Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Celtic - Hibernian 2 - 2 [Σάββατο 01.09.2012]

Δύο φορές προηγήθηκαν οι Κέλτες και άλλες τόσες ισοφάρισε η αξιόμαχη και πεισματάρα Hibernian στη σαββατιάτικη αναμέτρηση του Celtic Park. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί και «τιμωρία» για τη σωρεία χαμένων ευκαιριών από την πλευρά των γηπεδούχων. Ο Neil Lennon παρέταξε ένα νεανικό σχήμα (αφήνοντας εκτός αποστολής τους Scott Brown, Γιώργο Σαμαρά, Charlie Mulgrew και ρίχνοντας στη μάχη τον Kris Commons μόλις στο 74’), προσπαθώντας να δώσει την ευκαιρία σε νέους παίκτες (προερχόμενους, κυρίως, από την Ακαδημία Νέων) να αποκτήσουν αγωνιστική εμπειρία. Οι πρωταθλητές Σκωτίας ξεκίνησαν πολύ δυνατά, επιδιώκοντας το γρήγορο τέρμα (τακτική στην οποία δικαίως επιμένει ο Neil Lennon) και το πέτυχαν στο 10’ με τον Mikael Lustig: ο Patrick McCourt εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο διεθνής Σουηδός αμυντικός έπιασε δεξί σουτ (επάνω στην κίνηση και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή) παραβιάζοντας την εστία του Ben Williams. Η Celtic συνέχισε να πιέζει, αλλά οι προσπάθειες των παικτών της σταματούσαν είτε στα δοκάρια (δύο φορές με τον Gary Hooper), είτε στον εντυπωσιακό τερματοφύλακα της Hibernian. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αποφασιστικότητα στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 53’ με τον Tim Clancy, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε κακή συνεννόηση μεταξύ του Mikael Lustig και του Fraser Forster. Οι Κέλτες ξεπέρασαν την ψυχρολουσία και ο Mikael Lustig έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του στο 69’, διορθώνοντας το προηγούμενο λάθος του –αν και πρέπει να χρεωθεί μάλλον ως αυτογκόλ: ο Filip Twardzik εκτέλεσε μακρινό φάουλ προς την εστία της Hibernian, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Ben Williams, ο Σουηδός που καιροφυλακτούσε επιχείρησε κοντινή προβολή, οι αμυντικοί της Hibernian (Hanlon και McPake) μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τα πόδια του James McPake. Όμως, η ομάδα του Εδιμβούργου αντέδρασε γρήγορα και μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 73’ με τον Paul Cairney, ο οποίος «χόρεψε» τον Adam Matthews και πλάσαρε υποδειγματικά τον Fraser Forster. Στο υπολειπόμενο εικοσάλεπτο, οι Κέλτες δεν μπόρεσαν (παρά τις επίμονες προσπάθειές τους) να πάρουν τη νίκη και πέταξαν δύο πολύτιμους βαθμούς.
Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic (4-4-2): Forster, Matthews, Lustig, Wilson, Izaguirre, Forrest, Wanyama (Irvine 46’), Filip Twardzik, McCourt (Commons 74’), Watt, Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Slane, McGregor, Chalmers, Fraser.
Hibernian (4-4-2): Williams, Clancy, McPake, Hanlon, Maybury, Wotherspoon (Sproule 87’), Deegan (Stevenson 87’), Claros, Cairney, Doyle, Griffiths. Ο Patrick Fenlon άφησε στον πάγκο τους Antell, Handling, Stanton, Caldwell, Kuqi.
Ο διαιτητής Iain Brines δεν έδειξε ούτε μία κάρτα. Κόπηκαν 45.867 εισιτήρια στο Celtic Park.
Το 1-0 με το σουτ του Mikael Lustig


Η προβολή του Mikael Lustig για το 2-1


Ο Tim Clancy εκμεταλλεύεται το μπέρδεμα μεταξύ του Mikael Lustig και του Fraser Forster και σημειώνει το 1-1


Το 2-2 από την έξοχη ατομική ενέργεια του Paul Cairney

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
St Johnstone – Dundee United             0-0
Hearts – Dundee                                   0-1
Motherwell – Inverness C.T.                 4-1
Aberdeen – St Mirren                          0-0
Ross County – Kilmarnock                     0-0
Η βαθμολογία (σε παρένθεση, οι αγώνες που έχει δώσει κάθε ομάδα): Motherwell (5) 9, Celtic (4) 8, Hibernian (5) 8, Dundee United (4) 7, Ross County (5) 7, St Mirren (5) 6, Hearts (5) 6, Kilmarnock (5) 6, Aberdeen (5) 6, Dundee (5) 4, Inverness C.T. (5) 3, St Johnstone (5) 2


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19378041]
Eurosport http://uk.eurosport.yahoo.com/news/celtic-held-hibs-162256231.html]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3035]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου