Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ross County – Celtic 1 - 4 [Σάββατο 9.11.2013]



Ο θρίαμβος της κεφαλιάς: στον δωδέκατο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπάσουν για την ήττα από τον Ajax κι έφυγαν θριαμβευτές από το Victoria Park του Dingwall, με τέσσερα τέρματα προερχόμενα από ισάριθμες κεφαλιές και με τον Virgil van Dijk σε μεγάλα κέφια να πετυχαίνει τα πρώτα του τέρματα με τη φανέλα της Celtic. Έτσι, οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας διατήρησαν το αήττητο στο φετινό Πρωτάθλημα, καθώς και την απόσταση ασφαλείας που τους χωρίζει από τους διώκτες τους. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με πέντε αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που απογοήτευσε στο Amsterdam: ξεκίνησαν οι Scott Brown, Darnell Fisher, Joe Ledley, Teemu Pukki και Nir Biton, οι Anthony Stokes και Kris Commons κάθισαν στον πάγκο, ενώ δεν συμπεριελήφθησαν στην αποστολή οι Mikael Lustig και Beram Kayal, όπως και ο τραυματίας Γιώργος Σαμαράς. Η Celtic κυριάρχησε από νωρίς στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους. Το 0-1 σημειώθηκε στο 41’ με κοντινή κεφαλιά του Virgil van Dijk, μετά από σέντρα του Emilio Izaguirre από τ’ αριστερά. Στο 53’ και πάλι ο Ολλανδός αμυντικός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Mark Brown, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Charlie Mulgrew από τα δεξιά. Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και αντέδρασαν, μειώνοντας στο 68’: το σουτ του Rocco Quinn έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε με υπερένταση ο Fraser Forster και ο Ivan Sproule που καιροφυλακτούσε σημείωσε το 1-2 με κοντινό πλασέ. Οι Κέλτες δεν πτοήθηκαν και στο 70’ πέτυχαν το 1-3, όταν ο Joe Ledley αξιοποίησε με κεφαλιά τη σέντρα του Emilio Izaguirre από τ’ αριστερά. Στο 73’ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, όταν ο Darnell Fisher πραγματοποίησε θαυμάσια σέντρα από τα δεξιά και ο Joe Ledley με δυνατή κεφαλιά «κρέμασε» τον τερματοφύλακα Mark Brown. Στο 77’ ο Emilio Izaguirre πραγματοποίησε σέντρα από τ’ αριστερά και την κεφαλιά του Nir Biton απέκρουσε με δυσκολία ο Mark Brown. Στο 84’, μετά από πλάγιο σουτ του Joe Ledley από τ’ αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Mark Brown. Εν ολίγοις, ήταν μια ευρεία νίκη (η οποία θα μπορούσε να είχε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις) που προήλθε από μια θαυμάσια εμφάνιση, από αυτές που δεν πραγματοποιεί φέτος η Celtic στους ευρωπαϊκούς της αγώνες…




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Ross County [4-1-4-1]: Brown, Kovačević (Saunders 80'), Carey (Maatsen 66'), Boyd, McLean, Mićić, Brittain, Kettlewell, Klok (Sproule 66'), De Leeuw, Quinn. Ο Derek Adams άφησε στον πάγκο τους Gordon, Ross, Luckassen, Fraser.
Celtic [4-4-1-1]: Forster, Fisher, Izaguirre, Ledley (Boerrigter 85'), Ambrose, van Dijk, Forrest (Stokes 71'), Biton (Rogić 80'), Pukki, Brown, Mulgrew. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Commons, Baldé, McGeouch.

Ο διαιτητής Kevin Clancy έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Stuart Kettlewell (43’), Graham Carey (63’), Mihael Kovačević (64’), Melvin De Leeuw (72’), Scott Brown (74’). Κόπηκαν 5.982 εισιτήρια στο Victoria Park της πόλης Dingwall.




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής:
Aberdeen – Hearts                      1-3
Hibernian - Inverness C.T.           0-2
Motherwell - Dundee United        0-4
Partick Thistle – St.Mirren          0-3
St.Johnstone – Kilmarnock           3-1
Η βαθμολογία [σε παρένθεση το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 30 (12), Inverness C.T. 25 (12), Aberdeen 23 (13), Motherwell 22 (13), St.Johnstone 21 (13), Dundee United 20 (13), Hibernian 15 (13), Partick Thistle 13 (13), St.Mirren 11 (11), Ross County 10 (11), Kilmarnock 9 (13), Hearts –4 (13)



Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4865]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/24783003]
SPFL [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3634858/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου