Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Zenit Saint Petersburg - Celtic 3 - 0 [Πέμπτη 22.2.2018]


Επιστροφή στις ευρωπαϊκές απογοητεύσεις για τη Celtic, ήττα και παράδοση άνευ όρων, αποχώρηση από το Europa League με σκυμμένο κεφάλι. Η εμφάνιση της Celtic δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα της ομάδας στον πρώτο αγώνα, με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη ήττα-αποκλεισμό από τους αποφασισμένους και ψυχωμένους Ρώσους. Ο Branislav Ivanović πέτυχε το πρώτο τέρμα στο 8’, αξιοποιώντας με κεφαλιά την εκτέλεση κόρνερ από τον Leandro Paredes, αφύλακτος στο κέντρο της άμυνας και νικώντας τον Jozo Šimunović σε εναέρια μονομαχία. Στο 27’ ο Daler Kuzyaev, με θαυμάσιο δεξί σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, «κρέμασε» τον Dorus de Vries και πέτυχε το 2-0. Οι Κέλτες έψαξαν για το γκολ που θα τους έφερνε κοντά στην πρόκριση, αλλά όλες τους οι επιθετικές ενέργειες ήταν άτολμες και σπασμωδικές. Αντ’ αυτού, ήρθε η πλήρης και οριστική κατάρρευση στο 61’, όταν Aleksandr Kokorin πέτυχε το 3-0 με κοντινό δεξί σουτ αξιοποιώντας σέντρα του Branislav Ivanović από τα δεξιά˙ αδιαμφισβήτητη η ευθύνη του Mikael Lustig στη φάση αυτή. Οι Κέλτες πήραν κάποιες επιθετικές πρωτοβουλίες στη συνέχεια, αλλά ήταν όλες χλιαρές και ακίνδυνες. Άλλη μία ευρωπαϊκή χρονιά έληξε άδοξα και χωρίς πολλές συγκινήσεις.









Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Zenit [4-2-2-2 και 4-3-3]: Andrey Lunev, Branislav Ivanović (Igor Smolnikov 87’), Miha Mevlja, Emanuel Mammana, Domenico Criscito, Leandro Paredes, Matías Kranevitter, Daler Kuzyayev, Emiliano Rigoni (Sebastián Driussi 84’), Anton Zabolotny (Aleksandr Yerokhin 76’), Aleksandr Kokorin. Ο Roberto Mancini άφησε στον πάγκο τους Yuri Lodygin, Denis Terentyev, Dmitry Poloz, Yuri Zhirkov.
Celtic [3-5-1-1]: Dorus de Vries, Kristoffer Ajer, Mikael Lustig, Jozo Šimunović, Kieran Tierney, Jules Olivier Ntcham, Scott Brown, Kouassi Eboue (Tomas Rogić 46’), Callum McGregor (Scott Sinclair 62’), James Forrest (Charles Musonda Junior 71’), Moussa Dembélé. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Scott Bain, Jack Hendry, Odsonne Édouard, Calvin Miller.

Ο Ισπανός διαιτητής Antonio Miguel Mateu Lahoz έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Daler Kuzyayev (11’, για φάουλ επί του James Forrest), Leandro Paredes (21’, για φάουλ επί του James Forrest), Kouassi Eboue (36’, για φάουλ επί του Domenico Criscito), Moussa Dembélé (45’+1’, για φάουλ επί του Branislav Ivanović). Κόπηκαν 50.492 εισιτήρια στο Krestovsky Stadium (άλλως, Saint Petersburg Stadium ή Zenit Arena).  

Το 1-0 από τον Branislav Ivanović στο 8’


Το 2-0 από τον Daler Kuzyayev στο 27’


Το 3-0 από τον Aleksandr Kokorin στο 61’
  


Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο brendan Rodgers πριν την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά η εξέλιξη και η αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας τον προσγείωσαν ανώμαλα.



Συγκινητική η παρουσία των φίλων της Celtic στις κερκίδες του γηπέδου…


…αλλά οι Ρώσοι οπαδοί ήταν εκείνοι που έφυγαν ευχαριστημένοι.




Χωρίς πολλά λόγια…



Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου