Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Hibernian - Celtic 2 - 2 [Κυριακή 10.12.2017]


Αν μη τι άλλο, οι φετινές αναμετρήσεις μεταξύ Celtic και Hibernian προσφέρουν (μέχρι τώρα, τουλάχιστον) χορταστικό θέαμα και πολλά τέρματα: τρεις αναμετρήσεις, 14 τέρματα, ανατροπές και συγκινήσεις. Αυτήν τη φορά, στο Easter Road, επαναλήφθηκε το σκορ της πρώτης αναμέτρησης στο Celtic Park, αν και λίγο έλειψε να ήταν διαφορετικό, σε μια αναμέτρηση γεμάτη ρυθμό και πολλή κινητικότητα. Πάντως, οι Κέλτες παραμένουν αήττητοι σε 68 συνεχόμενες εγχώριες αναμετρήσεις, αν και όλοι οι αντίπαλοι φιλοδοξούν να δώσουν τέλος στην επίδοση αυτή. η Celtic έχασε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 19’, όταν ο James Forrest αστόχησε ουσιαστικά προ κενής εστίας –ο τερματοφύλακας Ofir Meir Marciano δεν μπορούσε να αντιδράσει. Οι Κέλτες πήραν το προβάδισμα στο 59’ με κοντινό αριστερό σουτ του Scott Sinclair, αφού είχε προηγηθεί σουτ του Odsonne Édouard στο δοκάρι. Στο 64’, και πάλι ο Scott Sinclair, αυτήν τη φορά με δεξί σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αν και η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Marvin Bartley, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της εστίας του αιφνιδιασμένου Ofir Meir Marciano. Στο 74’ ο Scott Sinclair σκόραρε και πάλι, με αριστερό σουτ από πλάγια θέση, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως offside. Στη συνέχεια, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι Κέλτες μάλλον είχαν επαναπαυτεί. Στο 76’ ο Efe Ambrose σκόραρε εναντίον της προηγούμενης ομάδας του με δεξί σουτ –αν και η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Scott Brown αλλάζοντας πορεία. Στο 79’ ο Oliver Shaw με δεξί σουτ, εκμεταλλευόμενος την αδικαιολόγητη ολιγωρία της αμυντικής γραμμής της Celtic, πέτυχε την ισοφάριση για τη Hibernian. Και σα να μην έφτανε αυτό, η Hibernian παρά λίγο να πάρει τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα: ο δαιμόνιος Oliver Shaw προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την άστοχη έξοδο του Craig Gordon (του έφυγε η μπάλα από τα χέρια), αλλά το δεξί σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Mikael Lustig λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.








Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Hibernian [4-3-2-1]: Ofir Marciano, Steven Whittaker (Darren McGregor 83’), Paul Hanlon, Lewis Stevenson, Efetobore Ambrose, Marvin Bartley (Oliver Shaw 72’), John McGinn, Dylan McGeouch, Martin Boyle, Brandon Barker (Vykintas Slivka 81’), Anthony Stokes. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Maciej Kevin Dabrowski, Deivydas Matulevičius, Simon Murray, Ryan Porteous.
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Jozo Šimunović, Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Kieran Tierney, Scott Brown, Scott Sinclair, Jules Olivier Ntcham (Stuart Armstrong 86’), Callum McGregor, James Forrest (Jonathan Hayes 80’), Odsonne Édouard (Moussa Dembélé 71’). Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Nir Bitton, Leigh Griffiths, Kristoffer Ajer.

Ο διαιτητής John Beaton έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Dedryck Boyata (34’, για φάουλ επί του Anthony Stokes), Marvin Bartley (66’, για φάουλ επί του Jules Olivier Ntcham), Jules Olivier Ntcham (85’, για φάουλ επί του Martin Boyle). Κόπηκαν 20.193 εισιτήρια στο Easter Road του Εδιμβούργου. 

 Ο James Forrest αστοχεί προ κενής εστίας στο 19’

  

Το 0-1 από τον Scott Sinclair στο 59’


Το 0-2 από τον Scott Sinclair στο 64’


Το 1-2 από τον Efetobore Ambrose στο 76’ 


Το 2-2 από τον Oliver Shaw στο 79’ 


Ο Mikael Lustig διώχνει την μπάλα μετά το σουτ του Oliver Shaw, και σώζει τη Celtic από την ήττα στην εκπνοή της αναμέτρησης… 


 Αβρότητες μεταξύ Neil Lennon και Brendan Rodgers



Η Green Brigade έκανε αισθητή την παρουσία της με πανό υπέρ των Παλαιστινίων, και κατά της πολιτικής των Η.Π.Α. στη συγκεκριμένη περιοχή… 




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής:
Dundee – Aberdeen                  0-1
Hamilton - St.Johnstone          0-1
Hearts – Motherwell                1-0
Kilmarnock - Partick Thistle     5-1
Rangers - Ross County              2-1
Βαθμολογία [εντός παρένθεσης, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 38 (16), Aberdeen 33 (17), Rangers 33 (17), Hibernian 30 (17),Motherwell 23 (16), Hearts 21 (17), St.Johnstone 21 (16), Kilmarnock 18 (17), Hamilton 17 (17), Dundee 15 (17), Ross County 15 (17), Partick Thistle 11 (16)    



Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου