Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Celtic – Dundee 2 - 0 [Σάββατο 22.09.2012]

Παρά τη συντριπτική τους υπεροχή, οι Κέλτες πέτυχαν ένα φτωχό 2-0 εις βάρος ενός σαφώς υποδεέστερου αντιπάλου. Ήταν η τρίτη νίκη για τη Celtic, στον έκτο της αγώνα για τη φετινή Scottish Premier League, που της έδωσε την ευκαιρία να πλησιάσει στους δύο βαθμούς την πρωτοπόρο Motherwell –και, μάλιστα, με έναν αγώνα λιγότερο. Ο Neil Lennon έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα που αντιμετώπισε την Benfica: Lassad Nouioui και Gary Hooper αντί των τραυματιών Mikael Lustig και Nicolás Ladislao Fedor Flores "Miku". Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Dundee στάθηκε με αξιοπρέπεια στον αγωνιστικό χώρο και, μάλιστα, δημιούργησε και κάποιες καλές ευκαιρίες για να πετύχει τέρμα. Να σημειωθεί ότι η ενδεκάδα των φιλοξενουμένων περιελάμβανε τρεις πρώην Κέλτες: τον 40χρονο τερματοφύλακα Robert Douglas (2000-2005), τον αμυντικό Gary Irvine (2006-2007) και τον μέσο Ryan Conroy (2005-2001) και, μάλιστα, ο Robert Douglas έσωσε την εστία του από την παραβίαση σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Οι Κέλτες είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 39’, αλλά ο Robert Douglas απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Scott Brown. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Kyle Benedictus είχε ανατρέψει τον Lassad Nouioui λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 43’ κατάφεραν να προηγηθούν με τον Gary Hooper: ο Victor Wanyama, από το κέντρο του γηπέδου, βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Scott Brown έξω από τη μεγάλη περιοχή, εκείνος τροφοδότησε τον Gary Hooper και ο Άγγλος επιθετικός, αφού ξέφυγε από τον Iain Davidson, «εκτέλεσε» από πλάγια θέση τον Robert Douglas στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του. Το 2-0 έγινε στο 49’ από τον Victor Wanyama, με δυνατό φαλτσαριστό σουτ (επάνω στην κίνηση, μετά από πάσα του Emilio Izaguirre) έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Forster, Matthews, Izaguirre, Wilson, Mulgrew, Brown (Ambrose 86'), Commons (McGeouch 73'), Forrest, Wanyama, Lassad Nouioui (Watt 65'), Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Rogne, McCourt, Ibrahim.
Dundee [4-5-1]: Douglas, Irvine, Lockwood, Benedictus, Davidson, Conroy, Kerr, Baird (Riley 71'), Milne (Boyle 66'), McAlister, Nish. Ο Barry Martin Smith άφησε στον πάγκο τους Baird, Gallaghe, Easton, Webster.
Ο διαιτητής John Beaton έδειξε την κίτρινη κάρτα σε δύο παίκτες των φιλοξενουμένων: στους Kyle Benedictus (23’) και James McAlister (87’). Κόπηκαν 41.073 εισιτήρια στο Celtic Park.
 Η ανατροπή του Lassad Nouioui από τον Kyle Benedictus στο 38’
 
Ο Robert Douglas αποκρούει το πέναλτι του Scott Brown στο 39’

Το 1-0 από τον Gary Hooper στο 43’



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Dundee United – Hearts           0-3
Hibernian – Inverness C.T.        2-2
Kilmarnock – St Mirren             3-1
Ross County – St Johnstone      1-2
Aberdeen – Motherwell             3-3
Η βαθμολογία (όλες οι ομάδες έχουν δώσει από 7 αγώνες, εκτός από τις Dundee United και Celtic που έχουν δώσει από 6 αγώνες): Motherwell 13, Hibernian 12, Celtic 11, Hearts 9, Kilmarnock 9, St Mirren 9, Dundee United 8, Aberdeen 8, Ross County 8, St Johnstone 8, Inverness C.T. 5, Dundee 4.


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19620306]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3118]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου