνω σειρά οι James Forrest, Dedryck Boyata, Charlie Mulgrew, Virgil van Dijk, Nadir Çiftçi, Logan Bailly˙ στην κάτω σειρά οι Darnell Fisher, Stuart Armstrong, Nir Bitton, Scott Brown, Leigh Griffiths.







Το 0-1 από τον Efe Ambrose στο 50’


Το 0-2 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Leigh Griffiths στο 60’



Το 1-3 από τον Leigh Griffiths στο 75’



Το 1-4 από τον Leigh Griffiths στο 89’




Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου