Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Celtic - Partick Thistle 3 - 2 [Σάββατο 9.2.2018]

Λαχτάρησε η Celtic, αλλά πέρασε στους 8 (προημιτελική φάση) του Scottish Cup, επικρατώντας της συμπολίτισσας Partick Thistle στο Celtic Park. Ήρωας της αναμέτρησης ο James Forrest, ο οποίος πέτυχε και τα τρία τέρματα. Πριν την έναρξη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Ιρλανδού διεθνή μέσου Liam William Peter Miller (γέννημα-θρέμμα της Celtic, αγωνίστηκε με την ομάδα έως το 2004), ο οποίος απεβίωσε την ίδια ημέρα (σε ηλικία μόλις 36 ετών), χτυπημένος από καρκίνο στο πάγκρεας. Το παιχνίδι είχε ένταση και ρυθμό, και σ’ αυτό βοήθησε το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν αλλά έπαιξαν ανοιχτά. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Κέλτες προηγούνταν ήδη με 2-0 με δύο τέρματα του James Forrest: στο 3’ με δεξί σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, και στο 10’ με θαυμάσια ατομική προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με δεξί σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Οι κυπελλούχοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 20’ με αριστερό σουτ του Kris Doolan, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε παιδαριώδες λάθος του Jozo Šimunović. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Moussa Dembélé έσπρωξε και έριξε κάτω τον Danny Devine, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε ποινή. Στο 54’ ο James Forrest πέτυχε το πρώτο hat-trick της σταδιοδρομίας του, με θαυμάσιο ελιγμό και δεξί σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Στο 59’ ο διαιτητής δεν έδειξε κάρτα στον τερματοφύλακα Tomáš Černý, ο οποίος με το δεξί του πόδι βρήκε στο πρόσωπο και στο στέρνο τον Moussa Dembélé Κι ενώ η Celtic έψαχνε και άλλα τέρματα, η Partick Thistle ήταν εκείνη που βρήκε δίχτυα στο 84’ όταν ο Conor Sammon (ίσως ξεκινώντας από θέση offside) ξέφυγε από τον Jozo Šimunović και με δεξί σουτ πέτυχε το 3-2.









Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Dorus de Vries, Mikael Lustig, Kristoffer Ajer, Jozo Šimunović, Kieran Tierney, Scott Brown, Jules Olivier Ntcham, James Forrest (Kouassi Eboue 87’), Charles Musonda Junior (Callum McGregor 65’), Scott Sinclair (Odsonne Édouard 79’), Moussa Dembélé. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Scott Bain, Cristian Gamboa, Tomas Rogić, Calvin Miller.
Partick Thistle [4-2-3-1]: Tomáš Černý, Paul McGinn, Danny Devine, Baily Cargill, Callum Booth, Martin Woods (Andrew McCarthy 79’), Adam Barton (Abdul Osman 57’), Blair Spittal, Ryan Edwards, Chris Erskine, Kris Doolan (Conor Sammon 60’). Ο Alan Maxwell Archibald άφησε στον πάγκο τους Ryan Scully, Mustapha Dumbuya, James Penrice, Miles Storey.

Ο διαιτητής Steven McLean έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Danny Devine (38’, για φάουλ επί του Kieran Tierney). Κόπηκαν 24.191 εισιτήρια στο Celtic Park.

 Ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη της αναμέτρησης, προς τιμήν του εκλιπόντος Liam Miller


Το 1-0 από τον James Forrest στο 3’


Το 2-0 από τον James Forrest στο 10’


Το 2-1 από τον Kris Doolan στο 20’ 


 Η μοναδική κάρτα που έδειξε ο διαιτητής Steven McLean, ήταν στον Danny Devine, για φάουλ επί του Kieran Tierney στο 38’



Το 3-1 από τον James Forrest στο 54’ 


Στο 59’, οι Κέλτες ζήτησαν πέναλτι γι’ αυτήν την ενέργεια του Tomáš Černý επί του Moussa Dembélé 


Το 3-2 από τον Conor Sammon στο 84’ 


   

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του 5ου Γύρου:
Cove Rangers – Falkirk                          1-3
Dundee Motherwell                            0-2
Greenock Morton Dumbarton             3-0
Hearts - St.Johnstone                         3-0
Kilmarnock - Brora Rangers                  4-0
Ayr United Rangers                            1-6
Aberdeen - Dundee United                   4-2      


Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου