Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Celtic - Sparta Prague 2 - 3 [Τρίτη 13.01.2015]


Και στον δεύτερο αγώνα για τη διοργάνωση Maspalomas Cup ηττήθηκαν οι Κέλτες, αυτήν τη φορά από την περσινή πρωταθλήτρια Τσεχίας. Ο Ronny Deila πειραματίστηκε με τη σύνθεση της ομάδας, προσπαθώντας να βοηθήσει νεαρούς παίκτες ν’ αποκτήσουν εμπειρία από διεθνείς (έστω και φιλικούς) αγώνες. Η Celtic πήρε το προβάδισμα στην πρώτη φάση του αγώνα, 24 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, μετά από άψογα οργανωμένη επίθεση και πλασέ του Leigh Griffiths από δεξιά πλάγια θέση, αξιοποιώντας κάθετη μπαλιά του Beram Kayal. Οι Τσέχοι ισορρόπησαν σύντομα, άρχισαν να απειλούν και ισοφάρισαν στο 24’ με ασύλληπτο μακρινό δεξί σουτ του Marek Matějovský. Στο 31’ οι Τσέχοι πήραν το προβάδισμα: μετά από πολλές διεκδικήσεις στο κέντρο του γηπέδου, ο Marek Matějovský πέταξε την μπάλα προς τον Ladislav Krejčí, εκείνος ξέφυγε από τους Darnell Fisher και Jason Denayer, και με αριστερό πλασέ παραβίασε την εστία του Łukasz Załuska. Στο 45’ οι Τσέχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα: μετά από σουτ του Tiémoko Konaté, η μπάλα βρήκε στο δεξί χέρι του Jason Denayer και ο Bořek Dočkal ευστόχησε από τα 11 μέτρα. Στο δεύτερο μέρος, οι Κέλτες ανέβασαν στροφές και κυριάρχησαν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-3, χάρη σ’ ένα θαυμάσιο αριστερό σουτ του Joseph Thomson στο 70’.





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1] Załuska, Fisher (Izaguirre 85’), Denayer (Ambrose 46’), OConnell, Waters, Kayal (Bitton 46’), Lindsay, Tonev (McMullan 51’), Henderson (Thomson 63’), McGregor, Griffiths (Šćepović 62’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Fasan και Nesbitt.
Sparta Prague: Štěch, Brabec, Kadeřábek, Holek, Matějovský (Švejdík 43’), Podaný, Krejčí (Picault 45’), Přikryl, Mareček, Dočkal (Schick 60’), Konaté. Ο Vítězslav Lavička άφησε στον πάγκο τους Vorel, Jánoš, Misković, Vacek.

Το 1-0 από τον Leigh Griffiths στο 1’


Το 1-1 από τον Marek Matějovský στο 24’


Το 1-2 από τον Ladislav Krejčí στο 31’


Το 1-3 από τον Bořek Dočkal στο 45’


Το 2-3 από τον Joseph Thomson στο 70’



Το έπαθλο για την «κατάκτηση» της 3ης θέσης (δηλαδή, του ουραγού) παραλαμβάνει ο αμήχανος Efe Ambrose




Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/7467]
Daily Mail [http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2908686/Celtic-2-3-Sparta-Prague-Czechs-strong-youthful-Bhoys-Gran-Canaria-friendly.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου