Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

St.Mirren - Celtic 1 - 2 [Σάββατο 2.3.2013]

Αυτήν τη φορά, οι Κέλτες απέφυγαν τις κακοτοπιές και πήραν μιαν άτυπη εκδίκηση για την ήττα τους από τη St.Mirren στις 27.1.2013, που τους κόστισε τη συμμετοχή στον τελικό του League Cup. Έτσι, την Κυριακή 14 Απριλίου, η Celtic θα αντιμετωπίσει την Dundee United στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Σκωτίας, στο Hampden Park της Γλασκώβης (το άλλο ζευγάρι αποτελούν οι Hibernian και Falkirk), για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.
Οι πρωταθλητές Σκωτίας ήσαν ανώτεροι και πήραν μια νίκη που κυνήγησαν με πείσμα και πάθος. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με τέσσερις αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που ηττήθηκε από τη Motherwell: επανήλθαν οι Kelvin Wilson, Joe Ledley, Efetobore Ambrose (τον οποίον τοποθέτησε στο κέντρο του γηπέδου) και Gary Hooper. Να σημειωθεί ότι εξαιρετικά αποδοτική περίοδο διανύει ο James Forrest, από τον οποίον ξεκίνησαν και τα δύο κέλτικα τέρματα. Οι Κέλτες έδειξαν από νωρίς τις απειλητικές τους διαθέσεις και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 5’: ο James Forrest, αφού ταλαιπώρησε τον Paul Dummett, τροφοδότησε τον Joe Ledley μέσα στη μικρή περιοχή και ο διεθνής Ουαλλός μέσος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Craig Samson. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 13’, εκμεταλλευόμενοι αμυντικό λάθος: ο Emilio Izaguirre προσπάθησε να αποκρούσει με κεφαλιά την μπαλιά του Lee Mair, η μπάλα κατέληξε στον John McGinn και ο αμυντικός από την Ονδούρα πρόσφερε έτοιμο τέρμα στον Esmaël Ruti Tavares Cruz da Silva Gonçalves - ο Πορτογάλος επιθετικός παραβίασε την εστία του Fraser Forster με κοντινή κεφαλιά. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 21’ από τον Anthony Stokes: ο James Forrest εκτέλεσε συρτό κόρνερ προς τον Gary Ηooper και ο Άγγλος τροφοδότησε και πάλι τον James Forrest, τη σέντρα του οποίου αξιοποίησε με θαυμάσια κεφαλιά ο Anthony Stokes. Το μόνο που έχει να κάνει τώρα η Celtic, είναι να ξορκίσει τα φαντάσματα του Hampden Park και να κατακτήσει το Double.
Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
St.Mirren: Samson, van Zanten, Dummett (Parkin 86'), Mair, McAusland, McGowan (Carey 73'), Teale, Newton, Thompson, John McGinn, Gonçalves. Ο Danny Lennon άφησε στον πάγκο τους Adam, Mclean, Guy.
Celtic: Forster, Matthews, Izaguirre, Ambrose, Wilson, Rogne (Kayal 81'), Ledley, Forrest, Wanyama, Stokes (Σαμαράς 71'), Hooper (Commons 91'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Miku.
Ο διαιτητής Alan Muir (βοηθούμενος από τους George Drummond, Joseph Lawson και George Salmond) έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Steven Thompson (25’, για φάουλ επί του Kelvin Wilson). Κόπηκαν 5.572 εισιτήρια στο St Mirren Park της πόλης Paisley.


Το 1-2 από τον Anthony Stokes στο 21’


Ικανοποιημένος ο Neil Lennon με το αποτέλεσμα



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του 6ου Γύρου (προημιτελική φάση):
Dundee - Dundee United                       1-2
Kilmarnock - Hibernian                         2-4
Hamilton Academical - Falkirk              1-2


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3750]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21556779]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου