Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Celtic - Aberdeen 1 - 2 [Σάββατο 8.2.2014]


Οι Κέλτες καβάλησαν το καλάμι, λόγω του αήττητου στη φετινή Scottish Premiership, και το πλήρωσαν ακριβά με τον αποκλεισμό τους από την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Σκωτίας. Στα πλαίσια του 5ου Γύρου (φάση των 16) για το Willam Hill Scottish Cup, η Celtic επέστρεψε στις εξευτελιστικές αποτυχίες εισπράττοντας μια γερή σφαλιάρα από την αποφασισμένη Aberdeen στο Celtic Park και χάνοντας τη δυνατότητα να πετύχει δεύτερο συνεχόμενο Double. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη για τους "Dons" στη Γλασκώβη, μετά το 0-1 για το Κύπελλο στις 18.3.2008 (αγωνιστική περίοδος 2007-2008). Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με δύο αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που νίκησε τη St.Mirren: ξεκίνησαν οι Γιώργος Σαμαράς και Adam Matthews (επανήλθε μετά τον τραυματισμό του), αντί των Charlie Mulgrew και Darnell Fisher οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής. Οι Κέλτες ξεκίνησαν με ορμή και προηγήθηκαν μόλις στο 9’: το ιδανικό γέμισμα του Γιώργου Σαμαρά βρήκε τον Anthony Stokes μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Ιρλανδός επιθετικός, παρά την πίεση του Andrew Considine, έστειλε με δεξί σουτ την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Jamie Langfield. Η Celtic σπατάλησε κάποιες ευκαιρίες στη συνέχεια, αλλά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να απειλούν και η τόλμη τους αμείφθηκε στο 38’: ο Barry Robson εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, οι Efe Ambrose και Virgil van Dijk δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, και ο Russell Anderson βρήκε την ευκαιρία να κεραυνοβολήσει τον Fraser Forster με ακροβατικό δεξί σουτ. Η Aberdeen ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως τελείωσε το πρώτο: στο 50’, μετά από ασθενή απόκρουση του Stefan Johansen, ο Barry Robson τροφοδότησε τον Peter Pawlett ο οποίος ξέφυγε από τον Stefan Johansen και από πλάγια θέση πλάσαρε τον Fraser Forster. Οι Κέλτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στην αμέσως επόμενη φάση (στο 52’), όταν ο James Forrest πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Virgil van Dijk (μόνος του ο Ολλανδός απέναντι στον Jamie Langfield) έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους: ο Niall McGinn ξέφυγε από τον Virgil van Dijk και πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Peter Pawlett ο οποίος με αριστερό σουτ την έστειλε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Fraser Forster. Στο 63’ ο Neil Lennon έριξε στη μάχη τον νεοαποκτηθέντα Leigh Griffiths, αλλά το ναυάγιο δεν απεφεύχθη. Εν κατακλείδι, μέτρια εμφάνιση για τη Celtic (φλύαρη επιθετική γραμμή και άμυνα σε πλήρη σύγχυση) και πανάξια πρόκριση για την Aberdeen.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Forster, Matthews, Izaguirre, Brown, Ambrose, van Dijk, Forrest, Johansen, Stokes (Baldé 76'), Commons (Boerrigter 84'), Σαμαράς (Griffiths 63'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Biton, Pukki, Fisher.
Aberdeen [4-5-1]: Langfield, Logan, Considine, Flood, Anderson, Reynolds, McGinn (Shaughnessy 92'), Robson, Rooney, Pawlett (Vernon 77'), Hayes. Ο Derek McInnes άφησε στον πάγκο τους Zola, Smith, Low, Weaver, Tate.

Ο διαιτητής William Collum έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Scott Brown (28’, για φάουλ επί του Jonathan Hayes), Peter Pawlett (45’, για φάουλ επί του Scott Brown), Jonathan Hayes (48’, για φάουλ επί του Stefan Johansen), Kris Commons (62’, για φάουλ επί του Jonathan Hayes), Adam Matthews (73’), Stefan Johansen (79’, για φάουλ επί του Barry Robson). Κόπηκαν 30.413 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το 1-0 από τον Anthony Stokes στο 9’



Το 1-1 από τον Russell Anderson στο 38’



Το 1-2 από τον Peter Pawlett στο 50’


Ντροπή και απογοήτευση για όλους και κακό ξεκίνημα για τον Leigh Griffiths




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του 5ου Γύρου:
Rangers - Dunfermline Athletic      4-0
Alloa Athletic – Dumbarton             0-1
Stranraer - Inverness C.T.              2-2
Hibernian - Raith Rovers                 2-3
Albion Rovers – Stenhousemuir        2-0
Forfar Athletic – St.Johnstone       0-4
Dundee United – St.Mirren              2-1


Τα ζευγάρια του 6ου Γύρου (προημιτελική φάση, 8 και 9 Μαρτίου) είναι τα εξής:
Raith Rovers – St.Johnstone
Aberdeen - Dumbarton
Stranraer ή Inverness C.T. - Dundee United
Rangers - Albion Rovers


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=5408]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/25995228]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου