Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Partick Thistle – Celtic 1 - 2 [Κυριακή 27.10.2013]


Στον δέκατο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες έφυγαν νικητές από το Firhill Stadium της Γλασκώβης επικρατώντας της ενθουσιώδους Partick Thistle με 1-2. Έτσι, έχοντας δώσει έναν αγώνα λιγότερο, η Celtic διατήρησε το αήττητό της στο Πρωτάθλημα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Aberdeen. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας ξεκίνησαν ορμητικά και προσπάθησαν με οργανωμένες επιθέσεις να εξασφαλίσουν από νωρίς τη νίκη, αλλά ο τερματοφύλακας Scott Fox πραγματοποίησε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις. Όλα αυτά μέχρι το 33’, όταν ο Γιώργος Σαμαράς έδωσε το προβάδισμα στους Κέλτες με κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Emilio Izaguirre από τα δεξιά. Το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο καλές ευκαιρίες για διεύρυνση του σκορ από πλευράς Celtic, αλλά τα ισάριθμα σουτ του Teemu Pukki απέκρουσε ο εντυπωσιακός Scott Fox. Οι Κέλτες ξεκίνησαν ορμητικά και το δεύτερο μέρος και θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει πέναλτι, αλλά ο διαιτητής William Collum υπέδειξε σε θέση offside τον Scott Brown (απόφαση απολύτως εσφαλμένη) ο οποίος ανατράπηκε από τον Conrad Balatoni. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να απειλούν με ισοφάριση, κάτι που κατάφεραν στο 67’ με κοντινό σουτ του Kris Doolan μετά από πολιορκία διαρκείας. Η λύτρωση για τους Κέλτες ήρθε στο 75’: ο Emilio Izaguirre έκλεψε την μπάλα από τον Sean Welsh στο κέντρο του γηπέδου και τροφοδότησε τον Amido Baldé ο οποίος στο 67’ είχε αντικαταστήσει τον Beram Kayal˙ ο Πορτογάλος επιθετικός ξεκίνησε μια κούρσα από τ’ αριστερά και, αφού ταλαιπώρησε τον Aaron Muirhead, πλάσαρε υποδειγματικά τον Scott Fox που επιχειρούσε έξοδο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν προς το τέλος, αλλά το σουτ του Conrad Balatoni από πλεονεκτική θέση έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Fraser Forster.





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Partick Thistle [4-2-3-1]: Fox, O'Donnell, Taylor-Sinclair, Welsh, Muirhead, Balatoni, Higginbotham, Osbourne, Doolan, Bannigan (Elliott 59'), Craigen (Forbes 79'). Ο Alan Archibald άφησε στον πάγκο τους Lawless, Gallacher, Piccolo, Baird, Kerr.
Celtic [4-4-2]: Forster, Lustig, Izaguirre (Biton 78'), Brown, Ambrose, van Dijk, Pukki (McGeouch 72'), Kayal, (Baldé 67'), Stokes, Σαμαράς, Ledley. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Rogić, Atajić, Fisher.

Ο διαιτητής William Collum έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Isaac Osbourne (13’, για φάουλ επί του Scott Brown), Beram Kayal (60’, για φάουλ επί του Aaron Taylor-Sinclair), Efe Ambrose (68’, για φάουλ επί του Stephen O'Donnell). Κόπηκαν 7.978 εισιτήρια στο Firhill Stadium της Γλασκώβης.

Το 0-1 από τον Γιώργο Σαμαρά στο 34’




Το 1-1 από τον Kris Doolan στο 67’



Το 1-2 από τον Amido Baldé στο 75’




Ο Emilio Izaguirre αποχωρεί τραυματισμένος και αντικαθίσταται από τον Nir Biton στο 78’






Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής:
Ross County - Inverness C.T.   αναβλήθηκε
Dundee UnitedSt.Mirren              4-0
HibernianAberdeen                      0-2
KilmarnockHearts                         2-0
St.JohnstoneMotherwell              2-0
Η βαθμολογία [Celtic, St.Mirren, Ross County και Inverness C.T. έχουν δώσει από 10 αγώνες]: Celtic 26, Aberdeen 20, Inverness C.T. 19, Motherwell 19, Dundee United 16, Hibernian 15, St.Johnstone 15, Partick Thistle 13, Ross County 10, Kilmarnock 9, St.Mirren 8, Hearts -7



Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4762]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/24599713]
SPFL [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3634845/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου