Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Hearts - Celtic 4 - 0 [Κυριακή 17.12.2017]


Αήττητο ήταν, και πάει!!! Οι Κέλτες επέστρεψαν στην αδυσώπητη πραγματικότητα, πέφτοντας με πάταγο από ψηλά. Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας, η σαθρή και ασύνδετη αμυντική γραμμή, παραμένει άλυτο και άκρως πιεστικό. Διασυρμός από μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μπορεί να γίνει ανεκτός και κατανοητός, αλλά τέτοια ήττα από την 5η της βαθμολογίας δεν καταπίνεται με τίποτα. Και όλο αυτό το σκηνικό, συνοδεύτηκε από μία απαράδεκτη εμφάνιση: άθλια λειτουργία της αμυντικής γραμμής και πλήρης αφλογιστία της επίθεσης. Στο γήπεδο που ο Brendan Rodgers πανηγύρισε την πρώτη νίκη με τη Celtic (7.8.2016, με σκορ 1-2), εκεί γεύθηκε και την πρώτη του εγχώρια ήττα. Η τελευταία φορά που η Heart of Midlothian κέρδισε τη Celtic με αυτό το σκορ σε αγώνα Πρωταθλήματος, ήταν στις 16 Φεβρουαρίου 1895, χρονιά (1894-1895) που είχε κατακτήσει το πρώτο από τα 4 πρωταθλήματα στην Ιστορία της –με 31 βαθμούς σε 18 αγώνες (τότε η νίκη έδινε 2 βαθμούς), έναντι 26 βαθμούς της δεύτερης Celtic. Η αναμέτρηση της Κυριακής ήταν ένα ηχηρό χαστούκι αφύπνισης για τους Κέλτες, και ελπίζουμε πως θα τους ξυπνήσει το φιλότιμο. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, όλα άλλαξαν και οι γηπεδούχοι πήραν το πάνω χέρι. Στο 26’ ο 16χρονος Harry Cochrane, με θαυμάσιο αριστερό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, πέτυχε το πρώτο τέρμα. Στο 35’ ο Kyle Lafferty, με δεξί συρτό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή πέτυχε το δεύτερο τέρμα. Στο 48’ ο Manuel Milinkovic εκμεταλλεύθηκε ολέθριο σφάλμα του Jozo Šimunović (απέτυχε να διώξει μπαλιά του Connor Randall), αποφεύγοντας τον Craig Gordon και στέλνοντας με δεξί σουτ την μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά. Η βαριά ήττα ολοκληρώθηκε στο 76’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Manuel Milinkovic˙ η ποινή είχε καταλογιστεί όταν ο Craig Gordon ανέτρεψε τον Ross Callachan που μόλις είχε αποφύγει τον James Forrest.










Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Heart of Midlothian [4-3-2-1]: Jon McLaughlin, Michael Smith, Christophe Berra, Connor Randall, Jamie Brandon, Prince Buaben Abankwah (Anthony McDonald 67’), Manuel Milinkovic, Don Cowie, Ross Callachan (Rafal Grzelak 85’), Harry Cochrane, Kyle Lafferty (Cole Stockton 72’). Ο Craig William Levein άφησε στον πάγκο τους Jack Hamilton, Aaron Hughes, Aidan Keena, Esmaël Ruti Tavares Cruz da Silva Gonçalves.
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Jozo Šimunović, Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Kieran Tierney (Moussa Dembélé 46’), Scott Brown, Scott Sinclair, Jules Olivier Ntcham (Stuart Armstrong 46’), Callum McGregor (Odsonne Édouard 68’), James Forrest, Leigh Griffiths. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Jonathan Hayes, Kristoffer Ajer, Eboue Kouassi.

Ο διαιτητής William Collum έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Don Cowie (34’, για φάουλ επί του Dedryck Boyata), Leigh Griffiths (36’, για φάουλ επί του Michael Smith), Kyle Lafferty (45’, για φάουλ επί του Kieran Tierney). Κόπηκαν 18.555 εισιτήρια στο Tynecastle Park του Εδιμβούργου.  

Το 1-0 από τον Harry Cochrane στο 26’


Ο βορειοϊρλανδός Kyle Lafferty (πιστός ενωτικός, κάποτε παίκτης των Rangers), πετυχαίνει το 2-0 στο 35’, και πανηγυρίζει προκλητικά μπροστά στους οπαδούς της Celtic σχηματίζοντας με την παλάμη τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των λακέδων του Στέμματος…


Το 3-0 από τον Manuel Milinkovic στο 48’


 Ο Craig Gordon ανατρέπει τον Ross Callachan, το πέναλτι καταλογίζεται, και ο Manuel Milinkovic εκτελεί εύστοχα πετυχαίνοντας το 4-0


Ο Craig Levein νίκησε κατά κράτος τον Brendan Rodgers 


Παρά την απογοητευτική εμφάνιση και τη βαριά ήττα, ο Brendan Rodgers μάζεψε τους παίκτες, έκαναν το huddle, και χαιρέτησαν τους φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν στο Εδιμβούργο˙ εκείνοι, με τη σειρά τους, χειροκρότησαν την ομάδα για την εκπληκτική επίδοση των 69 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα… 




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής:
Aberdeen – Hibernian               4-1
Dundee – Partick Thistle          3-0
Hamilton – Ross County             3-2
Kilmarnock – Motherwell           1-0
Rangers – St.Johnstone            1-3
Βαθμολογία [εντός παρένθεσης, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 41 (18),Aberdeen 39 (19), Rangers 36 (19), Hibernian 30 (19), Hearts 27 (19),St.Johnstone 24 (18), Motherwell 23 (18), Kilmarnock 22 (19), Hamilton 20 (19), Dundee 18 (19), Ross County 16 (19), Partick Thistle 14 (18)



Σχετικές αναφορές:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου