Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

A.C. Milan – Celtic 2 - 0 [Τετάρτη 18.09.2013]


Αποκαρδιωτική εξέλιξη είχε ο πρώτος αγώνας της Celtic για τη φάση των Ομίλων του Champions League. Οι Κέλτες έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να φύγουν θριαμβευτές από το Μιλάνο, αντιμετωπίζοντας μια μετριότατη και ανοργάνωτη Milan που βασιζόταν κυρίως στις ατομικές ενέργειες και τα μακρινά σουτ του Mario Balotelli. Από την άλλη, οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας εμφανίστηκαν άτολμοι και φλύαροι, έδειξαν να μην πιστεύουν στη νίκη και κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους περισσότερο από όσο ήταν απαραίτητο. Με τέτοιες εμφανίσεις και τόσο χαμηλή αυτοπεποίθηση, ακόμη και η τρίτη θέση (που οδηγεί στο Europa League) δύσκολα θα κατακτηθεί. Το πρώτο μέρος ήταν οικτρό και ξεχώρισαν μόνο τα δύο πολύ επικίνδυνα σουτ του Mario Balotelli (4’ και 45’) τα οποία απέκρουσε με δυσκολία ο Fraser Forster. Στο δεύτερο μέρος οι Κέλτες προσπάθησαν να πλησιάσουν με αξιώσεις στην εστία του Christian Abbiati και απείλησαν στο 50’ με σουτ του Γιώργου Σαμαρά. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 77’, με κοντινή κεφαλιά του Sulley Muntari μετά από σέντρα του Mario Balotelli. Στο 80’ οι Κέλτες έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, όταν ο Anthony Stokes εκτέλεσε φάουλ από απόσταση 25 μέτρων και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησε η κατάρρευση: στο 82’ ο Cristián Zapata εξαπέλυσε δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Emilio Izaguirre και κατέληξε στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Fraser Forster˙ στο 86’, ο Mario Balotelli εκτέλεσε φάουλ, ο Fraser Forster απέκρουσε ασταθώς και ο Sulley Muntari με προβολή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Πολύ αποθαρρυντική αρχή, εν όψει και της αναμέτρησης με την Barcelona στο Celtic Park την 1η Οκτωβρίου.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
A.C. Milan [4-3-3]: Abbiati, Zaccardo, Zapata, Mexès, Constant (Robinho 75'), Muntari, De Jong, Nocerino, Matri (Poli 87’), Birsa (Emanuelson 63’), Balotelli. Ο Massimiliano Allegri άφησε στον πάγκο τους Amelia, Cristante, Benedičič, Iotti.
Celtic [4-4-2]: Forster, van Dijk, Lustig, Ambrose, Izaguirre, Brown, Matthews (Boerrigter 75’), Mulgrew (Biton 89’), Commons (Pukki 77’), Σαμαράς, Stokes. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Baldé, Rogić, McGeouch.
Ο Γερμανός διαιτητής Wolfgang Stark έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Efe Ambrose (66’, για φάουλ επί του Sulley Muntari), Charlie Mulgrew (75’, για φάουλ επί του Nigel de Jong), Scott Brown (85’, για φάουλ επί του Mario Balotelli). Κόπηκαν 54.623 εισιτήρια στο San Siro.


Το 1-0 στο 80’, από το σουτ του Cristián Zapata και την αλλαγή πορείας της μπάλας μετά την κόντρα στα πόδια του Emilio Izaguirre


Το 2-0 στο 86’, μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Mario Balotelli και την κοντινή προβολή του Sulley Muntari



Στην άλλη αναμέτρηση του 8ου Ομίλου: BarcelonaAjax 4-0 (Messi 22’, 55’, 75’, Piqué 69’).
Η βαθμολογία: Barcelona 3 (4-0), Milan 3 (2-0), Celtic 0 (0-2), Ajax 0 (0-4)



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου