Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Celtic – St.Mirren 1 - 0 [Κυριακή 2.2.2014]


Το φετινό Πρωτάθλημα Σκωτίας, από βαθμολογική άποψη, δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον εδώ και αρκετόν καιρό, αφού η Celtic κάνει έναν υγιεινό περίπατο καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Στον 24ο αγώνα τους για τη φετινή Scottish Premiership, οι Κέλτες παρέμειναν αήττητοι πετυχαίνοντας τη 13η συνεχή νίκη τους και αυξάνοντας τη διαφορά τους από τη δεύτερη Aberdeen στους 21 βαθμούς. Επίσης, η επικράτηση επί της St.Mirren στο Celtic Park συνοδεύτηκε από τη διατήρηση του απαραβίαστου της εστίας του Fraser Forster για 11ο συνεχή αγώνα, ρεκόρ που κατείχε επί 92 χρόνια ο Charlie Shaw. Ο Kris Commons ξαναβρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα, και είναι ο πρώτος σκόρερ της Celtic (και της Scottish Premiership) με 22 τέρματα από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου: 17 στο Πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο και 2 στο Champions League. Για πρώτη φορά αγωνίστηκε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο ο Νορβηγός Stefan Johansen, αντικαθιστώντας τον Joe Ledley ο οποίος πήρε μετεγγραφή για την αγγλική Crystal Palace. Οι Κέλτες προηγήθηκαν νωρίς (στο 6’) και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα: ο Emilio Izaguirre τροφοδότησε τον Kristian Commons και ο Σκωτσέζος διεθνής, με δυνατό αριστερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Marián Kello. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας συνέχισαν την ασφυκτική πίεση και, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, απείλησαν με επικίνδυνα σουτ των Anthony Stokes (9’, 23’ και 45’) και James Forrest (42’). Στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους, λίγο έλειψε να σημειωθεί αυτογκόλ: ο Charlie Mulgrew πραγματοποίησε συρτή σέντρα από τ’ αριστερά, ο Marc McAusland αντί ν’ απομακρύνει έστειλε την μπάλα προς την εστία του, αλλά ο Marián Kello ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας και μπλόκαρε προ του Anthony Stokes. Στο 60’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μια γρήγορη αντεπίθεση: ο Joshua Magennis βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Fraser Forster στην αριστερή γωνία της εστίας του. Οι Κέλτες απάντησαν στο 63’ με κοντινό σουτ του James Forrest που έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. Ο Anthony Stokes ήθελε να συνδυάσει την 100ή του εμφάνιση με ένα τέρμα και συνέχισε να «βομβαρδίζει», αλλά το σουτ που επιχείρησε (στο 68’) από πλεονεκτική θέση, αποκρούστηκε από την πλάτη του Darren McGregor. Στο 75’ ο Anthony Stokes έκανε τη βλακεία της ημέρας, λόγω της λαχτάρας του να σκοράρει: ο Sean Kelly έχασε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου από τον Derk Boerrigter, ο Ιρλανδός ξεχύθηκε με την μπάλα στα πόδια και, όταν βρέθηκε μόνος με τον Marián Kello, προτίμησε να τον περάσει αντί να τροφοδοτήσει τον Ολλανδό που βρισκόταν προ κενής εστίας˙ ο Σλοβάκος τερματοφύλακας κατάφερε να ανακόψει την πορεία του Stokes, του οποίου το πλάγιο σουτ κατέληξε απελπιστικά επάνω από το οριζόντιο δοκάρι.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-3-3 και 4-4-2]: Forster, Fisher, Izaguirre, Johansen, Ambrose, van Dijk, Brown, Mulgrew, Stokes, Forrest (Boerrigter 70’), Commons (Baldé 79’). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Biton, Σαμαρά, Pukki, O'Connell.
St.Mirren [4-4-1-1 και 4-5-1]: Kello, Naismith, Kelly, Goodwin (Campbell 83’), McAusland, McGregor, Newton, McGinn, Thompson (McLean 70), Magennis, Wylde. Ο Danny Lennon άφησε στον πάγκο τους van Zanten, Reilly, Brady, Dilo, Morgan.

Ο διαιτητής Alan Muir δεν έδειξε καμία κάρτα. Κόπηκαν 45.014 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το μοναδικό και νικητήριο τέρμα, από τον Kris Commons στο 6’


Για ενδέκατο συνεχή αγώνα Πρωταθλήματος κράτησε την εστία του απαραβίαστη ο Fraser Forster


Ο νεοαποκτηθείς Leigh Griffiths εμφανίστηκε στο Celtic Park




Neil Lennon...

...και Danny Lennon



Στις άλλες αναμετρήσεις της ημέρας:
Kilmarnock - Ross County                      2-2
Partick Thistle - Dundee United             1-1
Η βαθμολογία [σε παρένθεση το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (24) 66, Aberdeen (24) 45, Motherwell (23) 44, Inverness C.T. (22) 37, Dundee United (24) 35, St.Johnstone (23) 32, Hibernian (24) 28, Kilmarnock (25) 26, St.Mirren (25) 24, Ross County (24) 22, Partick Thistle (25) 22, Hearts (25) 5



Το Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν και οι δύο ημιτελικοί του League Cup:
Aberdeen – St.Johnstone            4-0
Hearts - Inverness C.T.              2-2 (2-4 στα πέναλτι)
Έτσι, Aberdeen και Inverness C.T. θα συναντηθούν στον τελικό της 16ης Μαρτίου στο Celtic Park.



Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=5360]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/25900493]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3634788/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου