Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

St Johnstone - Celtic 2 - 1 [Σάββατο 15.09.2012]


Παρά την απουσία της Rangers από τη μεγάλη Κατηγορία του Πρωταθλήματος Σκωτίας (τουλάχιστον για δύο ακόμη περιόδους), τα στραβοπατήματα της Celtic (δύο ισοπαλίες και μία ήττα, μόλις σε πέντε αναμετρήσεις) έχουν καταστήσει την τρέχουσα διοργάνωση ιδιαίτερα αμφίρροπη. Ενώ ξεκίνησαν με τον ιδανικό τρόπο, προβλημάτισαν στη συνέχεια και απογοήτευσαν στο τέλος οι Κέλτες, γνωρίζοντας την ήττα από την (έως σήμερα) ουραγό St Johnstone –στον πέμπτο τους αγώνα για τη Scottish Premier League. Στο McDiarmid Park της πόλης Perth, ο Neil Lennon παρέταξε μια ενδεκάδα με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη που καθηλώθηκε στο 2-2 με Hibernian (πρώτη εμφάνιση για τον νεοαποκτηθέντα "Miku", επιστροφή για τους Charlie Mulgrew, Scott Brown και Kris Commons, στη θέση των Adam Matthews, Filip Twardzik, Patrick McCourt και Tony Watt), αλλά και πάλι δεν του βγήκε η συνταγή –η απουσία του τραυματισμένου Γιώργου Σαμαρά είναι περισσότερο από εμφανής. Η Celtic ξεκίνησε δυνατά κι επιθετικά (η πάγια τακτική του Neil Lennon) και προηγήθηκε στο 4’, στην πρώτη οργανωμένη της επίθεση: ο Gary Hooper τροφοδότησε τον Kris Commons, ο οποίος με αριστερό συρτό δυνατό σουτ (περίπου 23 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Alan Mannus. Όμως, οι γηπεδούχοι ανασυγκροτήθηκαν, ξεπέρασαν το σοκ και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 18’: ο Rowan Vine βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Gregory Tadé και ο Γάλλος επιθετικός «εκτέλεσε» με δυνατό σουτ τον Fraser Forster, από την οριζόντια γραμμή της μεγάλης περιοχής. Με τη σέντρα, οι Κέλτες πέρασαν στην αντεπίθεση και ζήτησαν πέναλτι όταν ο Steven Anderson ανέτρεψε (από πίσω) μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Kris Commons, αλλά ο διαιτητής Euan Norris αρνήθηκε να καταλογίσει την εμφανέστατη παράβαση. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και πήραν τη νίκη στο 80’ με θαυμάσιο σουτ του Ολλανδού Nigel Hasselbaink που «κρέμασε» τον Fraser Forster. Είναι σαφές πως τέτοια εμφάνιση δεν επιτρέπεται απέναντι στην Benfica, διότι το αποτέλεσμα θα είναι διασυρμός…

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
St Johnstone (4-4-2): Mannus, MacKay, Wright, Anderson, Miller, Cregg, Davidson (Millar 22’), Craig, Pawlett (Hasselbaink 78’), Tadé, Vine (MacLean 87’). Ο Stephen Lomas άφησε στον πάγκο τους Tuffey, Caddis, Scobbie, Christopher Kane.
Celtic (4-4-2): Forster, Izaguirre (Rogne 61’), Wilson, Mulgrew, Lustig, Brown (Nouioui 79’), Commons, Forrest, Wanyama, Miku (Watt 58’), Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Fraser, Ibrahim, McGregor.
Ο διαιτητής Euan Norris έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Patrick Cregg (11’), Chris Millar (55’), Emilio Izaguirre (58’), Steven Anderson (66’), Liam Craig (81’), Kris Commons (82’), Victor Wanyama (84’), Charlie Mulgrew (92’).
Το 0-1 από τον Kris Commons

Ο Gregory Tadé ισοφαρίζει

 Η ανατροπή του Kris Commons από τον Steven Anderson˙ ο Euan Norris αρνείται να καταλογίσει το καταφανέστατο πέναλτι.

Το 2-1 από τον Rowan Vine



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Dundee United – Ross County          0-0
Dundee – Motherwell                       1-2
Hibernian – Kilmarnock                    2-1
Inverness C.T. – Aberdeen              1-1
St Mirren – Hearts                         2-0
Η βαθμολογία (σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα): Motherwell (6) 12, Hibernian (6) 11, St Mirren (6) 9, Dundee United (5) 8, Celtic (5) 8, Ross County (6) 8, Aberdeen (6) 7, Kilmarnock (6) 6, Hearts (6) 6, St Johnstone (6) 5, Inverness C.T. (6) 4, Dundee (6) 4.


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19527906]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/news/vine-strike-shocks-celtic-135343549.html]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3087]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου