Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Hearts – Celtic 1 - 3 [Σάββατο 14.09.2013]



Με ηγέτη τον Anthony Stokes, οι Κέλτες επικράτησαν στο Tynecastle Stadium του Εδιμβούργου επί της Heart of Midlothian. Στον πέμπτο τους αγώνα για τη Scottish Premiership, λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση στο Μιλάνο για τη φάση των Ομίλων του Champions League, οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας έδειξαν πάθος, αγωνιστικότητα κι επιθετικές αρετές απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας –η ομάδα του Εδιμβούργου ξεκίνησε τη χρονιά με παθητικό 15 βαθμών. Ο Neil Lennon παρέταξε την ίδια ακριβώς αρχική ενδεκάδα με την οποία η Celtic πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Dundee United την προηγούμενη αγωνιστική και φάνηκε πως το σύνολο άρχισε να «δένει». Η Celtic πήρε το προβάδισμα στο 19’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Kris Commons˙ είχε προηγηθεί χέρι του Jamie Hamill (ο αμυντικός των γηπεδούχων τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα), μετά από κεφαλιά του Anthony Stokes και οι γηπεδούχοι αμφισβήτησαν έντονα την απόφαση του διαιτητή, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε άμεση απειλή για την εστία του Jamie MacDonald. Οι Κέλτες συνέχισαν να πιέζουν και να απειλούν (κυρίως με μακρινά σουτ), αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο για τα δίχτυα. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια απώλεια για τη Celtic: ο Adam Matthews τραυματίστηκε μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Danny Wilson, αντικαταστάθηκε στο 44’ από τον Γιώργο Σαμαρά και η συμμετοχή του στον αγώνα με τη Milan θεωρείται αμφίβολη. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 58’ με δεξί σουτ του Jason Holt από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αιφνιδιάζοντας τον Fraser Forster. Οι Κέλτες δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να επιδιώκουν το δεύτερο τέρμα, φτάνοντας πολύ κοντά με κοντινή προβολή του Γιώργου Σαμαρά μετά από θαυμάσια σέντρα του Anthony Stokes. Αμέσως μετά, οι γηπεδούχοι ζήτησαν δύο πέναλτι: στην πρώτη περίπτωση, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό χέρι του Efe Ambrose (ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο, αν και δεν διέφερε πολύ από τη φάση του 18ου λεπτού), ενώ στην επόμενη φάση ο Virgil van Dijk έσπρωξε κι έριξε κάτω με το δεξί του χέρι τον Callum Paterson. Στο 65’ ήρθε το δεύτερο τέρμα της Celtic, με συνοπτικές διαδικασίες: βολέ του Fraser Forster, κεφαλιά του Γιώργου Σαμαρά, κεφαλιά του Kris Commons προς τον Anthony Stokes και ο Ιρλανδός επιθετικός με θαυμάσια ενέργεια κεραυνοβόλησε τον Jamie MacDonald. Στο 73’ οι Κέλτες έφτασαν πολύ κοντά στο τρίτο τέρμα όταν, μετά από σέντρα ακριβείας του Derk Boerrigter από τα δεξιά, ο Γιώργος Σαμαράς αστόχησε με κοντινή προβολή. Επίσης, στο 84’, κοντινό σουτ του Virgil van Dijk μετά από εκτέλεση κόρνερ του Anthony Stokes, έστειλε την μπάλα ελάχιστα επάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 86’ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, με τον Teemu Pukki (πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση, αντικαθιστώντας τον Kris Commons στο 74’): η κάθετη μπαλιά του Γιώργου Σαμαρά βρήκε τον Anthony Stokes στ’ αριστερά, εκείνος ξέφυγε από τον Scott Robinson και πραγματοποίησε σκαφτή σέντρα την οποία εκμεταλλεύθηκε ο Φινλανδός επιθετικός.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Heart of Midlothian [4-1-4-1]: MacDonald, McHattie, Wilson, McGowan, McKay, Hamill, Robinson, Walker (Oliver 82'), Holt (Carrick 74'), Paterson, Billy King (Smith 67'). Ο Gary Locke άφησε στον πάγκο τους Ridgers, McGhee, Tapping, Nicholson.
Celtic [4-4-2]: Forster, Izaguirre, Ambrose, van Dijk, Lustig, Matthews (Σαμαράς 44'), Brown, Boerrigter, Ledley (Mulgrew 66'), Stokes, Commons (Pukki 74'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Rogić, Atajić, Baldé.



Ο διαιτητής William Collum έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Jamie Hamill (18’, για χέρι στη φάση του πέναλτι), Emilio Izaguirre (33’, για φάουλ επί του Jason Holt), Virgil van Dijk (62’, για φάουλ επί του Billy King), Anthony Stokes (65’, για αντικανονικούς πανηγυρισμούς), Scott Robinson (92’, για φάουλ επί του Scott Brown). Κόπηκαν 15.928 εισιτήρια στο Tynecastle Stadium του Εδιμβούργου.

Το 0-1 από τον Kris Commons στο 19’


Το 1-2 από τον Anthony Stokes στο 65’




Το 1-3 από τον Teemu Pukki στο 86’


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής:
Kilmarnock - Inverness C.T.            1-2
Partick Thistle – Aberdeen             0-3
St.Johnstone – Hibernian                1-2
St.Mirren – Motherwell                   0-1
Ross County - Dundee United          2-4
Η βαθμολογία [Celtic και St.Mirren έχουν δώσει από 5 αγώνες]: Inverness C.T. 16, Celtic 13, Motherwell 12, Aberdeen 10, Partick Thistle 8, St.Johnstone 8, Hibernian 8, Dundee United 5, Ross County 4, Kilmarnock 2, St.Mirren 1, Hearts -8


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου