Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Celtic – St.Johnstone 0 - 1



Στον 27ο (εξ αναβολής) αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες πέταξαν στα σκουπίδια την ευκαιρία να ξεφύγουν 9 βαθμούς από τη δεύτερη Aberdeen και να εξασφαλίσουν από τώρα το Πρωτάθλημα. Η ήττα από τη St.Johnstone στο Celtic Park ανέδειξε και την κόπωση της ομάδας (7 αγώνες μέσα σε 22 ημέρες), δεδομένου ότι ο Ronny Deila επιμένει στον ίδιο βασικό κορμό χωρίς να ανανεώνει επαρκώς την ενδεκάδα. Πάντως, τέσσερις ήττες (οι δύο εντός) και τρεις ισοπαλίες σε 27 αγώνες, δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική στατιστική για ομάδα που φιλοδοξεί να κατακτήσει και τους τρεις εγχώριους τίτλους –τη στιγμή που έπονται και οι δύο αναμετρήσεις με την Dundee United για Κύπελλο και League Cup. Το πρώτο μέρος ήταν ένας διαρκής μονόλογος των γηπεδούχων, αλλά καμία από τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν δεν καρποφόρησε –να σημειωθεί πως η St.Johnstone έχει την τρίτη καλύτερη αμυντική επίδοση της Scottish Premiership. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν την αφλογιστία των πρωταθλητών και κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 54’, χάρη σε άπιαστο δεξί σουτ του Daniel Swanson έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η Celtic πίεσε μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη και άριστα στημένη αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων. Τα μακρινά σουτ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Alan Mannus, και οι Saints έφυγαν με μία πολύτιμη νίκη που τους έφερε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Matthews (Wakaso 46'), Denayer, van Dijk, Ambrose, Armstrong, Brown, Mackay-Steven (Forrest 59'), Johansen, Stokes (Bitton 59'), Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Šćepović, Fisher, Henderson.
St.Johnstone [4-4-2]: Mannus, Mackay, Easton, Anderson, Scobbie, Millar, Wotherspoon, Davidson, O'Halloran (Miller 77'), Swanson (Croft 70'), MacLean. Ο Thomas James Wright άφησε στον πάγκο τους Banks, Graham, McFadden, Brown, Kane.


Ο διαιτητής Calum Murray έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Daniel Swanson (23’, για φάουλ επί του Leigh Griffiths), Steven Anderson (61’, για φάουλ επί του Scott Brown), Stuart Armstrong (77’, για φάουλ επί του Lee Croft). Κόπηκαν 41.849 εισιτήρια στο Celtic Park.


Το μοναδικό και νικητήριο τέρμα, από τον Daniel Swanson στο 54’


Χαρές και πανηγύρια για τους παίκτες της St.Johnstone


Απογοήτευση και πίκρα για τους Κέλτες…



Έτσι, η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (27) 63, Aberdeen (27) 57, Inverness C.T. (28) 53, Dundee United (27) 46, Hamilton (29) 41, St.Johnstone (28) 41, Dundee (28) 39, Kilmarnock (27) 34, Partick Thistle (27) 28, Ross County (27) 21, St.Mirren (28) 21, Motherwell (27) 21



Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/7782]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/30663702]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635762/]
Daily Mail [http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2980010/Celtic-0-1-St-Johnstone-Bhoys-title-march-comes-shuddering-halt-Danny-Swanson-s-thunderbolt.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου