Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Celtic - Stjarnan 2 - 0 [Τετάρτη 15.7.2015]


Στα πλαίσια του 3ου Προκριματικού Γύρου για το Champions League, η Celtic επικράτησε της πρωταθλήτριας Ισλανδίας με 2-0, κι έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν κατά πολύ ευρύτερο, αλλά ο τερματοφύλακας Gunnar Nielsen (αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια με τη Motherwell) έσωσε την εστία του σε πληθώρα περιπτώσεων. Το σκορ άνοιξε ο Dedryck Boyata με κεφαλιά στο 44’ αξιοποιώντας σέντρα του Stefan Johansen. Το δεύτερο τέρμα πέτυχε ο Stefan Johansen στο 56’ με αριστερό κοντινό σουτ, αξιοποιώντας πάσα ακριβείας του Stuart Armstrong. Πάντως, στο 77’ υπήρξε άσχημο σκηνικό, όταν οι Leigh Griffiths και Stefan Johansen φιλονίκησαν σχετικά με το ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Νορβηγός όταν ανατράπηκε από τον Brynjar Gudjónsson˙ ο Σκωτσέζος επιθετικός επέμεινε να το εκτελέσει εκείνος, αλλά ο Gunnar Nielsen έπεσε σωστά και απέκρουσε. Την Τετάρτη 22 Ιουλίου οι Κέλτες θα αγωνιστούν στο χιλίων θέσεων γήπεδο Samsungvöllur της πόλης Garðabær. Αν δεν υπάρξει απρόοπτο, η Celtic θ’ αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο μία από τις Qarabağ (πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν) και Rudar Pljevlja (πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου).



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Lustig, Boyata (Ambrose 82’), Mulgrew, Izaguirre, Bitton, Brown, Forrest (Griffiths 58’), Johansen, Armstrong, Çiftçi (Stokes 74’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Bailly, Mackay-Steven, Rogić, Fisher.
Stjarnan [4-2-3-1]: Nielsen, Aegisson, Gudjónsson, Laxdal, Árnason, Praest, Jóhannsson (Rúnarsson 74’), Björgvinsson (Palsson 86’), Finsen, Björnsson (Gunnarsson 81’), Hansen. Ο Rúnar Páll Sigmundsson άφησε στον πάγκο τους Laxdal, Barðdal, Knutsson, Jóhannesson.
Ο Γερμανός διαιτητής Daniel Siebert έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Gunnar Nielsen (62’), Efe Ambrose (88’, για φάουλ επί του Jeppe Hansen). Κόπηκαν 48.185 εισιτήρια στο Celtic Park. 




Η ομάδα της Celtic, όπως παρατάχθηκε στον αγώνα με την Stjarnan: στην επάνω σειρά (από αριστερά προς δεξιά) οι Craig Gordon, Nir Bitton, James Forrest, Charlie Mulgrew, Dedryck Boyata, Nadir Çiftçi, Emilio Izaguirre˙ στην κάτω σειρά οι Scott Brown, Stuart Armstrong, Mikael Lustig, Stefan Johansen.


Το 1-0 από τον Dedryck Boyata στο 44’


Το 2-0 από τον Stefan Johansen στο 56’


Στο 78’ η Celtic χάνει την ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματά της: o Stefan Johansen έχει ανατραπεί από τον Brynjar Gudjónsson, και ο διαιτητής καταλογίζει το πέναλτι. Ο Νορβηγός θέλει να εκτελέσει την ποινή, αλλά ο Leigh Griffiths δεν τον αφήνει και αναλαμβάνει εκείνος˙ εκτελεί και αποκρούει ο τερματοφύλακας των Ισλανδών…




Rúnar Páll Sigmundsson και Ronny Deila


Αισθητή, και πάλι, η παρουσία της Green Brigade


Ήρωας των Ισλανδών ο τερματοφύλακας Gunnar Nielsen, έσωσε πολλές φορές την εστία του από την παραβίαση…




Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου