Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Hibernian – Celtic 1 - 1 [Σάββατο 19.10.2013]


Στον ένατο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες αναδείχτηκαν ισόπαλοι με τη Hibernian στο Easter Road του Εδιμβούργου. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Celtic παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας (αυξάνοντας, μάλιστα, τη διαφορά από τις δεύτερες ομάδες) και διατήρησε το αήττητό της στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με τρεις αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που νίκησε τη Motherwell δύο εβδομάδες νωρίτερα: ο 19χρονος αμυντικός Darnell Fisher πραγματοποίησε (με πολύ μεγάλη επιτυχία) την παρθενική του ενενηντάλεπτη εμφάνιση, ενώ επανήλθαν οι Beram Kayal και Γιώργος Σαμαράς˙ απουσίασαν ο Emilio Izaguirre και οι τραυματίες Adam Matthews και Mikael Lustig. Η αναμέτρηση είχε γρήγορο ρυθμό εξαρχής, αλλά οι γηπεδούχοι ήσαν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν στο 18’: μετά από ασθενή απόκρουση του Virgil van Dijk, ο Kevin Thomson κέρδισε μονομαχία από τον Scott Brown στο κέντρο του γηπέδου, τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά τον Paul Heffernan και ο Ιρλανδός επιθετικός, από εμφανή θέση offside, πλάσαρε τον Fraser Forster σημειώνοντας το 1-0. Στο 23’ η Celtic έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τρόπο παρόμοιο με τη φάση του τέρματος της Hibernian: η μακρινή μπαλιά του Virgil van Dijk έφτασε στον Kris Commons και ο Σκωτσέζος μέσος, πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων, πλάσαρε τον Ben Williams αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο επάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι Κέλτες συνέχισαν να πιέζουν και είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους Γιώργο Σαμαρά (32’) και Teemu Pukki (43’), αλλά τόσο ο τερματοφύλακας Ben Williams όσο και η καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή της Hibernian απέτρεψαν την ισοφάριση. Στο δεύτερο μέρος ο Ben Williams πραγματοποίησε νέες σωτήριες επεμβάσεις στα σουτ των Beram Kayal (50’), Anthony Stokes (52’) και Teemu Pukki (69’). Η λύτρωση για τους Κέλτες ήρθε στο 77’ με θαυμάσια ατομική ενέργεια του James Forrest: ο νεαρός επιθετικός ξεκίνησε από τα δεξιά, ξέφυγε από τους Liam Craig και Kevin Thomson, και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ben Williams. Η Celtic προσπάθησε να πάρει τη νίκη, αλλά έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες προς το τέλος: στο 80’ ο Charlie Mulgrew πραγματοποίησε σέντρα από τ’ αριστερά, αλλά το εν κινήσει σουτ του Anthony Stokes ήταν άστοχο˙ στο 88’ ο Charlie Mulgrew πραγματοποίησε νέα σέντρα από τ’ αριστερά, αλλά το εν κινήσει σουτ του James Forrest απέκρουσε με ετοιμότητα ο Ben Williams.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Hibernian [4-1-4-1]: Williams, Stevenson, McGivern (McPake 79'), Tudur Jones, Nelson, Hanlon, Zoubir (Taiwo 91'), Thomson, Heffernan, Craig (Vine 89'), Robertson. Ο Patrick Fenlon άφησε στον πάγκο τους Collins, Handling, Murdoch, Mullen.
Celtic [4-4-2]: Forster, Fisher, Mulgrew, Commons (Forrest 28'), Ambrose, van Dijk, Pukki (Baldé 86'), Brown, Σαμαράς, Stokes, Kayal (Ledley 68'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Biton, Rogić, Załuska, Henderson.

Ο διαιτητής Calum Murray έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Liam Craig (53’, για φάουλ επί του James Forrest), Ryan McGivern (72’, για φάουλ επί του Darnell Fisher). Κόπηκαν 14.220 εισιτήρια στο Easter Road Stadium του Εδιμβούργου.

Κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό


Το 1-1 από τον James Forrest στο 77’


Ben Williams και Fraser Forster



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής:
Aberdeen - Dundee United              1-0
Kilmarnock - Ross County                 2-0
Motherwell Hearts                        2-1
St.Mirren – St.Johnstone                4-3
Inverness C.T. - Partick Thistle       1-2
Η βαθμολογία [Celtic και St.Mirren έχουν δώσει από 9 αγώνες]: Celtic 23, Inverness C.T. 19, Motherwell 19, Aberdeen 17, Hibernian 15, Dundee United 13, Partick Thistle 13, St.Johnstone 12, Ross County 10, St.Mirren 8, Kilmarnock 6, Hearts -7



Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4726]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/24503746]
SPFL [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3634837/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου