Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Celtic - Aberdeen 4 - 0 [Κυριακή 1.3.2015]


Στον 26ο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες διέλυσαν τη φιλόδοξη Aberdeen και, λογικά, έδωσαν τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν οι Dons για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Η Celtic ξέσπασε μετά τον ευρωπαϊκό της αποκλεισμό και, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Aberdeen –την οποία έχει νικήσει τρεις φορές φέτος, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και απείλησαν σε δύο διαδοχικές φάσεις στο 9’ με σουτ του Niall McGinn και κεφαλιά του Andrew Considine. Άλλες δύο καλές στιγμές είχε η Aberdeen στο 19’ (κεφαλιά του Adam Rooney) και στο 32’ (αριστερό σουτ του Ryan Jack), αλλά ο Craig Gordon δεν επέτρεψε ιδιαίτερη απειλή. Από εκεί κι έπειτα άρχισε ο κέλτικος μονόλογος, ο οποίος καρποφόρησε για πρώτη φορά στο 37’: ο Stuart Armstrong εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, και ο Jason Denayer με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του τερματοφύλακα Scott Brown –ο οποίος ήταν απασχολημένος με το να αγκαλιάζει τον Leigh Griffiths. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν στις αρχές του δεύτερου μέρους, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Andrew Considine (στο 53’) δεν βρήκε στόχο, ενώ θα μπορούσε να τους είχε παραχωρηθεί πέναλτι λίγο αργότερα όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Nir Bitton. Τελικά η Celtic ανέβασε στροφές, και στο 63’ διπλασίασε τα τέρματά της με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Leigh Griffiths˙ είχε προηγηθεί ανατροπή του Stefan Johansen από τον Mark Reynolds. Στο 69’ ήρθε και το τρίτο τέρμα, με αριστερό συρτό σουτ του Gary Mackay-Steven από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 80’, όταν ο Stefan Johansen αξιοποίησε τη συρτή σέντρα του Adam Matthews και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Κέλτες έδειξαν πεισμωμένοι και αποφασισμένοι να κατακτήσουν και τους τρεις εγχώριους τίτλους, ξεκινώντας από τις δύο αναμετρήσεις με την Dundee United: προημιτελική φάση Κυπέλλου στις 8 Μαρτίου και τελικός League Cup στις 15 Μαρτίου.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Ambrose, Denayer, van Dijk, Matthews, Bitton, Brown, Johansen, Commons (Armstrong 11', Stokes 73'), Mackay-Steven, Griffiths (Guidetti 64'). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Wakaso, Forrest, Henderson.
Aberdeen [4-4-1-1]: Brown, Logan, Daniels, Reynolds, Considine, Hayes (Pawlett 33'), Flood, Jack, McGinn (Goodwillie 76'), McLean, Rooney (Taylor 84'). Ο Derek McInnes άφησε στον πάγκο τους Langfield, Smith, Robson, Shaughnessy.

Ο διαιτητής John Beaton έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Scott Brown (41’), William Flood (41’), Nir Bitton (50’, για φάουλ επί του Peter Pawlett), Adam Rooney (83’), Ryan Jack (87’, για φάουλ επί του Nir Bitton). Κόπηκαν 50.256 εισιτήρια στο Celtic Park.  






Το 1-0 από τον Jason Denayer στο 37’



Ο Mark Reynolds ανατρέπει τον Stefan Johansen, και ο Leigh Griffiths πετυχαίνει το 2-0 στο 63’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι


Το 3-0 από τον Gary Mackay-Steven στο 69’


Το 4-0 από τον Stefan Johansen στο 80’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Dundee United - Partick Thistle        0-2
Motherwell - Inverness C.T.              2-1
Ross County – Dundee                        1-0
St.Johnstone – Kilmarnock                0-0
St.Mirren - Hamilton                         1-0
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (26) 63, Aberdeen (27) 57, Inverness C.T. (28) 53, Dundee United (27) 46, Hamilton (29) 41, Dundee (28) 39, St.Johnstone (27) 38, Kilmarnock (27) 34, Partick Thistle (27) 28, Ross County (27) 21, St.Mirren (28) 21, Motherwell (27) 21



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου