Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Celtic - Hamilton Academical 0 - 1 [Κυριακή 5.10.2014]


Προ ολίγων ημερών ο Ronny Deila δήλωσε πως το treble στη Σκωτία είναι ένας από τους δύο φετινούς στόχους της Celtic –ο άλλος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Ενδεχομένως να επιτευχθούν και οι δύο στόχοι, αλλά η ομάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της έως ότου να «δέσει» το σύνολο και να εμπνέει τη στοιχειώδη εμπιστοσύνη. Στον όγδοο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες απογοήτευσαν και ηττήθηκαν στο Celtic Park από την πρωτοπόρο Hamilton. Η τελευταία φορά που η Hamilton έφυγε νικήτρια από το Celtic Park, ήταν την Τετάρτη 14.9.1938 (αγωνιστική περίοδος 1938-1939), με σκορ 1-2. Στο πρώτο μέρος οι πρωταθλητές είχαν την υπεροχή κι έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες: λίγο η δυστοκία των παικτών της Celtic (με πιο χαρακτηριστική φάση, το σουτ του John Guidetti στο 12’), λίγο η συμπαγής άμυνα των φιλοξενουμένων, καθώς και οι καίριες επεμβάσεις του τερματοφύλακα Michael McGovern, κράτησαν ανέπαφη την εστία της Hamilton. Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά: στο 49’ οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με ξερό δεξί σουτ του Alister Crawford από το ύψος του πέναλτι, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την μπαλιά του Stephen Hendrie και την ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων. Οι Κέλτες πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά η δυστοκία τους συνεχίστηκε. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με δύο πολύ επικίνδυνα σουτ του Anthony Andreu, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Ambrose, Denayer, van Dijk, Izaguirre, Brown, Johansen, Wakaso (Tonev 61’), Commons, Stokes, Guidetti (Griffiths 61’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Šćepović, Berget, Kayal, O'Connell.
Hamilton [4-4-1-1]: McGovern, Gordon, Devlin, García Tena, Hendrie, Imrie, Andreu (Lyon 88’), Gillespie, Redmond (Longridge 57’), Crawford, Antoine-Curier (Ryan 89’). Ο Alexander Francis Neil άφησε στον πάγκο τους Scotland, Neil, Brophy, Hill.
Ο διαιτητής Steven McLean έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Mubarak Wakaso (57’, για φάουλ επί του Dougie Imrie), Grant Gillespie (66’, για φάουλ επί του Scott Brown), Alexander Neil (67’, για διαμαρτυρία εντός της προπονητικής του περιοχής), Stefan Johansen (78’, για φάουλ επί του Alister Crawford). Κόπηκαν 42.412 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το τέρμα του Alister Crawford στο 49’ έδωσε στην ομάδα της Hamilton μια σπουδαία και πανάξια νίκη, διατηρώντας την στην κορυφή της βαθμολογίας


Η αντίθεση των συναισθημάτων είναι εμφανής…


Απογοήτευση και προβληματισμός για τον Ronny Deila, δικαίωση και χαρά για τον Alexander Francis Neil



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Kilmarnock - Dundee United          2-0
Dundee – Aberdeen                       2-3
Partick Thistle – Motherwell         3-1
St.Johnstone – St.Mirren             1-2
Inverness C.T. - Ross County         1-1
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Hamilton (9) 20, Dundee United (9) 19, Inverness C.T. (9) 17, Kilmarnock (9) 17, Aberdeen (9) 16, Celtic (8) 14, Partick Thistle (8) 10, Dundee (9) 10, St.Johnstone (9) 9, St.Mirren (9) 7, Motherwell (9) 7, Ross County (9) 4



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου