Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Celtic – Motherwell 2 - 0 [Σάββατο 05.10.2013]

Την ποιότητα και την αυτοπεποίθηση που δεν επιδεικνύει η Celtic στη φάση των Ομίλων για το Champions League, την εξαντλεί στους αγώνες της για το Πρωτάθλημα Σκωτίας. Έτσι, στον όγδοο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες επικράτησαν άνετα της Motherwell στο Celtic Park, κυριαρχώντας κατά κράτος (με κατοχή μπάλας 65%) επί της ομάδας που τερμάτισε δεύτερη στο περσινό Πρωτάθλημα. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την ήττα της Inverness από τη St.Johnstone, η Celtic πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας –έχοντας δώσει έναν αγώνα λιγότερο. Ο Neil Lennon παρέταξε σχεδόν την ίδια αρχική ενδεκάδα που αντιμετώπισε την Barcelona, με μία μοναδική αλλαγή: τη θέση του Γιώργου Σαμαρά πήρε ο Teemu Pukki ο οποίος, μαζί με τον Anthony Stokes, προξένησε πλήθος προβλημάτων στην αντίπαλη άμυνα. Οι Κέλτες ξεκίνησαν τον αγώνα με ορμή και αποφασιστικότητα, αλλά στάθηκαν άτυχοι καθώς έχασαν τον Adam Matthews πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο δεκαπεντάλεπτο: ο Ουαλλός αμυντικός, πραγματοποιώντας επίθεση από τα δεξιά και μέσα στη μεγάλη περιοχή, σπρώχθηκε από τον Steven Hammell και δέχτηκε την προβολή του Keith Lasley με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στη δεξιά ωμοπλάτη˙ τη θέση του πήρε ο James Forrest στο 15'. Στο 21’ οι Κέλτες πήραν το προβάδισμα, όταν ο Anthony Stokes με θαυμάσιο σουτ από πλάγια θέση εκμεταλλεύθηκε ασταθή έξοδο του τερματοφύλακα Lee Hollis. Σπουδαία ευκαιρία για το δεύτερο τέρμα χάθηκε στο 30’, όταν ο Kris Commons δέχτηκε θαυμάσια μπαλιά από τον Virgil van Dijk αλλά το κοντινό σουτ που επιχείρησε απέκρουσε με τα πόδια ο Lee Hollis. Το 2-0 σημειώθηκε στο 49’ με ατομική προσπάθεια του Kris Commons: ο διεθνής Σκωτσέζος ξεκίνησε από το κέντρο του γηπέδου, απέφυγε τους Stephen McManus και Keith Lasley και πλάσαρε υποδειγματικά τον Lee Hollis. Στο 52’ ήταν η σειρά του Virgil van Dijk να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή ατομική ενέργεια: ξέφυγε διαδοχικά από τους Stephen McManus, Keith Lasley και Steven Hammell, αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Steven Hammell. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 59’, όταν ο James Forrest πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά, αλλά το εν κινήσει κοντινό σουτ του Anthony Stokes κατέληξε αρκετά έξω. Η Motherwell είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 85’, όταν ο Zaine Francis-Angol πραγματοποίησε σέντρα από τ’ αριστερά, ο John Sutton έπιασε κεφαλιά νικώντας στον αέρα τον Virgil van Dijk και ο Fraser Forster απέκρουσε με ετοιμότητα πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του.





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Forster, Ambrose, van Dijk, Izaguirre (Baldé 87'), Lustig, Commons, Matthews (Forrest 15'), Brown, Mulgrew, Pukki (Biton 75'), Stokes. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Atajić, Henderson, Załuska, Kayal. 
Motherwell [4-1-4-1]: Hollis, McManus, Hutchinson, Hammell, Ramsden, Francis-Angol, Carswell, Lasley (Lawson 87'), Vigurs (Anier 58'), Ainsworth (Kerr 63'), Sutton. Ο Stuart McCall άφησε στον πάγκο τους Moore, McHugh, Nielsen, Cummins.

Ο διαιτητής Iain Brines έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Emilio Izaguirre (40’) για δεύτερο συνεχόμενο φάουλ επί του Lionel Ainsworth. Κόπηκαν 46.608 εισιτήρια στο Celtic Park.


Ο τραυματισμένος Adam Matthews μεταφέρεται εκτός αγωνιστικού χώρου και αντικαθίσταται από τον James Forrest στο 15'


Το 1-0 από τον Anthony Stokes στο 21’


Το 2-0 από τον Kris Commons στο 49’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής:
Dundee United –Kilmarnock                 1-0
Hearts – St.Mirren                             0-2
Ross County – Aberdeen                      1-0
St.Johnstone - Inverness C.T.            4-0
Partick Thistle – Hibernian                 0-1
Η βαθμολογία [Celtic και St.Mirren έχουν δώσει από 8 αγώνες]: Celtic 22, Inverness C.T. 19, Motherwell 16, Aberdeen 14, Hibernian 14, Dundee United 13, St.Johnstone 12, Partick Thistle 10, Ross County 10, St.Mirren 5, Kilmarnock 3, Hearts -7




Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4679]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/24349708]
SPFL [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3634830/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου