Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Kilmarnock - Celtic 0 - 2 [Δευτέρα 5.1.2015]


Στον 19ο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες πέρασαν νικηφόρα από το Rugby Park επικρατώντας επί της Kilmarnock, και διατήρησαν την επαφή τους με την κορυφή της βαθμολογίας έχοντας δώσει έναν αγώνα λιγότερο. Ο Ronny Deila τόλμησε κάποιες αλλαγές και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε: εμπιστεύτηκε τον Liam Henderson, έβαλε στην αρχική ενδεκάδα τους Kris Commons και Stefan Šćepović, ενώ άφησε στον πάγκο τους Leigh Griffiths και John Guidetti, μαζί με τους νεαρούς Eoghan O'Connell και Joseph Thomson. Οι πρωταθλητές κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να απειλούν από νωρίς. Στο 9’ ο Stefan Johansen πλάσαρε από αριστερά, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, ο Mark Connolly έπεσε και απέκρουσε με το σώμα του και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό του χέρι, αλλά το πέναλτι δεν καταλογίστηκε. Στο 16’ ο Kris Commons επιχείρησε ψηλοκρεμαστό αριστερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε και άλλο ένα αριστερό σουτ του ίδιου παίκτη στο 25’, από το ύψος του πέναλτι. Τελικά, οι Κέλτες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 36’, όταν ο Emilio Izaguirre εκμεταλλεύθηκε θαυμάσια πάσα του Stefan Johansen και, με αριστερό βολέ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, «κρέμασε» τον Craig Samson. Το πρώτο μέρος έκλεισε με άλλα ένα απειλητικό αριστερό σουτ του Kris Commons, το οποίο εξουδετέρωσε ο Craig Samson με το δεξί του χέρι. Στο δεύτερο μέρος, ο Kris Commons συνέχισε να απειλεί με αριστερά σουτ και, στο 59’, ήταν η σειρά του Mark Connolly να αποκρούσει με το κεφάλι προ της εστίας. Στο 72’ οι Κέλτες εδραίωσαν τη νίκη τους με τον Stefan Šćepović: ο Stefan Johansen εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Efetobore Ambrose «γέμισε» με κεφαλιά, και ο Σέρβος επιθετικός με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Craig Samson. Άλλο ένα δυνατό αριστερό σουτ του Kris Commons στο 73’ εξουδετέρωσε με υπερένταση ο Craig Samson. Τέλος το τρίτο δοκάρι της Celtic προήλθε από αριστερό σουτ του Callum McGregor λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα.









Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Kilmarnock [4-4-1-1]: Samson, Barbour, Ashcroft, Connolly, Chantler, McKenzie, O'Hara, Hamill (Pascali 80'), Johnston (Muirhead 35'), Eremenko, Magennis. Ο Allan Johnston άφησε στον πάγκο τους Brennan, Cairney, Syme, Splaine, Hawkshaw.
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Matthews (Fisher 75'), Ambrose, van Dijk, Izaguirre, Brown, Bitton, Johansen, Commons, Henderson (McGregor 85'), Šćepović (Guidetti 82'). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Griffiths, O'Connell, Thomson.

Ο διαιτητής Kevin Clancy έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Mark Connolly (7’), Kris Commons (18’, για φάουλ επί του Jamie Hamill), Emilio Izaguirre (45’, για φάουλ επί του Rory McKenzie), Jamie Hamill (66’, για φάουλ επί του Stefan Šćepović). Κόπηκαν 5.329 εισιτήρια στο Rugby Park της πόλης Kilmarnock.

Το 0-1 από τον Emilio Izaguirre στο 36’


Το 0-2 από τον Stefan Šćepović στο 72’



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 20ής αγωνιστικής (Partick Thistle και Celtic έχουν δώσει από 19 αγώνες):
Dundee - Ross County                           1-1
Inverness C.T. – St.Mirren                   1-0
Partick Thistle - Dundee United           2-2
St.Johnstone – Hamilton                       0-1
Motherwell – Aberdeen                         0-2
Η βαθμολογία: Aberdeen 43, Celtic 42, Hamilton 39, Dundee United 38, Inverness C.T. 38, St.Johnstone 29, Kilmarnock 27, Dundee 22, Partick Thistle 21, Motherwell 17, St.Mirren 11, Ross County 11




Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/7413]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/30620980]
S.P.F.L [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635758/]
Daily Mail [http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2897791/Kilmarnock-0-2-Celtic-Emilio-Izaguirre-Stefan-Scepovic-target-Bhoys-close-gap-leaders-Aberdeen.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου