Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ross County - Celtic 3 - 2 [Σάββατο 09.03.2013]


Στον 30ό αγώνα τους για τη Scottish Premier League, οι Κέλτες υπέστησαν την έκτη τους ήττα (δεύτερη συνεχόμενη και τέταρτη εκτός έδρας) -σε μιαν αναμέτρηση που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους πρωταθλητές και κατέληξε οικτρή αποτυχία, κυρίως λόγω της αμυντικής αποσύνθεσης. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με πέντε αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που ηττήθηκε από τη Juventus: ξεκίνησαν οι Efe Ambrose, Rami Gershon, Dylan McGeouch, Miku και Anthony Stokes˙ ο Kris Commons αγωνίστηκε στο τελευταίο 25λεπτο, ενώ οι Adam Matthews, Victor Wanyama, Emilio Izaguirre και Γιώργος Σαμαράς έμειναν εκτός αποστολής. Η Ross County παρέμεινε αήττητη για 11ο συνεχές παιχνίδι, πέρασε στην τρίτη θέση (προσπερνώντας την Inverness C.T. η οποία βρίσκεται σε αγωνιστική κάμψη εσχάτως) και καλοβλέπει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην προκριματική φάση του Champions League.
Οι Hoops πήραν το προβάδισμα στο 15’ με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ από τον Charlie Mulgrew. Το κόρνερ είχε παραχωρήσει ο τερματοφύλακας Michael Fraser, αποκρούοντας σουτ του Gary Hooper. Ο Charlie Mulgrew εκτέλεσε από τα δεξιά, η μπάλα πήρε ύψος και πολύ φάλτσο (βοήθησε και ο ισχυρός αέρας), ο Michael Fraser προσπάθησε να διώξει με δεξιά γροθιά αλλά «έπιασε αέρα» και είδε την εστία του να παραβιάζεται.
Στο 21’ οι Κέλτες διπλασίασαν τα τέρματά τους: ο Anthony Stokes τροφοδότησε τον Dylan McGeouch, εκείνος έστειλε την μπάλα προς τον Gary Hooper και ο Άγγλος επιθετικός, με σκαφτό (και πολύ φαλτσαριστό) σουτ εν κινήσει και από πλάγια θέση, «κρέμασε» τον Michael Fraser.
Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Celtic θα έκανε περίπατο στα Highlands, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν κι εκμεταλλεύθηκαν τα αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα των Bhoys. Πρώτα, μείωσαν με τον Grant Munro στο 30’: ο Mihael Kovačević πραγματοποίησε «γέμισμα» προς την περιοχή της Celtic, ο Kelvin Wilson απέκρουσε ασθενώς με το κεφάλι και ο Grant Munro με αριστερό βολέ από το ημικύκλιο της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Fraser Forster.
Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 36’ ήρθε η ισοφάριση: από τα δεξιά, ο Iain Vigurs απέφυγε πρώτα τον Charlie Mulgrew και μετά τον Joe Ledley, πραγματοποίησε σέντρα και ο Samuel Morrow (εκμεταλλευόμενος την αποτυχημένη απόκρουση του Kelvin Wilson, καθώς και την αδράνεια των Efe Ambrose και Dylan McGeouch) κατάφερε να κατεβάσει την μπάλα με το κεφάλι και να πλασάρει από κοντά τον Fraser Forster. Ολόκληρη η αμυντική γραμμή της Celtic, σε πλήρη κατάρρευση…
Στο δεύτερο μέρος, οι Κέλτες ανοίχτηκαν προσπαθώντας να πάρουν και πάλι το προβάδισμα, αλλά σπατάλησαν πολύ καλές ευκαιρίες με τους Miku, Hooper και Stokes. Και, σα να μην έφτανε τόση αφλογιστία, οι γηπεδούχοι (οι οποίοι έχασαν δύο σπάνιες ευκαιρίες μετά από παιδαριώδη αμυντικά σφάλματα) κατάφεραν να κλέψουν τη νίκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων: ο Βαγγέλης Οικονόμου, από το κέντρο του γηπέδου, έβγαλε καταπληκτική μακρινή μπαλιά για τον Steffen Wohlfarth και ο Γερμανός επιθετικός, από το ύψος της μικρής περιοχής, εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια του Kelvin Wilson και την αποτυχημένη έξοδο του Fraser Forster πετυχαίνοντας με κεφαλιά το νικητήριο τέρμα των γηπεδούχων και διασύροντας για μία ακόμη φορά τα κέλτικα μετόπισθεν.
  


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Ross County [4-5-1]: Fraser, Munro, Boyd, Οικονόμου, Kovačević, Kettlewell, Lawson, Vigurs, Quinn (Hainault 86'), Scott, Morrow (Wohlfarth 75'). Ο Derek Watt Adams άφησε στον πάγκο τους McCarthy, Cooper, Ross, Glen, Porritt.
Celtic [3-4-1-2]: Forster, Ambrose, Gershon (Commons 65'), Wilson, Mulgrew, Ledley, Kayal, McGeouch (Rogne 68'), Miku, Stokes (Watt 79'), Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Rogić, McCourt, Lassad Nouioui.
Ο διαιτητής William Collum έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Beram Kayal (52’, για φάουλ επί του Iain Vigurs) και Nicolás Ladislao Fedor Flores "Miku" (83’, για φάουλ επί του Scott Boyd). Κόπηκαν 6.031 εισιτήρια στο Victoria Park της πόλης Dingwall.


Το 0-1 από τον Charlie Mulgrew στο 15’


Το 0-2 από τον Gary Hooper στο 21’


Το 1-2 από τον Grant Munro στο 30’


Το 2-2 από τον Sam Morrow στο 36’


Το 3-2 από τον Steffen Wohlfarth στο 91’

Απογοητευμένος ο Neil Lennon

Θριαμβευτής ο Derek Adams



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 30ής αγωνιστικής:
Aberdeen – Motherwell               0-0
Dundee - Inverness C.T.              1-1
St.Johnstone – Kilmarnock          2-0
St.Mirren - Dundee United          0-0
Hibernian Hearts                      0-0
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (44) 62, Motherwell (30) 47, Ross County (30) 45, Inverness C.T. (30) 44, St.Johnstone (31) 44, Hibernian (30) 40, Dundee United (30) 39, Kilmarnock (30) 38, Aberdeen (30) 38, Hearts (31) 34, St.Mirren (30) 33, Dundee (30) 19

Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3776]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21639253]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου