Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Celtic - Rosenborg 0 - 0 [Τετάρτη 25.07.2017]

Με το εύθραυστο 0-0 στις αποσκευές της θα ταξιδέψει η Celtic την επόμενη Τετάρτη στο Trondheim, για να διεκδικήσει μια θέση στα play-off του Champions League. αν κρίνουμε από την εμφάνιση των Νορβηγών στο Celtic Park, το βράδυ της 2ας Αυγούστου δεν προμηνύεται καθόλου ευχάριστο για τους Κέλτες. Εδώ θα κάνουμε μια παρένθεση, για να επισημάνουμε πως η πρωταθλήτρια Νορβηγίας δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Η Rosenborg κατέκτησε όλους τους τίτλους στη Νορβηγία το 2016 (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Supercup), είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους Πρωταθλήματος (24) στη Νορβηγία, καθώς και η νορβηγική ομάδα με τους περισσότερους αγώνες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης, το στοιχείο που δείχνει πως η Rosenborg βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα, είναι ότι έχει ήδη δώσει 17 αγώνες Πρωταθλήματος (η Eliteserien ξεκίνησε στις 2 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Νοεμβρίου) και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς (10 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες), ενώ έχει περάσει και στον 4ο Γύρο του Κυπέλλου Νορβηγίας. Πάντως, στον Δεύτερο Προκριματικό Γύρο του Champions League, δυσκολεύτηκε να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ιρλανδίας Dundalk: πήρε ισοπαλία 1-1 στο Dundalk, αλλά χρειάστηκε την ημίωρη παράταση για να επικρατήσει με 2-1 στον επαναληπτικό του Trondheim. Η Celtic χρειάζεται νίκη (με οποιοδήποτε σκορ) ή ισοπαλία (εκτός από «λευκή») για να προχωρήσει στην επόμενη φάση –σε περίπτωση αποκλεισμού θα αγωνιστεί στα play-off του Europa League. Πάντως, η απουσία τόσο του Moussa Dembélé όσο και του Leigh Griffiths, φανέρωσαν το κενό στη θέση του κεντρικού επιθετικού της ομάδας –εξ ου και η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση. Η κατοχή της μπάλας και η κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο δεν ξέφυγαν από τη φλύαρη και άκαρπη υπεροχή, ενώ οι Νορβηγοί ήταν άκρως επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους. Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης η πρώτη επίσημη συμμετοχή του Kristoffer Ajer με την αρχική ενδεκάδα˙ οι απουσίες των τραυματισμένων Dedryck Boyata και Erik Sviatchenko οδήγησαν τον Brendan Rodgers στο να εμπιστευτεί μια θέση αμυντικού στον νεαρό Νορβηγό, δίπλα στον Jozo Šimunović –και ο Ajer τον δικαίωσε πλήρως.







Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-1-2-3]: Craig Gordon, Jozo Šimunović, Scott Brown, Mikael Lustig, Kristoffer Ajer, Kieran Tierney, Tomas Rogić, Olivier Ntcham (Jonathan Hayes 63’), Stuart Armstrong, Scott Sinclair, James Forrest (Kundai Benyu 81’). Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Nir Bitton, Callum McGregor, Anthony Ralston, Kouassi Eboue.
Rosenborg [4-3-3]: André Hansen, Vegar Hedenstad, Birger Meling, Tore Reginiussen (Johan Lædre Bjørdal 65’), Mike Jensen, Anders Konradsen, Nicklas Bendtner, Yann-Erik de Lanlay (Matthías Vilhjálmsson 80’), Jørgen Skjelvik, Fredrik Midtsjø, Milan Jevtović (Elba Rashani 79’). Ο Kåre Hedley Ingebrigtsen άφησε στον πάγκο τους Arild Østbø, Jacob Rasmussen, Alex Gersbach, Marius Lundemo.

Ο Πορτογάλος διαιτητής Tiago Martins έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Kristoffer Ajer (79’, για φάουλ επί του Elba Rashani), Matthías Vilhjálmsson (81’, για φάουλ επί του Scott Brown). Κόπηκαν 49.172 εισιτήρια στο Celtic Park.




Μελανό σημείο οι άδειες θέσεις στην εξέδρα της τιμωρημένης Green Brigade, αν και δεν απουσίασαν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στους αποκλεισμένους οπαδούς…


Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε ο Kristoffer Ajer



Ο Craig Gordon χρειάστηκε να επέμβει σε κάποιες περιπτώσεις για να σώσει την εστία του… 




Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου