Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Celtic - Hearts 4 - 1 [Σάββατο 5.8.2017]

Με πολύ καλή εμφάνιση και πειστική νίκη ξεκίνησε η χρονιά για τους Κέλτες. Υπερασπιζόμενοι τον έναν από τους τρεις τίτλους που κατέκτησαν την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο, υπερίσχυσαν των Hearts στην πρώτη ημέρα της Scottish Premiership, στο Celtic Park. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν σθεναρά, και άντεξαν για 29 λεπτά: ο Leigh Griffiths αξιοποίησε την μακρινή μπαλιά του Nir Bitton και, αφού εξουδετέρωσε τον τερματοφύλακα Jack Hamilton και τον αμυντικό Rafal Grzelak, έστειλε με δεξί σουτ την μπάλα στα δίχτυα. Η άμυνα των φιλοξενουμένων «ξεκλείδωσε» τελείως στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα άλλα τρία τέρματα. Στο 51’ ο Leigh Griffiths εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, ο Aaron Hughes δεν μπόρεσε να αποκρούσει, και ο Scott Sinclair εκμεταλλεύθηκε το λάθος του αμυντικού πετυχαίνοντας το 2-0 με κοντινό αριστερό σουτ. Στο 63’ ο Callum McGregor πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά, και ο Leigh Griffiths με κεφαλιά εν κινήσει πέτυχε το τρίτο τέρμα. Στο 73’ ο Callum McGregor πέτυχε το 4-0 με αριστερό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Το «γκολ της τιμής» για τη Heart of Midlothian πέτυχε ο Esmaël Ruti Tavares Cruz da Silva Gonçalves στο 84': ο Πορτογάλος επιθετικός δέχτηκε μακρινή μπαλιά από τον Arnaud Sutchuin-Djoum, ξέφυγε από τον Jozo Šimunović, και με δεξί σουτ παραβίασε την εστία του Craig Gordon αφού πρώτα η μπάλα γκέλαρε στο σώμα του τερματοφύλακα της Celtic. Συμπερασματικά, η πρώτη εμφάνιση της ομάδας έδειξε πως η Celtic δεν έχει χάσει κάτι από την περσινή της ισχύ, και πως μπορεί και φέτος να επαναλάβει τον περσινό άθλο…





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Jozo Šimunović, Nir Bitton, Mikael Lustig, Kieran Tierney, Scott Brown, Scott Sinclair, Jules Olivier Ntcham (Stuart Armstrong 87’), Callum McGregor (Tomas Rogić 75’), James Forrest, Leigh Griffiths (Jonathan Hayes 67’). Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Kristoffer Ajer, Anthony Ralston, Eboue Kouassi.
Heart of Midlothian [4-5-1]: Jack Hamilton, Aaron Hughes, Christophe Berra, Rafał Grzelak (Esmaël Ruti Tavares Cruz da Silva Gonçalves 69’), Jamie Brandon, Michael Smith, Prince Buaben Abankwah (Connor Randall 62’), Arnaud Sutchuin-Djoum, Don Cowie, Lewis Moore, Kyle Lafferty (Conor Sammon 71’). Ο Jonathan Marvin Daly άφησε στον πάγκο τους Viktor Noring, John Souttar, Krystian Nowak, Malaury Martin.

Ο διαιτητής Kevin Clancy έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Scott Brown (27’, για φάουλ επί του Arnaud Sutchuin-Djoum), Kyle Lafferty (31’, για φάουλ επί του Mikael Lustig), Michael Smith (44’, για φάουλ επί του Leigh Griffiths), Rafal Grzelak (68’, για φάουλ επί του Jonathan Hayes). Κόπηκαν 58.843 εισιτήρια στο Celtic Park.







Θριαμβευτική είσοδος των αήττητων πρωταθλητών στο κατάμεστο Celtic Park




Το 1-0 από τον Leigh Griffiths στο 29’


Το 2-0 από τον Scott Sinclair στο 51’


Το 3-0 από τον Leigh Griffiths στο 63’


Το 4-0 από τον Callum McGregor στο 73’ 




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής:
Dundee - Ross County                  1-2
Hibernian - Partick Thistle          3-1
Kilmarnock – St.Johnstone          1-2
Aberdeen – Hamilton                   2-0
Motherwell – Rangers                  1-2
Βαθμολογία: Celtic 3, Hibernian 3, Aberdeen 3, Rangers 3, Ross County 3, St.Johnstone 3, Dundee 0, Kilmarnock 0, Motherwell 0, Partick Thistle 0, Hamilton 0, Hearts 0     



Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου