Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Dundee United – Celtic 0 - 2 [Κυριακή 15.3.2015]



Οι Κέλτες υπέταξαν την Dundee United, κατέκτησαν τον πρώτο εγχώριο τίτλο και παραμένουν σε τροχιά treble. Αυτό είναι και το πρώτο τρόπαιο που κατακτά η Celtic υπό την καθοδήγηση του Ronny Deila, το 15ο League Cup στην Ιστορία της, καθώς και το πρώτο μετά την περίοδο 2008-2009. Η αναμέτρηση δεν ήταν επεισοδιακή, όπως η τελευταία συνάντηση στο Tannadice Park για το Κύπελλο Σκωτίας, αλλά υπήρξε και πάλι αποβολή ποδοσφαιριστή. Ο Ronny Deila παρέταξε την ίδια αρχική ενδεκάδα όπως και στον αγώνα του Κυπέλλου, με μία μόνο αλλαγή: στη θέση του James Forrest ξεκίνησε ο Kris Commons στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Οι Κέλτες πίεσαν από την αρχή και, μόλις στο 3’, πλησίασαν στο πρώτο τους τέρμα: ο Anthony Stokes εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, ο Virgil van Dijk έπιασε κεφαλιά που έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ο Sean Dillon απέκρουσε με το κεφάλι επάνω στη γραμμή της εστίας. Η υπεροχή της Celtic καρποφόρησε για πρώτη φορά στο 28’ με διπλή προσπάθεια (δύο σουτ με το δεξί, το πρώτο αποκρούστηκε από τον Radosław Cierzniak) του Kris Commons. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο διαιτητής αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι στην Dundee United, όταν ο Scott Brown έσπρωξε με το δεξί του χέρι κι έριξε κάτω τον Ryan Dow. Στο 56’ ο Sean Dillon χτύπησε με βάρβαρη προβολή τον Emilio Izaguirre, με αποτέλεσμα την αποβολή του αρχηγού της Dundee United. Στο 79’ οι Κέλτες σφράγισαν τη νίκη τους, διπλασιάζοντας τα τέρματά τους με θαυμάσιο δεξί σουτ του James Forrest από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Πλέον, τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα αλλά η Celtic έχασε την ευκαιρία για το τρίτο της τέρμα στο 86’, όταν ο James Forrest εκτέλεσε (πολύ άσχημα) πέναλτι αλλά ο Radosław Cierzniak απέκρουσε με τα πόδια˙ η ποινή καταλογίστηκε όταν ο επιθετικός της Celtic ανατράπηκε από τον Paul Dixon, και ο ίδιος επέμενε να την εκτελέσει παρά την επιθυμία του John Guidetti. Εν ολίγοις, ήταν μια δίκαιη νίκη απέναντι σ’ έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο ο οποίος καραδοκεί να κάνει τη ζημιά –κάτι το οποίο θα προσπαθήσει στις 18 Μαρτίου, στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου στο Celtic Park






Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Dundee United [4-4-1-1 και 4-3-3]: Cierzniak, Dillon, Morris, Fojut, Dixon, McGowan, Butcher, Paton (Erskine 72’), Rankin, Dow, Bilate (Anier 59’). Ο Jackie McNamara άφησε στον πάγκο τους Szromnik, Souttar, Telfer, Connolly, Spittal.
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Ambrose, Denayer, van Dijk, Izaguirre, Brown, Bitton (Henderson 82’), Commons (Forrest 69’), Johansen, Stokes, Griffiths (Guidetti 69’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Šćepović, Fisher, McGregor.

Ο διαιτητής Robert "Bobby" Madden έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Ryan McGowan (34’, για φάουλ επί του Scott Brown), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Sean Dillon (56’, για φάουλ επί του Emilio Izaguirre). Κόπηκαν 49.259 εισιτήρια στο Hampden Park.  




Οι Gary Mackay-Steven και Stuart Armstrong παρακολούθησαν και πάλι από τις εξέδρες την αναμέτρηση με την πρώην ομάδα τους…


Το 0-1 από τον Kristian Commons στο 28’




Ο Sean Dillon αποβάλλεται στο 56’


Το 0-2 από τον James Forrest στο 79’





Στο 85’ η Celtic κερδίζει πέναλτι, όταν ο James Forrest ανατρέπεται από τον Paul Dixon. Ο νεαρός επιθετικός επιμένει να το εκτελέσει εκείνος (και όχι ο John Guidetti), αλλά η εκτέλεση δεν είναι καλή και ο Radosław Cierzniak αποκρούει και αποτρέπει το τρίτο τέρμα.


Οι δύο σκόρερς του τελικού…








Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου