Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ajax - Celtic 4 - 0 [Σάββατο 21.07.2012]

Απογοητευτική εμφάνιση και βαριά ήττα για τους Κέλτες στο Amsterdam Arena, με 4-0 από τον Ajax. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καταιγιστικό πρώτο ημίωρο, στο οποίο κατάφεραν να προηγηθούν με 3-0. Στο 13’, ο Siem De Jong άνοιξε το σκορ με άπιαστο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Celtic. Στο 21’ ο Viktor Fischer πέρασε συρτή μπαλιά στον αφύλακτο Kolbeinn Sigthorsson, ο οποίος έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Fraser Forster για το 2-0. Στο 27’ ο Thulani Serero ξέφυγε από τον Thomas Rogne και πλάσαρε τον Fraser Forster, τριπλασιάζοντας τα τέρματα των Ολλανδών. Το 3-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, ενώ οι Κέλτες ματαίως ζήτησαν δύο φορές πέναλτι, σε αντίστοιχες ανατροπές των Gary Hooper και James Forrest. Στο δεύτερο μέρος, η Celtic προσπάθησε να επιτεθεί με αξιώσεις, αλλά οι επιθετικοί της δεν τα κατάφεραν. Και, σα να μην έφταναν όλα αυτά, αποβλήθηκε ο Charlie Mulgrew ο οποίος απέκρουσε την μπάλα με το χέρι καθώς αυτή κατευθυνόταν στα δίχτυα μετά από σουτ του Viktor Fischer. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Daley Blind στο 66’ και σημείωσε το τελικό 4-0.
Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Ajax (4-4-2): Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Blind, Dijks, De Jong, Serero, Anita, Fischer, Lukoki, Sigthorsson. Ως αναπληρωματικοί αγωνίστηκαν οι: Cillessen, Ebecilio, Klassen, Schone, Ozbiliz, Koppers, Ligeon, Veltman, Denswil.
Celtic (3-4-1-2): Forster, Rogne (Kelvin Wilson 63’), Wanyama, Mulgrew, Matthews (Lustig 63’), Brown, Forrest (Commons 77’), Ledley, Izaguirre (Filip Twardzik 63’), Stokes (Bangura 77’), Hooper (Murphy 77’). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska και McGeouch.

Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2826]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/news/hoops-outclassed-ajax-193511270.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου