Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Celtic - Astra Giurgiu 2 - 1 [Πέμπτη 23.10.2014]


Άλλη μια δύσκολη και αγχώδη ευρωπαϊκή νίκη πέτυχαν οι Κέλτες στο Celtic Park, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ρουμανίας. Στον τρίτο της αγώνα για τη φάση των Ομίλων του Europa League, η Celtic είχε την κατοχή της μπάλας αλλά οι Ρουμάνοι έχασαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες και γι’ αυτό δεν μπόρεσαν ν’ αποσπάσουν έστω κι έναν βαθμό –αν και θα μπορούσαν. Οι τρεις βαθμοί δίνουν αρκετές ελπίδες στους πρωταθλητές Σκωτίας για να προκριθούν στην επόμενη φάση του θεσμού, αλλά οι εμφανίσεις τους ακόμη δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. Ο Craig Gordon ήταν και πάλι αυτός που διόρθωνε τα τραγικά λάθη των αμυντικών και, με τις έγκαιρες επεμβάσεις του, στέρησε από τους Ρουμάνους την επίτευξη περισσότερων τερμάτων. Ο Stefan Šćepović κυνήγησε πολύ το γκολ κι έχασε κάποιες κραυγαλέες ευκαιρίες˙ τελικά, τα κατάφερε στο 73’, όταν με κοντινή κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Anthony Stokes και παραβίασε την εστία του Silviu Lung Jr. Ο Stefan Johansen διπλασίασε τα τέρματα της Celtic στο 79’ με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Στη συνέχεια, οι Ρουμάνοι αντέδρασαν και μείωσαν στο 81’ με κοντινή προβολή του Gabriel Nicolae Enache, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων. Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε με μεγάλη νευρικότητα, οι Ρουμάνοι κυνήγησαν την ισοφάριση, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Izaguirre, van Dijk, Mulgrew (Wakaso 66’), Denayer, Lustig, Brown, Johansen, McGregor (Tonev 57’), Stokes (Kayal 77’), Šćepović. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Matthews, Ambrose, Griffiths.
Astra Giurgiu [4-5-1]: Lung, Ben Youssef, Júnior Morais, Oroș, Πλιάτσικας, Yahaya, Seto (Fatai 78’), Enache, Laban (Florescu 88’), William Amorim (Rus 87’), Budescu. Ο Oleh Valeriyovych Protasov άφησε στον πάγκο τους Coman, Găman, Chiţu, Bukari.

Ο Ισλανδός διαιτητής Kristinn Jakobsson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Seidu Yahaya (8’, για φάουλ επί του Mikael Lustig), Aleksandar Tonev (70’, για φάουλ επί του Iraneuton Sousa Morais Júnior), Cristian Daniel Oros (72’, για φάουλ επί του Mubarak Wakaso). Περίπου 32.000 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο Celtic Park.




Το 1-0 από τον Stefan Šćepović στο 73’


Το 2-0 από τον Stefan Johansen στο 79’


Το 2-1 από τον Gabriel Nicolae Enache στο 81’




Στην άλλη αναμέτρηση του 4ου Ομίλου, η Salzburg νίκησε την Dinamo Zagreb με 4-2. Οι Αυστριακοί προηγήθηκαν 4-0 με τέρματα των Βραζιλιάνων Alan Douglas Borges de Carvalho (14’, 45’ και 52’) και André Ramalho Silva (49’). Οι Κροάτες ξύπνησαν αργά και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τέρματα των Arijan Ademi (81’) και Ángelo Henríquez (89’). Έτσι, η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Salzburg 7 (8-5), Celtic 7 (5-3), Dinamo Zagreb 3 (7-6), Astra Giurgiu 0 (3-9)



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου