Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ross County – Celtic 0 - 5 [Σάββατο 18.10.2014]


Στον ένατο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες έκαναν επίδειξη δύναμης επί της ουραγού Ross County. Η υπεροχή της Celtic ήταν συντριπτική και οι προσπάθειες των πρωταθλητών απέδωσαν καρπούς από νωρίς: στο 11’ ο Anthony Stokes εκτέλεσε φάουλ, ο Jason Denayer έπιασε κεφαλιά και ο John Guidetti με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Mark Brown. Στο 14’ ήρθε και το δεύτερο τέρμα, όταν ο Callum McGregor εκμεταλλεύθηκε την πάσα του John Guidetti και με αριστερό σουτ παραβίασε την εστία των γηπεδούχων. Ο καταιγιστικός ρυθμός συνεχίστηκε και οι Κέλτες τριπλασίασαν τα τέρματά τους στο 29’, όταν ο Anthony Stokes εκμεταλλεύθηκε κάθετη πάσα του Stefan Johansen και, με δεξί πλασέ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Mark Brown. Οι πρωταθλητές δεν επαναπαύτηκαν και στο 35’ πέτυχαν και το τέταρτο τέρμα τους: ο Stefan Johansen εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και, μετά από αρκετές παλινωδίες, η μπάλα κατέληξε στον Jason Denayer ο οποίος με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την αναγκαστική αντικατάσταση του Emilio Izaguirre από τον Adam Matthews στο 53’: νωρίτερα, ο αμυντικός της Celtic είχε τραυματιστεί σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Michael Gardyne. Παρ’ όλα αυτά, οι Κέλτες πέτυχαν και πέμπτο τέρμα στο 56’ με δεξί σουτ του Anthony Stokes έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στη συνέχεια, χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.







Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Ross County [4-4-1-1]: Brown, Toshney, Boyd (Quinn 83’), Frempah, Carey, Brittain, Dunfield, Barr (Gardyne 31’), Cardle, Kiss, Arquin (Jervis 46’). Ο James McIntyre άφησε στον πάγκο τους Reguero, Maatsen, Boyce, Ross.
Celtic [4-4-1-1 και 4-3-3]: Gordon, Lustig (Biton 60’), Denayer, van Dijk, Izaguirre (Matthews 53'), McGregor, Brown, Johansen, Mulgrew, Stokes, Guidetti (Šćepović 67’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Ambrose, Griffiths, Wakaso.

Ο διαιτητής Robert Madden δεν έδειξε καμία κάρτα. Κόπηκαν 5.693 εισιτήρια στο Victoria Park (άλλως, Global Energy Stadium) της πόλης Dingwall.

Το 0-5 από τον Anthony Stokes στο 56’



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής:
Hamilton – Aberdeen                         3-0
Dundee United - Partick Thistle        1-0
Motherwell – Dundee                         1-3
St.Johnstone – Kilmarnock                1-2
St.Mirren - Inverness C.T.                0-1
Η βαθμολογία [Celtic και Partick Thistle έχουν δώσει από 9 αγώνες]: Hamilton 23, Dundee United 22, Inverness C.T. 20, Kilmarnock 20, Celtic 17, Aberdeen 16, Dundee 13, Partick Thistle 10, St.Johnstone  9, St.Mirren 7, Motherwell 7, Ross County 4




Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/6899]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/29580112]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635699/]
Daily Mail [http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2798240/ross-county-0-5-celtic-john-guidetti-leads-rout-hoops-bounce-emphatic-win.html]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου