Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Celtic – St.Johnstone 2-1 [Σάββατο 21.09.2013]


Στον έκτο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες επικράτησαν της St.Johnstone στο Celtic Park κι έφτασαν στην κορυφή την Inverness C.T. (η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά) έχοντας δώσει έναν αγώνα λιγότερο. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με εννέα παίκτες που ξεκίνησαν τον αγώνα με την Milan: τοποθέτησε στον πάγκο τον Γιώργο Σαμαρά, άφησε εκτός 18άδας τον Mikael Lustig κι έριξε στη μάχη τους Derk Boerrigter και Teemu Pukki. Ο διεθνής Φινλανδός επιθετικός ήταν εκείνος που έδωσε το προβάδισμα στους Κέλτες στο 11’: ο Charlie Mulgrew εκτέλεσε πλάγιο από τα δεξιά, ο Anthony Stokes τροφοδότησε τον Teemu Pukki ο οποίος, λίγο έξω από τη γωνία της μικρής περιοχής, πλάσαρε τον Alan Mannus περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν κι έφτασαν κοντά στο δεύτερο τέρμα στο 15’, όταν το σουτ του Adam Matthews απέκρουσε με υπερένταση ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων. Το 2-0 διαμορφώθηκε στο 26’, με αριστερό συρτό σουτ του Charlie Mulgrew έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 37’ ο Anthony Stokes πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Derk Boerrigter από πλεονεκτική θέση κατέληξε έξω από τα δοκάρια του Alan Mannus. Οι Κέλτες συνέχισαν την πίεση και στο δεύτερο μέρος, αλλά το δεξί συρτό σουτ του Anthony Stokes έφυγε ξυστά από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας στο 46’. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 66’, όταν η κεφαλιά του Stevie May κατέληξε ελάχιστα επάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Fraser Forster. Μεγάλη ευκαιρία για τη Cetic στο 76’, όταν ο Charlie Mulgrew εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Anthony Stokes έπιασε κεφαλιά και η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Alan Mannus, για να διώξει πριν τη γραμμή και προ του Γιώργου Σαμαρά ο Steven MacLean. Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να μειώσουν με αντεπίθεση στο 77’, όταν ο Chris Millar βρέθηκε σε θέση βολής και απέκρουσε σωτήρια ο Fraser Forster. Τελικώς, το 2-1 επετεύχθη στο 81’, μετά από οργανωμένη επίθεση διαρκείας της St.Johnstone: ο Dave Mackay πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά και ο Liam Caddis πετάχτηκε προλαβαίνοντας τον Efe Ambrose για να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Fraser Forster. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, αφού οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ισοφαρίσουν και ζήτησαν πέναλτι (μάλλον αβάσιμα) όταν υποστήριξαν ότι ο Steven MacLean ανατράπηκε από τον Anthony Stokes. Λίγο αργότερα, κεφαλιά του Gary McDonald μετά από σέντρα του Brian Easton αιφνιδίασε τον Fraser Forster, αλλά το αριστερό δοκάρι αποσόβησε την ισοφάριση και στην επαναφορά το σουτ του Dave Mackay απέκρουσε ο Fraser Forster. Εν κατακλείδι, ενώ οι Κέλτες θα μπορούσαν να είχαν επιτύχει μια άνετη και ευρεία νίκη, κινδύνευσαν να φύγουν ηττημένοι…


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Forster, Matthews (Biton 46'), Izaguirre, Ambrose, van Dijk, Brown, Boerrigter, Commons (Σαμαράς 59'), Mulgrew, Stokes, Pukki (Baldé 87'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Rogić, Atajić, McGeouch.
St.Johnstone [4-4-2]: Mannus, MacKay, Wright, Anderson, Easton, Cregg (Hasselbaink 87'), Millar, McDonald, Wotherspoon (Caddis 68'), Murray Davidson (May 61'), MacLean. Ο Tommy Wright άφησε στον πάγκο τους Banks, Scobie, Miller, Edwards.
Ο διαιτητής Alan Muir έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Patrick Cregg (69’, για φάουλ επί του Γιώργου Σαμαρά), Steven Anderson (78’, για φάουλ επί του Teemu Pukki), Fraser Forster και Liam Caddis (82’, για αψιμαχία μεταξύ τους). Κόπηκαν 45.220 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το 1-0 από τον Teemu Pukki στο 11’



Το 2-0 από τον Charlie Mulgrew στο 26’




Το 2-1 από τον Liam Caddis στο 81’



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής:
Aberdeen - Inverness C.T.            1-0
HibernianSt.Mirren                   2-0
Partick ThistleKilmarnock          1-1
Ross CountyHearts                    2-1
Dundee UnitedMotherwell         2-2
Η βαθμολογία [Celtic και St.Mirren έχουν δώσει από 6 αγώνες]: Inverness C.T. 16, Celtic 16, Aberdeen 13, Motherwell 13, Hibernian 11, Partick Thistle 9, Dundee United 9, St.Johnstone 8, Ross County 7, Kilmarnock 3, St.Mirren 1, Hearts –8


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4609]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/24089866]
http://spfl.co.uk [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3634819/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου