Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Celtic - Kilmarnock 5 - 0 [Τρίτη 8.8.2017]

Η επιλογή του Brendan Rodgers να εμπιστευτεί πέντε θέσεις της αρχικής ενδεκάδας σε νεαρούς παίκτες (Calvin Miller, Kundai Benyu, Anthony Ralston, Kristoffer Ajer, Eboue Kouassi) τον δικαίωσε απολύτως, και οι Κέλτες πέρασαν στον τρίτο γύρο (προημιτελική φάση) του League Cup διαλύοντας την Kilmarnock στο Celtic Park, και παρέμειναν αήττητοι για 50 συνεχείς εγχώριες αναμετρήσεις. Ο Brendan Rodgers κράτησε μόνο τους Craig Gordon, Kieran Tierney και Leigh Griffiths από την αρχική ενδεκάδα που νίκησε τους Hearts το Σάββατο, δείχνοντας πως έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει πολλούς παίκτες (εκ περιτροπής) κατά τη διάρκεια μιας ακόμη φορτωμένης χρονιάς. Ο 20χρονος Kieran Tierney αγωνίστηκε με το περιβραχιόνιο του αρχηγού (ο νεαρότερος αρχηγός στην Ιστορία του συλλόγου), ενώ ο Anthony Ralston πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την πρώτη ομάδα. Η σφιχτή αμυντική διάταξη των φιλοξενουμένων δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει τη επιθετική ορμή των Κελτών, οι οποίοι πήραν το προβάδισμα στο 14’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Leigh Griffiths˙ ένα λεπτό νωρίτερα, ο Jordan Jones είχε ανατρέψει τον Jonny Hayes, αναγκάζοντας τον διαιτητή να καταλογίσει την ποινή. Στο 21’ ο Leigh Griffiths εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, και ο Anthony Ralston με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο τέρμα. Στο 29’, ο Leigh Griffiths αξιοποίησε την μακρινή μπαλιά του Kieran Tierney, και με αριστερό σουτ πέτυχε το 3-0. Στο 65’, ο Kieran Tierney με καταπληκτικό μακρινό αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα Jamie MacDonald (4-0), αφήνοντας άναυδους τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων. Στο 71’, ο Stuart Armstrong αξιοποίησε τη σέντρα του Anthony Ralston από τα δεξιά, και με αριστερή προβολή εν κινήσει πέτυχε το πέμπτο τέρμα.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Kristoffer Ajer, Anthony Ralston, Calvin Miller, Kieran Tierney, Stuart Armstrong, Jonathan Hayes, Tomas Rogić, Kundai Benyu (Callum McGregor 70’), Eboue Kouassi (Jules Olivier Ntcham 40’), Leigh Griffiths (James Forrest 64’). Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Nir Bitton, Scott Sinclair, Mikael Lustig.
Kilmarnock [4-5-1]: Jamie MacDonald, Gordon Greer, Kirk Broadfoot, Greg Taylor, Iain Wilson (Stephen O'Donnell 59’), Alan Power, Rory McKenzie, Jordan Jones (William Graham 46’), Adam Frizzell, Chris Burke, Lee Erwin. Ο Lee Henry McCulloch άφησε στον πάγκο τους Cameron Bell, Kris Boyd, Dom Thomas, Calum Waters, Alex Samizadeh.

Ο διαιτητής Alan Muir έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Rory McKenzie (61’, για φάουλ επί του Kristoffer Ajer). Κόπηκαν 27.407 εισιτήρια στο Celtic Park.  






Το 1-0 από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Leigh Griffiths στο 13’



Το 2-0 από τον Anthony Ralston στο 21’
Το 3-0 από τον Leigh Griffiths στο 29’
Ο Eboue Kouassi τραυματίστηκε σε μονομαχία με τον Lee Erwin, και αντικαταστάθηκε από τον Jules Olivier Ntcham στο 40’ 
Το 4-0 από τον Kieran Tierney στο 65’ 
Το 5-0 από τον Stuart Armstrong στο 71’ 



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του δεύτερου γύρου:
Falkirk – Livingston                             1-1, 1-2 στην παράταση
Hibernian – Ayr United                       6-0
St.Johnstone – Partick Thistle           0-3
Dundee – Dundee United                     2-1
Hamilton – Aberdeen                          0-1
Rangers – Dunfermline                        6-0
Ross County – Motherwell                   1-1, 2-3 στην παράταση


Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου